خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی
در فرهنگ اسلامی و ایرانی، "پیری" نه به عنوان یک کلمه ناخوشایند، بلکه به صورت «کمال، خردمندی و فرزانگی » تلقی می شود از این رو می تواند به عنوان مرحله ای موثر و گرانقدر در زندگی به حساب آید.
اغلب سخن از سالمندی مترادف با ضعف و سستی تلقی می شود که ناشی از محدودیت انسان در جنبه های فیزیکی است. با شناخت سیرتکاملی و علل پیری می توان تاحدی از ناتوانیها پیشگیری کرد و در نهایت قدرت فکری سالمند را با توان جسمی وی همراه نمود.
"سالمندان" و "کودکان" دو گروهی هستند که بیش از سایر افراد جامعه در معرض آسیب های اجتماعی، جسمی و زیست محیطی قرار دارند و بیش از دیگران احتمال بروز و وقوع اتفاق و حوادث برای آنان متصور است.
تعیین سن آغاز پیری کار دشواری است. بعضی آن را از 40 سالگی می دانند و گروهی دیگر از 70 سالگی به بعد را سالمند می گویند. عده ای نیز به طور کلی پیری را امری نسبی، درونی، روانی، اجتماعی و جسمی می دانند و می گویند یک شخص ممکن است در 80 سالگی هم تحرک و جنب و جوش و فعالیت کافی داشته باشد و سیمایش چنان باشد که آثار و علایم پیری بر آن غالب نباشد، در حالی که فرد دیگری که در سن 40تا 50 سالگی احساس ضعف و سستی و پیری کند.
70 هزار سالمند در خراسان جنوبی زندگی میکنند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، با اشاره به اینکه 10.8 درصد جمعیت استان سالمند هستند، گفت: این رقم برابر با 70 هزار سالمند است.
کامبیز مهدیزاده با اشاره به اینکه به افراد بالای 60 سال، سالمند اطلاق می شود، اظهار داشت: 70 هزار سالمند در این استان زندگی می کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین جمعیت سالمندان در کشور هفت درصد است، افزود: به اعتقاد کارشناسان، طی چهار سال آینده این میزان به 24.9 درصد افزایش می یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ویزیت رایگان سالمندان در حاشیه برگزاری نماز جمعه را یکی از برنامه های هفته سلامت برشمرد و افزود: معاینات اولیه پزشکی مانند کنترل فشار خون، قند خون و... در این روز انجام می گیرد.
وی برگزاری جشن پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در دبستان شاهد بیرجند، آموزش شیوه زندگی سالم در سالمندی در سطوح محیطی و برگزاری همایش بزرگداشت هفته سلامت و عیادت از سالمندان را از برنامه های هفته سلامت عنوان کرد.
مهدی زاده، با بیان اینکه هر سال 12هزار نفر از سالمندان در زمینه های مختلف آموزش می بینند، افزود: امسال نیز از خرداد ماه کلاس های آموزشی ویژه سالمندان برگزار می شود.
نگهداری 110 سالمند خراسان جنوبی در خانه سالمندان
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از حضور 110نفر از سالمندان این استان در خانه سالمندان خبر داد.
عبدالله عباس آبادی، اظهار داشت: از مجموع 70 هزار نفر سالمند در استان،110نفر در خانه سالمندان زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه 300 نفر از سالمندان معلول تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند، تصریح کرد: درمان پاراکلنیکی شامل سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی و پرداخت مابه تفاوت هزینه بستری در بیمارستان که با بیمه پایه قابل پرداخت نیست از جمله موارد خدمات به سالمندان است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی، ارائه خدمات رایگان توانبخشی اعم از فیزیوتراپی، گفتار درمانی به تمامی سالمندان و توزیع بنر با تاکید بر تکریم سالمند در سطح شهر را از جمله برنامه های سازمان بهزیستی در هفته سلامت عنوان کرد.
عباسآبادی با بیان اینکه برنامههای مختلفی در مراکز شبانه روزی و روزانه خانه سالمندان ارائه می شود، ادامه داد: در مراکز شبانه روزی، برنامه ها با تاکید بر حفظ سلامت، ارائه رژیم غذایی مناسب، فیزیوتراپی و کار درمانی صورت می گیرد ولی در مراکز روزانه با تاکید بر آموزش به اولیاء سالمندان ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون 6 مرکز شبانه روزی و روزانه خانه سالمندان در استان وجود دارد، افزود: این تعداد شامل 2 مرکز شبانه روزی و یک مرکز روزانه در بیرجند، یک مرکز شبانه روزی در فردوس، یک مرکز شبانه روزی در قائن و یک مرکز روزانه در حاجی آباد روستای شاهرخت است.
گفتنی است، 18 تا 24 فروردین ماه با شعار سلامت و سالمندی به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است
پایان پیام/
نظر شما