به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «dailysabah»، مسجد فاتح در آمستردام امسال در مراسم سالیانه «شب موزهها» درهای خود را به روی بیش از هزار بازدیدکننده غیرمسلمان باز کرد.
بازدیدکنندگان از این مسجد که وابسته به بنیاد دیانت ترکیه است، اطلاعاتی در مورد اسلام، مساجد و هنرهای اسلامی دریافت کردند.
«کمال گزوتوک» از متولیان مسجد فاتح گفت: هلندیها در مورد دین اسلام و ساختار داخلی مسجد ما بسیار کنجکاو هستند و به همین دلیل ما امکان بازدید از مسجد را برای آنها فراهم کردیم.
ساخت ساختمانی که اکنون به عنوان مسجد فاتح مورد استفاده قرار گرفته است در سال 1890 به پایان رسید. اما این ساختمان بعدا توسط فرقه یسوعی وابسته به کلیسای کاتولیک خریداری شد .یسوعیان این ساختمان قدیمی را در سال 1927 تخریب کردند و یک کلیسا ساختند.
پس از آن بار دیگر این ساختمان به مدت 10 سال بدون هدف مورد استفاده قرار گرفت، اما سپس تغییر کاربری داد و به عنوان مسجد برای برطرف کردن نیاز نمازگزاران مورد استفاده قرار گرفت.
این ساختمان در سال 1981 به مسجد تبدیل شد و در سال 1986 به بنیاد مذهبی هلند متصل شد.
یکی از بازدیدکنندگانی به نام «شارن» درباره بازدید از مسجد گفت: با وجود اینکه منزل من در نزدیکی مسجد است، اما برای اولین بار است که فضای درونی مسجد را از نزدیک می بینم و این برای من بسیار خوشایند بوده است.
«جاپ کاپتین» یکی دیگر از بازدیدکنندگان از اهمیت شرکت در مراسم «شب موزه ها» برای آشنا شدن با اسلام ،مساجد و فعالیت های هنری اسلامی یاد کرد.
وی در این باره گفت: این بر دیدگاه هلندیها که برای هنر ارزش زیادی قائل هستند درباره اسلام تأثیر میگذارد.
کاپتین تاکید کرد که این یک راه بسیار خوب برای مبارزه با اسلام هراسی در هلند است.
شب موزه ها یک رویداد فرهنگی در سراسر اروپا از سال 2005 است که در آن موزه ها و مؤسسات فرهنگی تا دیروقت باز می مانند تا خود را به بازدیدکنندگان جدید معرفی کنند.
به بازدیدکنندگانی که مایل به کشف موزهها هستند، یک کارت ورودی مشترک داده میشود که به آنها امکان دسترسی به تمام نمایشگاهها و همچنین حملونقل عمومی رایگان در منطقه را میدهد.
اولین مراسم شب موزه ها در سال 1997 در برلین برگزار شد. در سال 2005، شورای اروپا، یونسکو و شورای بینالمللی موزهها برای ترویج این رویداد به منظور بهبود دسترسی به فرهنگ به برلین ملحق شدند،زیرا این رویداد مورد استقبال بسیاری از افراد از جمله علاقه مندان به هنر قرار گرفت.
نظر شما