دستیابی به امنیت غذایی از طریق اقتصادی سازی تولید برنج

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بر ضرورت دستیابی به خودکفایی در تامین برنج مورد نیاز کشور از طریق اقتصادی سازی کشت این محصول در کشور تاکیدکرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدمهدی کابلی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در نشست هم اندیشی بررسی چالش ها و ظرفیت های تولید برنج  با بیان اینکه باید با خودکفایی در محصولات استراتژیک، مشکلات امنیت غذایی را حل و فصل کنیم، گفت: امروز فقط 6 درصد برنج تولیدی دنیا در بازار جهانی تجارت می شود و اگر برنج در دنیا وجود نداشته باشد،حتی درصورت داشتن منابع مالی برای واردات، امنیت غذایی خود را از دست خواهیم داد.

 

وی اثر بخشی ژنتیکی بذرهای برنج، بهسازی زراعی و خاک، کیفیت محصول، آفات و علف های هرز، ضایعات و مکانیزاسیون تولید برنج را به عنوان عناصر مهم دخیل در تولید برنج دانست و اظهارکرد: توسعه کشت انواع برنج های پر محصول، از راهکار های اساسی برای رسیدن به خودکفایی است.

 

کابلی به وجود یک هزار و 300 دستگاه ماشین آلات مخصوص نشاکاری و برداشت برنج در کشور اشاره کرد و گفت: ایجاد بانک نشا و سرعت بخشیدن به اجرای طرح تسطیح و یکپارچه سازی شالیزارها بسیار مهم است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 

وی افزود: براساس بررسی های انجام شده متوسط عملکرد شلتوک در کشور تا پایان سال 89 حدود 5 تن در هر هکتار بود که این مقدار تا پایان برنامه پنجم باید به 6 تن و 209 کیلو گرم برسد.

 

کابلی ارزش هر متر مربع زمین های برنج کاری را در استان های شمالی بین 40 تا 50 هزار تومان عنوان کرد و گفت: برای حفظ این اراضی باید برنجکاری را اقتصادی کنیم.

 

به گفته وی اقتصادی سازی تولید برنج با گذر از کشاورزی سنتی، کشاورزی دانش محور و علمی محقق می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 121022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha