به گزارش خبرگزاری شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در دیدار با اعضای انجمن دوستی ایران و بوسنی با بیان اینکه هنوز باید کارهای زیادی انجام دهیم تا وضع واقعی دو کشور را معرفی کنیم، گفت: در ایران هنوز اکثر مردم زمانی که اسم بوسنی را میشنوند، یاد جنگ و درگیری میافتند و حتما مردم بوسنی هم در مورد ایران همینطور فکر میکنند که جنگ نزدیک است و تحریم وجود دارد و کالا پیدا نمیشود.
وی ادامه داد: وظیفه داریم وضعیت واقعی دو کشور ایران و بوسنی را به مردم معرفی کنیم و فضا را برای رفت و آمد مردم و همکاریها فراهم آوریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: با توجه به اینکه برای آژانسهای توریستی هزینه سفر و کارهای اقتصادی اهمیت دارد، پیشنهاد میشود هتلها و شرکت هواپیمایی با قیمتهای مناسب در رابطه با همکاری با آژانسهای مسافرتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه خبرنگاران و به خصوص هیاتهای تلویزیونی باید به دو کشور فرستاده شوند تا گزارشات تصویری از ایران و بوسنی برای مردم تهیه کنند، گفت: کار اثرگذار دیگر، برای افزایش همکاریها و جلب نظر مردم مسابقات ورزشی دوستانه است تا حواسها به دو کشور جمع شود.
مهمانپرست با بیان اینکه از طریق برگزاری هفته فیلم و سینما نیز میتوان دو کشور به یکدیگر معرفی کرد، گفت: یک نگرانی وجود دارد و آن این است که امروزه جشنوارههای بینالمللی به فیلمهایی که جنگ و بدبختی را نشان میدهند جایزه نشان میدهند و این نگرانی وجود دارد که فیلمهایی که از بوسنی به ایران میآید و برعکس، تنها جنگ را نشان دهد؛ بنابراین اگر قرار است تبادل فیلم داشته باشیم، باید بررسیهای دقیق انجام شود که پیشرفتهای دو کشور را معرفی کند. چون ایران کشوری است که به ساخت سالم سریالها و فیلمهای خانوادگی معروف است.
سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: به طور کلی باید فضای ذهنی مردم در دو کشور را به روز کنیم تا بدانند چقدر زمینه برای کار اقتصادی در دو کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سالیانه دو میلیون نفر از مردم ایران به ترکیه، دو نفر به عراق، یک میلیون به سوریه، یک میلیون به عربستان و دو میلیون به اروپا سفر میکنند، گفت: اگر بوسنی در رابطه با کارهای توریستی خوب عمل کند، ایرانیها اهل مسافرت هستند و وضعشان هم خوب است، پس بهتر است برای ایجاد پرواز مستقیم با ساخت هتلهای مناسب، برنامههای لازم انجام گیرد.
وی ادامه داد: خوب است انجمن دوستی ایران و بوسنی در ایران و بوسنی به طور جداگانه برنامههای ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی به طور سالیانه تنظیم کند و در رابطه با اجرایی کردن آنها با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند تا در نهایت یک کار منظم شروع شود، البته در کنار آن زیرساختهای اصلی انجام شود.
در این جلسه اعضای انجمن دوستی ایران و بوسنی که متشکل از اعضای فعال این انجمن و تنی چند از ژنرالهای زمان جنگ بودند، به بیان پیشنهاداتی در رابطه با افزایش و تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران و بوسنی پرداختند و از افزایش همکاریهای آژانسهای توریستی استقبال کردند.
پایان پیام/
نظر شما