موقوفه خواری؛ مخل چرخه تولید ملی است

مشاور سرپرست سازمان اوقاف وقف را ضامن استقلال اقتصادی در برابر تلاش کمپانی های قدرت دانست و عنوان کرد: موقوفه خواری در کنار ایجاد فضای بی اعتمادی مسیر تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را مختل می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدجلال رضوی مهر، مشاور سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه درباره اثرگذاری سنت حسنه وقف بر تحقق شعار انتخابی سال از سوی رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: یکی از شاخص های بارز سیستم مالی اسلام وقف است. سیره عملی اهل بیت (ع) که جزء نخستین واقفان هستند نیز نشان از تلاش آنها برای عدم وابستگی امت اسلام از طریق این حکم الهی دارد.

وی موقوفات را پشتیبان عظیم و ذخایر تمام ناشدنی در مسیر شکوفایی اقتصاد اسلام خواند و اظهار کرد: امروز که کمپانی های قدرت و سردمداران غرب به ویژه صهیونیزم دولتی به دنبال اجیر کردن ملت ها از شریان اقتصاد هستند، آنچه استقلال کشورها را بیمه می کند، استقلال اقتصادی آنها است. این استقلال محقق نمی شود مگر آنکه تولید ملی از طریق حمایت از کار و سرمایه داخلی افزایش یابد. این همان تیزبینی رهبر معظم انقلاب در انتخاب شعار سال 91 است.

 

حجت الاسلام رضوی مهر درباره عواقب سوء موقوفه خواری بر ایجاد خلل در مسیر تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی افزود: مهمترین اثر سوء موقوفه خواری در جامعه ایجاد فضای بی اعتمادی در لایه های اجتماعی است. اما امروز با بازرسی و نظارت مستمر و الکترونیکی شدن اسناد موقوفات این احتمال تقریبا به صفر رسیده و همچون دوران طاغوت هرگز موقوفه ای خارج از نیت واقف مصرف نمی شود.

مشاور سرپرست سازمان اوقاف در امور حوزه های علمیه انتخاب این عنوان از سوی رهبری را حافظ نظام در برابر ضربه های احتمالی دشمن از جبهه اقتصادی دانست و تصریح کرد: وقف و عواید حاصل از آن در تحقق این شعار انتخابی نقشی محوری دارد. چراکه امروز موقوفات، رقبات و عواید حاصل از آنها در رشد کمی و کیفی فعالیت های اقتصادی اثری شگرف دارند.

وی ادامه داد: تامین مخارج تحصیل دانش آموزان و دانشجویان، تبلیغ علوم دینی و معارف شیعی اسلامی و تهیه جهزیه و مقدمات ازدواج برای بسیاری از جوانان از مواردی است که در سایه وقف و عواید آن رخ می دهد.


حجت الاسلام رضوی مهر تاکید کرد: ساخت مساجد و حسینیه ها، احیای بقاع متبرکه، چاپ و نشر کتب دینی قرآنی، ترجمه قرآن به زبان های مختلف نیز از دیگر خروجی های این سنت نبوی به شمار می رود. باید توجه داشت که اگر برای اداره موقوفات مهندسی لازم تعبیه نشود در آینده نه چندان دور دیگر چیزی از آنها باقی نمی ماند که بتواند زمینه پیشرفت در کشور را رقم بزند.

وی درباره نیازهای امروز جامعه به وقف های جدید در مسیر تحقق شعار سال یعنی "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" عنوان کرد: موقوفاتی که بتوان با آنها کارخانه هایی را برای پیشبرد اهداف اسلام راه اندازی کرد. یا وقف هایی با نیت انجام تحقیقات و برگزاری کنگره های علمی فرهنگی، یا برای پیشرفت فناوری های هسته ای از مصادیق وقف های جدید است که مسیر این مهم را هموار می کند.

حجت الاسلام رضوی مهر تاکید کرد: امروز رسانه های جمعی و مبلغان در تلاش هستند تا همسو با ادبیات انقلاب اسلامی، مردم را به سوی وقف هایی هدایت کنند که زودبازده و تاثیرگذار در رفع فقر اقتصادی و فقر فرهنگی باشند. مردم نیز با استقبال از این مهم، موقوفاتی را برای ایجاد دانشگاه ها، مدارس و حوزه های علمیه، برپایی مساجد و حسینیه ها و نیز برگزاری یادمان شهدا و یا محیط زیست به ثبت رسانده اند.

وی مهر وقف های جدید را نشانگر رشد فکری و وقاع بینی جامعه دانست و خاطرنشان کرد: مردم درپی آن هستند تا در کنار عمل به این سنت ارزشی زمینه پیشرفت شاخص های ارزشی اسلام را نیز فراهم کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 123191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha