تکالیف دستگاه ها در حوزه کتاب مشخص می شود

غلامعلی با بیان اینکه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب تاکنون ۸۰ روستای برگزیده داشته است، گفت: بدین ترتیب فرصت خوبی برای تبادل تجربه بین روستاها در حوزه کتاب وجود دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری هشتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب امروز یکشنبه 10 مهر با حضور دکتر یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی، دکتر اسماعیل جانعلی پور مدیر کل اداره مجامع تشکل ها و فعالیت های فرهنگی و دبیر جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و نمایندگانی از نهادهای همکار در برگزاری این جشنواره در سالن جلسات معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

غلامعلی در این نشست گفت: امسال هشتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش می بریم. تجربه خوبی در این هشت دوره به وجود آمده است و شبکه خوبی از روستاهای شرکت کننده در این رویداد به وجود آمده است.

 

نماینده روستاها و دهیاری های کشور در نشست هشتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اظهار داشت: ما هشت دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را برگزار کردیم و در تمامی این دوره ها 80 دوره برگزیده داریم که این فرصت خوبی برای تبادل تجربه بین روستاها به وجود آورده است. ما به این سمت رفتیم که خود مردم در برگزاری این جشنواره تلاشگر باشند. در این زمینه انشاءالله با چهارچوبی که دوستان چیدند و نگاهی که وجود دارد ظرفیت جدید را فراهم کنند که با خود روستاییان امور را پیش ببریم.

 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تدوین بسته جامع فرهنگی، در حوزه روستاها طبق مصوبه ای از دولت قرار شد که تکالیف دستگاه ها در حوزه کتاب مشخص شود. مشارکت دهیاران در امر برگزاری این جشنواره به این شکل بود که به عنوان محملی برای رصد و پالایش به توسعه فعالیت های کتابخانه ای کمک کنند. خوشبختانه این اتفاق در این دوره افتاد و بسیار کمک کننده است.

 

غلامعلی تصریح کرد: سال های قبل مراسم اختتامیه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را در پایتخت کتاب داشتیم که در آن بیشتر به موضوع پایتخت کتاب پرداخته می شد اما امسال این طور نیست و مراسم اختتامیه در روستاهای منتخب برگزار می شود و این اتفاق امر مبارکی است که دوستان با یک رویکرد مردمی جشنواره را دنبال می کنند و امید است که کار را بهتر و پویاتر پیش ببرند.

 

بر اساس این گزارش، مصباحی، نماینده نهاد کتابخانه های عمومی کشور در نشست هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اظهار داشت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور 803 کتابخانه روستایی و 43 کتابخانه سیار دارد. لازم است که برای ترویج کتاب و کتابخوانی هم افزایی بین ارگان های دخیل صورت بگیرد.

 

وی بیان کرد: ظرفیت روستاها باید به طور ویژه دیده شود و در آن روستاها تحولی در حوزه کتاب و کتابخوانی ایجاد شود. انشاءالله سامانه ای طراحی شود که ارتباط با روستاها برای آموزش و پشتیبانی هرچه بهتر صورت گیرد.

 

گفتنی است، 285 روستا از استان های سراسر کشور به هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب مدارک لازم را ارسال نموده اند که از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره پس از بررسی و انجام مرحله غربالگری تعداد 50 روستا به مرحله داوری نهایی راه یافته اند. پس از انجام مرحله نهایی داوری تعداد 9 روستای برگزیده و یک روستا به عنوان روستای استمرار معرفی شد.

 

در هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری می کنند.

 

 

 

 

 

کد خبر 1220177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha