تپش‌هایی که زندگی می‌بخشد/سلامت قلب؛ سلامت جامعه

سلامت قلب به عنوان مهمترین عضو بدن می باشد، که هر تپش آن بیانگر سپری کردن هر لحظه از زندگی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، قلب مهمترین عضو بدن، ضامن سلامت جسم و جان آدمی است، هر تپشش لحظه‌ها می‌بخشد و سلامتش زندگی هدیه می‌دهد.

 

 

اهمیت این عضو بدن به حدی است که روز 29 سپتامبر مصادف با هفتم مهرماه را با نام روز جهانی قلب نامگذاری کرده‌اند و شعار جهانی امسال نیز «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» ذکر شده است.

 

 

به گفته «فرزام بیدارپور»، در این روز همگان باید سبک زندگی عادی و کاری‌مان را مرور کرد و فعالیت‌هایی که ممکن است خطراتی را برای قلب‌هایمان ایجاد می‌کند کنترل یا حذف نمائیم.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیماری‌های قلبی عروقی را از مهمترین دلایل مرگ و میر بیان کرد و گفت: متاسفانه با وجود اینکه همگان به اهمیت قلب و نقش آن در حفظ و ارتقای سلامتی آگاه هستند، اما در عمل متناسب با این درجه اهمیت و نقش، فعالیت‌های موثر در حفظ سلامتی قلبی انجام نمی‌شود.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: آمارها بیانگر این موضوع است که سن ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی رو به پایین بوده و افراد در سنین پایینتر به این دسته از ناخوشی و بیماری‌ها مبتلا می‌شوند.

 

 

بیدارپور به پاره‌ای از اقدامات واحدهای تابعه معاونت بهداشتی دانشگاه در خصوص پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد و یادآور شد: خطرسنجی سکته قلبی در کلیه پایگاه‌های سلامت در سطح استان برای افراد بالای 30 سال انجام می‌گیرد که نشان می‌دهد فرد در 10 سال آینده چقدر احتمال دارد دچار سکته قلبی شود که توصیه می‌شود هم استانی‌ها با مراجعه به این پایگاه‌ها، نسبت به خطرسنجی این قبیل از مشکلات و بیماری‌ها اقدام نمایند.

 

 

وی بهداشت را ضامن و حافظ سلامتی بیان کرد و گفت: رعایت و پیروی سبک زندگی سالم منجر به ارتقای کیفیت و امید به زندگی می‌شود و بنابراین اطلاع از راه‌های رعایت این شیوه زندگی کردن برای هر فردی لازم است.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه، فشار خون بالا، قند خون بالا، چاقی و اضافه وزن تاثیرات منفی بر سلامتی این عضو حیاتی انسان‌ها دارد، گفت: انجام فعالیت‌های فیزیکی منظم و روزانه، استفاده از رژیم‌های غذایی سالم، نخوردن غذاهای چرب و سرخ‌کردنی، خواب کافی، کاهش و یا استعمال نکردن دخانیات، مدیریت استرس و کاهش مصرف نمک از مهمترین عوامل موثر در حفظ سلامتی قلب و عروق است.

 

 

بستری و تحت مداوا قرار گرفتن 6 هزار و 479 بیمار قلبی کردستانی در مراکز درمانی

 

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز از بستری و تحت درمان قرار گرفتن 6 هزار و 479 بیمار مبتلا به مشکلات قلبی در مراکز درمانی دانشگاه در شهرستان‌های تحت پوشش خبر داد.

 

 

«اسعد فتحی‌پور» با بیان اینکه، روز 29 سپتامبر برابر هفتم مهر ماه با نام روز جهانی قلب نامگذاری شده است، افزود: برای امسال، شعار ملی با عنوان «سلامت قلب، سلامت جامعه» انتخاب شده است. 

 

 

وی با اشاره به آمارهای مربوط به بیماران قلبی بستری شده در بخش های قلب مراکز درمانی شهرستان های تابعه، گفت: در مدت شش ماه اخیر 6 هزار و چهارصد و هفتاد و نه بیار قلبی کردستانی در مراکز درمانی دانشگاه تحت پیگیری و درمان قرار گرفته اند.

 

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: 50.46 درصد بستری شدگان مرد و 49.54 درصد آنان زن بوده‌اند که با توجه به وضعیت تاهل نیز 84.56 درصد متاهل و 15.44 درصد آنان مجرد بوده‌اند.

 

 

فتحی‌پور میانگین سنی بیماران قلبی مراجعه کننده به مراکز درمانی را 64 سال بیان کرد و افزود: مراکز درمانی شهرستان سنندج با 3 هزار و 230 نفر بیشترین آمار و دهگلان با 17 نفر کمترین آمار مراجعه بیماران قلبی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

وی با اشاره به اینکه دو درصد بیماران قلبی به مراکز درمانی خارج از استان مراجعه کرده‌اند، تصریح کرد: با تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته کادر درمانی بیمارستان‌ها در میان بیماران قلبی مراجعه کننده 64 درصد بهبودی نسبی و 23 درصد بهبودی کامل یافته‌اند.

 

 

انجام 52 مورد عمل باز قلب در بیمارستان توحید سنندج از ابتدای سال‌جاری تاکنون

 

 

مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان از انجام 52 مورد عمل باز قلب (CABG) و 96 مورد آنژیوگرافی اولیه(PPCI)  برای بیماران قلبی در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی توحید سنندج در شش ماهه اول سال جاری خبر داد.

 

 

«انوش آریانژاد» با اشاره به شعار روزجهانی قلب(هفتم مهرماه) گفت: شعار جهانی امسال با عنوان «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» نامگذاری شده است.

 

 

وی به اقدامات درمانی پزشکان و کادر درمانی بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه در شش ماه اخیر اشاره کرد و ابراز داشت: در مدت اخیر 52 مورد عمل باز قلب(CABG)  و 96 مورد آنژیوگرافی اولیه (PPCI) برای بیماران قلبی در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی توحید سنندج به انجام رسیده است.

 

 

مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه اضافه کرد: به جز شهرستان‌های دهگلان و سروآباد، در مراکز درمانی بقیه شهرستان‌های استان، بخش قلب و عروق برای درمان بیماران قلبی و عروقی فعال است.

 

 

آریانژاد به آمار پزشکان متخصص و فوق تخصص قلب و عروق شاغل در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه در شهرستان‌ها اشاره کردد و گفت: در سنندج ۹ نفر پزشک متخصص قلب و عروق، سه نفر فلوشیپ اینترونشن قلب و یک نفر اکوکاردیوگراف، در سقز سه نفر متخصص و یک نفر فوق تخصص قلب و عروق، در بانه دو نفر، مریوان پنج نفر، قروه سه نفر، بیجار دو نفر، دیواندره یک نفر و کامیاران سه نفر پزشک متخصص قلب و عروق در حال ارائه خدمات درمانی به بیماران قلبی کردستانی هستند.

 

 

وی با اشاره به مهمترین دلایل مراجعه بیماران قلبی به مراکز درمانی استان، گفت: فشار خون بالا، گرفتگی عروق کرونر و درد قفسه سینه از جمله مهمترین دلایل مراجعه بیماران به بخش قلب بوده است.

 

 

مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم استانی‌ها را به انجام فعالیت‌های فیزیکی منظم و روزانه توصیه کرد و گفت: مدیریت استرس، کنترل فشار خون و وزن، انجام حداقل 45 دقیقه فعالیت فیزیکی روزانه و به طور کلی رعایت سبک زندگی سالم از مهمترین فاکتورهای موثر در حفظ سلامتی قلب و عروق است.

 

 

گفتنی است؛ در سال‌جاری هفتم مهرماه مصادف با روز جهانی قلب و شعار جهانی آن Use Heart for Every Heart «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» در نظر گرفته شد.

کد خبر 1219996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha