تاج گذاری محمد شاه قاجار

آثار تاریخی برجای‌مانده از دوره قاجاریان حاکی از تاج گذاري سومین شاه قاجار در باغ موزه نگارستان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از تهران، الهام راد:

 

باغ نگارستان یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین باغ‌های دوران قاجار محسوب می‌شود. در طی سال‌ها وقایع تاریخی متعددی در این باغ رخ داده است. یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخی این باغ تاج‌گذاری محمد شاه قاجار است.

 

آثار تاریخی برجای‌مانده از دوره قاجاریان حاکی از آن است که محمد شاه قاجار در باغ نگارستان روی تخت طاووس قاجاری تاج گذاری کرد. محمد شاه نوه فتحعلی‌ شاه، فرزند عباس میرزا و سومین شاه قاجار بود.

 

باغ موزه نگارستان در فصل بهار به‌ویژه اردیبهشت بسيار زيبا و به تکه‌ای از بهشت روی زمین تبدیل می‌شود. جوانه‌زدن درختان و شکوفه‌کردن گل‌های باغ نگارستان همراه هوای معتدل همگی فضای این باغ را به محلی عالی برای سپری‌کردن نیمی از روز و لذت از زیبایی‌های طبیعی و تاریخی بدل می‌سازد.

همچنین، در فصل پاییز و ماه آبان که برگ‌های درختان به رنگ‌های نارنجی، قرمز و زرد تغییر می‌کند و زمین باغ مملو از برگ‌های پاییزی، رنگی می‌شود.

 

در کل می‌توان گفت که باغ موزه نگارستان در هر فصلی از سال زیبایی مختص به خود را دارد و نمی‌توان بهترین زمان بازدید از باغ نگارستان را تنها به یک ماه یا یک فصل از سال محدود کرد.

 

دیدنی‌های مجموعه باغ موزه نگارستان عبارت است از مجموعه ملک‌الشعرای بهار، موزه مکتب کمال‌الملک، مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردم‌شناسی جهانگیر ارجمند، سردیس فردوسی، مجموعه و تالار محمود روح‌الامینی، مجموعه آثار مینیاتور و معرق چرم استاد علی اسفرجانی، دیوار صف سلام فتحعلی شاه، اتاق کاشی‌های باغ نگارستان، موزه مجموعه آثار قلم‌زنی و تالار منیر شاهرودی فرمان‌فرمائیان که نخستین تالار موزه‌ای است که در ایران به نام یک زن هنرمند ایرانی ثبت شده است!

 

یکی از زیباترین گالری‌های نقاشی که در تهران می‌توان دید، آثار کمال‌الملک و شاگردانش در باغ موزه نگارستان است.

 

در هنگام ورود به باغ یک حوض چند ضلعی و شمعدانی‌هایی که در دور و بر آن قرار دارد را نیز مشاهده خواهید کرد که در همان ابتدای امر باعث ایجاد یک حال خوب می شوند.

 

در هر گوشه از باغ، حوض و آب نما می‌بینید و آثار هنری بسیار خاص، مثلا در همان راهروی اول در باغ اثری را مشاهده می‌کنید که هنرمند از کنده درخت خشکیده به چندین پرنده جان داده و زیبایی بی‌نظیری خلق را کرده است.

 

دیگر تالاری که در باغ موزه نگارستان تهران می توان مشاهده کرد، مجموعه ملک الشعرای بهار است. اسناد دیجیتال، دست نوشته‌ها، عکس و کتاب‌های این شاعر بزرگ ایران هم در این تالار وجود دارد.

 

در یک گوشه از باغ موزه نگارستان تهران یک بنا به نام حافظیه وجود دارد که بازدید کنندگان آن، یاد شیراز و مقبره حافظ می افتند.

 

فضای باغ و بنا یادگاری از دوران قاجار است و به دستور فتحعلی شاه قاجار بنا شده است و آن‌قدر زیباست که می‌توان ساعت‌ها در کنار حوض‌های فواره‌ دار و شمعدانی‌های آن نشست و خود را مهمان آرامش کرد.

 

باغ نگارستان در میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمداری قرار دارد.

 

کد خبر 1226492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha