مجتمع آموزش عالی قم یکی از ثمرات کوشش های آیت الله حجت کوه کمره ای است

آیت الله استادی با اشاره به زحمات و تلاش های حضرت آیت الله حجت کوه کمره ای در تربیت بسیاری از علما و مراجع کنونی قم مجتمع آموزش عالی قم را یکی از ثمرات و کوشش ایشان در عمر بابرکتشان نام بردند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان،مراسم بزرگداشت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و سالگرد ارتحال آیت الله کوه کمره­ای(ره)،‌ در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار گردید.

 بنا به گزارش مرکز خبر و اطلاع­رسانی جامعه المصطفی، آیت الله استادی، در این مراسم با اشاره به تاریخ پیدایش مکتب اهل بیت(علیهم اسلام) و مراحل مختلف آن از آغاز تا کنون، اظهار داشت: «افراد بسیاری در تاریخ با اهداف متفاوتی این پرسش را مطرح کردند که در برخی از موارد از روی غرض و بخل بوده است».

وی افزود: «بنا به عقیده پیروان مکتب اهل بیت(ع)، واژه شیعه در زمان نبی مکرم اسلام(ص) مطرح شده است که حتی منابع آن در کتب اهل سنت نیز وجود دارد».

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اذعان و اعتراف علما و راویان مطرح اهل سنت به وجود لفظ شیعه در کلام رسول الله(ص)، ابراز داشت: «حداقل در چهل روایت از پیامبر(ص) موجود در منابع اهل سنت، لفظ شیعه ذکر شده است که اگر کسی منکر این روایات شود هیچ آشنایی نسبت روایات ندارد».

آیت الله استادی تصریح کرد: «بعد از رحلت پیامبر(ص)، عده کمی بودند که با نام پیروان مکتب اهل بیت(ع) به توصیه پیامبر(ص) گوش داده، راه امیر مومنان را طی کرده، بر سنت نبی مکرم اسلام تاکید داشتند و ارزشهای اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دادند».

وی، با اشاره به رغبت مردم به خلافت امیرالمومنین(ع)، ابراز داشت: «اگر مردم پس از خلفای ثلاث، امام علی(ع) را به عنوان خلیفه قبول کردند، تنها به عنوان خلیفه و حاکم بود، نه این که حضرت را به عنوان امام و رهبر خود پذیرفته باشند».

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که امام صادق(ع) توانست مکتب اهل بیت(ع) را گسترش دهد، ادامه داد: «هرچند که امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در تبلیغ خود دارای آزادی نسبی بودند، اما ائمه معصومان(ع) پس از ایشان، دارای محدودیت های بیشتری در ممنوعیت تبلیغ مکتب اهل بیت(ع) بودند».

آیت الله استادی با اظهار این که توسعه مکتب اهل بیت(ع) در مراحل مختلفی صورت گرفته است، نه این که در قرن خاصی به وجود آمده باشد، تصریح کرد: «پس از دوران ائمه معصومان(ع) در قرن چهارم میلادی خداوند خواست بعضی از پیروان مکتب اهل بیت(ع) حاکم شوند که در آن قرن یکی از دیلمیان که خود پیرو مکتب اهل بیت(ع) بود به حکومت رسید و توانست آن را گسترش دهد که در اینجا برخی دچار اشتباه و خطا شده و می گویند که پیروی مکتب اهل بیت(ع) از زمان دیلمیان پیدا شده است».

وی با اشاره به گسترش عزاداری ها و و مراسم سوگواری اهل بیت(ع) در صده چهارم و پنجم ابراز داشت: «در این قرون برخی از شهرها از جمله قم و سبزوار پیرو مکتب اهل بیت (ع) شدند».

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: «دشمنان اسلام، همواره در قرون مختلف تلاش داشتند که میان پیروان مکتب اهل بیت (ع) و اهل سنت اختلاف ایجاد کنند که این موضوع در قرن چهارم و پنجم هجری بیشتر به چشم میخورد».

وی، با اشاره به مرحله دیگری از تشیع گفت: «در قرن هفتم در زمان خواجه طوسی با توجه به شرایط و درگیری ها که پیش آمده بود و حضور علمه حلی در ایران و تبلیغ مکتب اهل بیت (ع) به وسیله ایشان در بیشتر شهرهای ایران این دوران نیز دوره پیشرفت و جهش تبلیغی مکتب اهل بیت (ع) بوده است که به اشتباه برخی نیز این دوران را دوره تشکیل مکتب اهل بیت (ع) می پندارند».

آیت الله استادی، سپس با اشاره به زمان صفویه و تشکیل حکوت صفویه این دوران را یکی دیگر از دوران های افزایش تبلیغ مکتب اهل بیت(ع) نامید و ابراز داشت: «در دوران صفویه تقریبا تمام ایران پیرو مکتب اهل بیت (ع) شده بودند که علمای مکتب اهل بیت (ع) از این فرصت کمال استفاده و بهره را جسته و بهترین و بیشترین خدمت را برای گسترش مکتب اهل بیت(ع) انجام دادند که در این زمان مکتب اهل بیت (ع) تدریجا گسترش پیدا کرد که این گسترش در این دوران باعث به اشتباه افتادن برخی و تصور بر این که مکتب اهل بیت (ع) از این زمان به وجود آمده است، شده است».

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در ترویج مکتب اهل بیت(ع)، تصریح کرد: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مکتب اهل بیت (علیهم السلام) جهانی شد و یکی از بزرگترین و بالاترین خدمتهای امام امت(ره) مطرح کردن مکتب اهل بیت (ع) نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در سطح جهانی بوده است».

آیتالله استادی، با اشاره به حدیثی از حضرت فاطمه زهرا(س) پیروان مکتب اهل بیت(ع) و محبان آنها را اهل نجات از عذاب جهنم دانست و ابراز داشت: «بنا به فرموده حضرت زهرا(س)، هر که به واجبات دین عمل و از محرمات آن پرهیز کند، پیرو اهل بیت(ع) به شمار رفته و هر که دوستدار و محب پیروان ما باشد، پس از آن که در دنیا و آخرت از گناهان خود پاک شود از اهل بهشت خواهند شد».

وی، در پایان، با اشاره به زحمات و تلاش های حضرت آیت الله حجت کوه کمره ای در تربیت بسیاری از علما و مراجع کنونی قم مجتمع آموزش عالی قم را یکی از ثمرات و کوشش ایشان در عمر بابرکتشان نام بردند.
 

انتهای پیام/

کد خبر 120964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha