والدین نباید از تربیت اخلاقی و دینی نوجوانان و اقتضائات و نیازهای این دوره غافل باشند

یکی از مدرسین حوزه علمیه خواهران گفت: والدین نباید از تربیت اخلاقی و دینی نوجوانان و اقتضائات و نیازهای این دوره غافل باشند، چرا که نوجوانی، زیربنای دوران جوانی است و نقش مهمی در روند زندگی فرزندان دارد.

معصومه وفایی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به روز نوجوان و بزرگداشت شهید محمدحسین فهمیده در خصوص اهمیت توجه والدین و متولیان فرهنگی به دوران نوجوانی اظهار داشت: در آیات و روایات متعددی، تعلیم و تربیت دینی و اخلاقی به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی مورد تاکید است.


این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: والدین نباید از تربیت اخلاقی و دینی نوجوانان و اقتضائات و نیازهای این دوره غافل باشند، چرا که نوجوانی، زیربنای دوران جوانی است و نقش مهمی در روند زندگی فرزندان دارد.


وی همچنین عنوان کرد: در تربیت دینی و اخلاقی فرزندان، خانواده، مدارس، مساجد و رسانه ها دارای نقش مهمی هستند اگر برنامه ریزی مدونی برای نسل نوجوان که دوران حساسی را در میان کودکی و جوانی می‌پیماید نداشته باشیم نمی توانیم براساس نیازها و اقتضائات این سن به اصول تربیت در حیطه دینی و اجتماعی و اخلاقی دست یابیم.


این کارشناس علوم دینی خاطرنشان کرد: همچنین باید از بهترین روش ها برای تربیت دینی و اخلاقی نوجوانان بهره بگیریم، متاسفانه در برنامه سازی و تولید محتوا، بی توجهی زیادی به نوجوانان و ویژگی‌های شخصیتی این دوره شده است و همین امر موجب شده در این بخش دچار خلاءهای فراوانی باشیم.


وی شناخت دوران نوجوانی توسط والدین و متولیان تعلیم و تربیت و فرهنگ امری ضروری دانست و گفت: شکل گیری گروهها و کانون ها با هدف برنامه های فرهنگی و تعلیم و تربیت برای نوجوانان یکی از ظرفیت های مهمی است که اگر در مساجد و مدارس و مجموعه های فرهنگی به خوبی دنبال شود می‌توان بسیاری از نیازهای دوران نوجوانی را مورد توجه قرار داد.


این پژوهشگر علوم دینی و تربیتی افزود: با توجه به گستردگی فضای مجازی و حضور نوجوانان در این فضا و خطرات و آسیب هایی که وجود دارد، ارتقای سطح آگاهی به نوجوانان دارای حائز اهمیت است و باید در چنین فضایی، برای نوجوانان، سیاست گذاری و برنامه ریزی کرد.


وی تصریح کرد: اعتماد به نوجوان در مسئولیت پذیری و مشورت گرفتن از فرزندان در این سن حساس و توجه به نیازها و اقتضائاتشان در چارچوب ارزشهای تربیتی و اخلاقی می تواند نوجوانان را از بسیاری از آسیب ها در این سن مصون بدارد.


وفایی بیان کرد: هر چند دوران و مقطع نوجوانی کوتاه است، اما نمی توان از این سن و روحیات فرزندان دراین مقطع غفلت کرد، در این دوران ارائه آموزش و آگاهی می تواند اثرات مثبتی در هدف گذاری های آنان برای آینده شان داشته باشد.


وی عنوان کرد: در این سن ممکن است نوجوانان به طور موقت نسبت به رویدادها و پدیده هایی علاقه‌مندی و یا گرایش نشان دهند، اگر به لحاظ برنامه ریزی و محتوایی چه از نظر تربیتی و اخلاقی بتوانیم به آنها آگاهی بدهیم قطعا، مسیر صحیحی را می پیمایند و از بسیاری از آسیب ها مصون خواهند بود.


این مدرس حوزه علمیه و پژوهشگر اظهار داشت: انس با نوجوانان و درک آنها چه از سوی والدین و یا متولیان تعلیم و تربیت می تواند مانع از بحران های بیشماری باشد که در مسیر فرزندان ما به خصوص در دوران نوجوانی قرار دارد.


وی تصریح کرد: دوران نوجوانی، سرمایه ارزشمندی است که در آن می توان آینده ای موفق و متعالی ترسیم کرد، از این رو وظیفه داریم با شناخت استعدادها و توانایی این نسل و توجه به تربیت دینی و اخلاقی آنان، نوجوانان را برای عبور از این مقطع حساس یاری کنیم.


وفایی در پایان متذکر شد: فراموش نکنیم کودکان و نوجوانان، بیش از آن چه از گفتار ما درس بگیرند، از رفتار و منش ما می آموزند و وقتی والدین و اطرافیان بهترین شیوه های اخلاقی و تربیتی را به طور عملی فراروی خود قرار می دهند، همراه ساختن نوجوانان با این اصول تربیتی و اخلاقی بسیار سهل و آسان می شود.

 

 

کد خبر 1228482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha