خبرگزاری شبستان- استان مازندران؛ با شکل گیری کانون مساجد در کنار مساجد و تکایا و حسینیه ها، فضای بسیار مناسبی برای فعالیت های اعضا و جوانان و نوجوانان در قالب این کانون بوجود آمده و بستری فراهم شد تا بر اساس نیاز روز، قابلیتها،کارکردها، و فعالیتها بروز کند.
کانون های مساجد در طول سالهای مختلف تلاش بی وقفه ای را در راستای نهادینه کردن ارزش ها در قالب فرهنگ و هنر و ارزشی های دینی و اسلامی انجام دادند و نیز با استفاده هدفمند از فضای مجازی و رسانهها، توانایی های خود را به منصه بروز و ظهور رساندند.
در کنار همه فعالیت های خوب و ارزشی کانون های مساجد، در برخی از موارد اتحاد و انسجام کافی در برخی از موارد حاکم نبود و نبود هماهنگی ها موجب بروز برخی مشکلات بود که رهبری در 19 مهرماه 1391 در جمع روحانیت خراسان شمالی با تاکید بر وحدت و انسجام بر این موارد تاکید کردند که« با همکاری بسیج این کانونهای فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید. برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیازِ آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهایی وجود دارد که میشود از این کتابها استفاده کرد. کتابهایی هست، بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید. مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال. بعد به کانونهای فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید.»
برای این امر تلاش مستمری از سوی اعضای کانون مساجد برای هر چه بهتر عمل کردن در راستای پیام رهبری و اجرایی کردن منویات رهبری انجام شد و این تلاش اکنون بعد از 10 سال همچنان ادامه دارد و لذا برای بررسی دغدغه های رهبری و عملیاتی شدن آن در کانون های مساجد به سراغ مرتضی زارع مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری جوادالائمه (ع) حسینیه امام جعفر صادق(ع) سوادکوه شمالی رفتیم و گفتگویی را در راستای دغدغه های رهبری و فعالیت های کانون مساجد انجام داده ایم که ماحصل آن در ذیل می آید:
* کانون های مساجد چقدر نزدیک شدهاند به آن چیزی که رهبر معظم انقلاب از این پایگاهها توقع دارد؟
در سال های اخیراقدامات خوبی از سوی کانون مساجد انجام و عملیاتی شده است که اگر چه تا نقطه مطلوب فاصله فراوانی داریم اما در مسیر توسعه قرار گرفته است و نمی توان از فعالیت های انجام شده توسط به مسجدی ها غافل شد.
* برنامه کانونهای مساجد برای رسیدن به خواسته و توقع رهبری در گذشته، حال و آینده چه بوده، هست و خواهد بود؟
برنامه های مختلفی توسط کانون مساجد برای رسیدن به خواسته های رهبری ارائه شده است اما در بیشتر مواقع نبود اعتبارات مانع از اجرایی و عملیاتی شدن برنامه ها شده است و لذا مدیران و مسئولان بالادستی برای این امر و تخصیبص اعتبارات مناسب برای کانون مساجد و تلاش برای نگه داشت جوانان و نوجوانان باید تلاش بیشتری انجام دهند.
* فعالیت کانونهای مساجد برای رسیدن به خواسته و توقع رهبری را چگونه ارزیابی می کنید؟
در این بخش کانون های مساجد همواره آتش به اختیار عمل کرده اند و فعالیت های مختلفی را با استفاده از توان داخلی و کمک مالی خیران اجرایی کرده اند و تاکنون هم نتایج خوبی داشته ایم و عضوگیری جوانان و ثابت کردن آنان در کانون مساجد یکی از این نتایج مهم است.
* آیا کانونها توانستهاند به نقطه مطلوب خود برسند؟
خیر با توجه به کمبود منابع مالی بسیاری از کانون ها به حداقل ها بسنده کرده و فعالیت های خود را انجام می دهند و با همه کمبودها و نواقص کانون ها با همه توان پای کار هستند و کارنامه قابل قبولی دارند.
* اگر نسبت به پیام رهبری غافل شویم چه اتفاقی برای کانونهای مساجد خواهد افتاد؟
رهنمودهای این پیر فرزانه همواره الهام بخش بوده و خواهد بود و امیدواریم همه فرمایشات رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهند ؛ را که اندک انحراف از آن خسارت جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و به بدنه فرهنگ جامعه ضربه می زند.
* کانون فرهنگی هنری تراز چه کانونی است از نظر شما؟
کانونی که بدون توجه به حواشی و اتفاقات پیرامونی در مسیر اصلی که همان جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به کانون مساجد و استفاده از توان اقشار مختلف مردمی است، گام بردارد و ارتقاء سطح فرهنگ قرآنی و معنوی جامعه و حضور در تمام شئونات زندگی را در دستور کار قرار دهد، کانون تراز انقلاب است.
نظر شما