به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، «محمدرضا مظاهری» امروز (دوشنبه ۳۱ مرداد) به مناسبت ۳۰ مرداد سالروز بزرگداشت روز جهانی مسجد با حضور در برنامه تلویزیونی «روز نو» که به صورت زنده و مستقیم از شبکه استانی جهانبین پخش شد اظهار داشت: آخرین روز از مرداد ماه هرسال به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است و فلسفه این نامگذاری به آتش کشیدن مسجد الاقصی که توسط تفکر صهیونیست در حدود ۵۵ سال قبل اتفاق افتاد و پس از آن به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تاکید سازمان کنفرانس اسلامی این روز (۳۰ مرداد) به عنوان روز جهانی مسجد نام گذاری شده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از باب اهمیت و جایگاه مسجد همین قدر که در آیات، روایات و بیانات شاهد تاکید و پرداختن به مسئله مسجد هستیم و این میزان از پرداختن به مسجد نشانگر اهمیت و جایگاه والای مسجد است.
وی افزود: در قرآن کریم در ۲۸ مورد لفظ مسجد به صورت جمع و مفرد به کار برده شده است و در آیات متعدد بحث جایگاه مسجد،اهمیت مسجد، قداست مسجد و ویژگی آبادکنندگان مسجد نیز عنوان شده است.
مظاهری به سوره مبارکه توبه آیه ۱۸ قرآن کریم در خصوص مساجد اشاره کرد و گفت: در این آیه خداوند متعال می فرمایند: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَىٰ أُولَٰئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ» منحصرا تعمیر مساجد خدا به دست کسانی است که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و نماز به پا دارند و زکات مال خود بدهند و از غیر خدا نترسند، پس امید است که از هدایتیافتگان راه خدا باشند.
این مقام فرهنگی استان در ادامه به کلام های معصومین (ع) در خصوص مساجد هم اشاره کرد و گفت: در کلام معصومین هم بیش از ۴۰ روایت و حدیث را در رابطه با اهمیت و جایگاه مسجد داریم که در یکی از این روایت ها رسول مکرم اسلام (ص) می فرمایند: الْمَساجِدُ بُیوتُ الْمُتَّقین. مساجد، خانه پرهیزگاران است.
مدیر ستاد فهما چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیامبر مکرم اسلام (ص) در جای دیگر می فرمایند: بهترین شما کسانی هستند که اول از همه وارد مسجد می شود و آخر از همه از مسجد خارج می شود.
مظاهری در ادامه بابیان اینکه در منظومه فکری امامین انقلاب هم نگاه ویژه ای به حوزه مسجد وجود دارد ابراز کرد: امام خمینی (ره) از مساجد به عنوان سنگر یاد می کند و رهبر معظم انقلاب نیز می فرمایند: مساجد باید پایگاه اجتماع، مشورت، برنامه ریزی و حرکت های فرهنگی و اجتماعی باشد، مسجد باید انسان ساز باشد و زمینه ساز تمدن اسلامی باش، مسجد هسته مقاومت فرهنگی است و این خاکریز و حصار فرهنگی را نباید از دست بدهیم.
وی به جایگاه مسجد در هشت سال دفاع مقدس نیز اشاره کرد و گفت: در هشت سال دفاع مقدس مساجد محل تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها بوده و پشتیبانی رزمندگان از دل مساجد که خواستگاه انقلاب بوده صورت می گرفته است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در سطح کشور ۲۷ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد وجود دارد که سهم استان چهارمحال و بختیاری از این تعداد ۴۵۲ کانون است.
مظاهری بابیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در سه شبستان فرهنگ، هنر و نوآوری و در ۱۲ رواق مشغول به فعالیت هستند گفت: مدیران کانون های فرهنگی هنری با برنامه ریزی هرآنچه که مربوط به فرهنگ و هنر متعهد می شود را در قالب فعالیت های از جمله سرود، تئاتر، نمایش، فیلم و برنامه های قرآنی را برای نوجوانان و جوانان فراهم کرده اند.
وی به حضور کانون های فرهنگی هنری در حادثه های مختلفی که در کشور که به صورت طبیعی از جمله سیل، زلزله و اتفاق های دیگری مثل شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: جوانان مسجدی کانون های فرهنگی هنری در این موارد به صورت خودجوش و باتمام وجود و بدون هیچ چشم داشتی به مردم خدمت رسانی کرده اند.
این مقام مسئول یکی از اهداف و شاکله های ایجاد کانون های فرهنگی هنری را جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مسجد عنوان کرد و افزود: ما در کانون های فرهنگی هنری با تعریف برنامه های متناسب با روز و نیاز نوجوانان و جوانان در مسجد فعالیت های متنوعی برگزار می کنیم.
مظاهری در پاسخ به این سوال که آیا کانون های فرهنگی هنری مساجد مختص فصل خاصی از سال است گفت: از ابتدای سال برای هر روز نوجوانان و جوانان در کانون های فرهنگی هنری سطح استان به صورت فصلی فعالیت های متنوعی را برنامه ریزی کرده ایم و این فعالیت ها با رویکرد رویداد ملی فهما در سطح کانون های مساجد استان اجرا می شود.
نظر شما