به گزارش خبرگزاری شبستان، تراب محمدی رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی صبح امروز در جمع خبرنگاران در این باره گفت: با انجام اقدامات مطالعاتی و پژوهشی این اثر طبیعی، پرونده کوه سبلان تا نیمه اول سال 91 آماده میشود.
وی با بیان اینکه سبلان کوه آتشفشانی غیرفعال است، تاکید کرد: این کوه که در شمالشرقی استان و در 25 کیلومتری جنوبشرقی مشگینشهر واقع شده است، بعد از دماوند و علمکوه سومین قله بلند ایران است.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی با بیان اینکه سبلان پیش از این بهعنوان یک اثر بیبدیل طبیعی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، گفت: ارتفاع قله این کوه که به خاطر آبگرمهای طبیعیاش شهره جهانی دارد، 4 هزار و 811 متر بوده و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد.
محمدی با اشاره به ویژگیهای سبلان، این کوه را دارای سه قله معروف سلطان، هرم و کسری عنوان کرد و افزود: این کوه عظیم 60 کیلومتر طول و 45 کیلومتر پهنا داشته و سطحی که به وسیله آن در زمین قرار گرفته نزدیک به 6هزار کیلومترمربع است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: در جبهه غربی کوه سبلان قله سلطان و در کنار جان پناه، سنگی به شکل عقاب قراردارد که در طول زمان به نماد این کوه تبدیل شده است.
محمدی با بیان اینکه این قطعه سنگ بهعنوان اعجاز طبیعت به شکل عقابی است که نشسته و سر را به جانب شرق چرخانده، گفت: سبلان علاوه بر این سنگ شگفتانگیز به دلیل وجود آبگرمهای طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی معروف الوارس مورد توجه گردشگران است.
وی با تاکید بر اینکه پرونده این اثر با همکاری استان اردبیل در حال آماده شدن است، یادآور شد: قله سبلان به شماره 19496/12 در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است که ثبت جهانی آن میتواند جاذبههای طبیعی ایران را به جهانیان نشان دهد.
پایان پیام/
نظر شما