در جستجوی صندوقچه اسرار قذافی

دولت لیبی در جستجوی قوی ترین معاون معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی است که میلیاردها دلار در زمینه سرمایه گذاری هزینه کرده و نقش واسطه میان نظام سابق لیبی با آفریقا و فرانسه را ایفا می کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بشیر صالح بشیر، مسئول سابق صندوق سرمایه گزاری لیبی در آفریقا است که وی را صندوقچه اسرار قذافی و کلید دار اموال مخفی شده رژیم گذشته لیبی می دانند.
وی اندکی پس از فروپاشی رژیم قذافی مخفی شد و اسراری را نیز که همراه داشت با خود به مخفیگاه برد، گروهی بر این باورند که وی در آفریقا به سر می برد و برخی دیگر معتقدند وی در پاریس و در سایه حمایت همپیمانان قوی اش مخفی شده است.
یافتن بشیر کلید دستیابی به حدود هفت میلیارد دلار از اموال گمشده لیبی خواهد بود، برخی از مقامات لیبی معتقدند صالح این دارایی ها را در حساب های بانکی و سرمایه گذاری های پیچیده، هزینه کرده است و گروهی دیگر از مقامات ارشد لیبی بر این باورند که دستگیری وی ممکن است به کشف ماهیت روابط رژیم سابق لیبی و دولت فرانسه بینجامد.
«عبدالحمید الجادی» فعال بانکی لیبیایی که با مقامات دولت این کشور برای پیگیری اموال مفقوده لیبی همکاری می کند، در مقاله ای در روزنامه فاینانشیال تایمز، نوشت: بشیر تنها شهروند لیبیایی است که از همه جزئیات سرمایه گذاری های لیبی در آفریقا اطلاع دارد.
بشیر به عنوان رئیس صندوق سرمایه گذاری لیبی در آفریقا در دوره های مختلف در نظام قذافی مسئولیت داشته است، صندوق مذکور بر اساس درخواست خانواده قذافی، دارایی های نفتی این کشور را از طریق خرید هتل ها، منابع زیر زمینی و سهم شرکت ها در آفریقا به ویژه منطقه صحرا سرمایه گذاری می کرد.
محل واقعی اختفای بشیر مشخص نیست، گزارش های نشریات مختلف حکایت از این دارد که وی گذرنامه کشور نیجر را دریافت کرده و در حال حاضر در پاریس تحت حمایت سرمایه داران بزرگی است که در گذشته معاملات فراوانی با آنها داشته است.
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه گفته که ممکن است بشیر در فرانسه باشد، اما من در این زمینه مطمئن نیستم. تنها موضوعی که می توان بر آن تأکید کنم این است که وزارت امور خارجه فرانسه هیچ ارتباطی با وی ندارد.
مقامات دولت لیبی می گویند: بشیر قوی ترین مشاور قذافی در مدت 30 سال بوده است که پس از دستگیری به دنبال سرنگونی نظام قذافی، از زندان در طرابلس آزاد و سپس در پاریس و پس از آن در نیجر ظاهر شد.
بشیر در نیجر در پی فشارهای فرانسه بر دولت نیجر، گذرنامه دیپلماتیک و پست مشاوره در دولت آن کشور را به دست آورد، اما به دنبال تداوم فشارهای مقامات نظام جدید لیبی بر نیجر، گذرنامه دیپلماتیک از وی پس گرفته شده است.
بنابر گزارش شبکه خبری«العالم»، هیچ کس از چگونگی آزادی بشیر که در تابستان گذشته بازداشت شد، اطلاع ندارد و مشخص نیست چه کسی وی را آزاد کرده است، علاوه بر بشیر برخی از مقامات دوره قذافی نیز از زندان آزاد شده اند.
مقامات لیبی همچنین دولت نیجر را برای تحویل دادن ساعدی، پسر قذافی تحت فشار گذاشته است، اما نیجر اعلام کرده است نمی تواند وی را به کشوری تحویل دهد که ممکن است در آنجا اعدام شود.
پایان پیام/

 

کد خبر 122340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha