به گزارش خبرگزاری شبستان، اولین نمایشگاه گالری شکوه، در سال جدید همزمان با سالروز بزرگداشت عطار، جمعه 25 فروردین 91 برگزار شد.
در این نمایشگاه آثار نقاشی خط «غلامرضا فیروزی» در معرض دید عموم قرار گرفته است.
او در این نمایشگاه 36 اثر رنگ روغن و پاستل با الهام از سیمرغ های عطار ، ارائه داده است. فیروزی در حدود 10 سال است که بر روی این آثار متمرکز می باشد.
نقاشی خط های وی حکایت از پشتوانه قوی او در امر خوشنویسی دارد، او در خوشنویسی به مرحله ای رسیده است که احساس می کند خط به تنهایی جوابگوی نیاز روحی اش نمی باشد، از این رو از فرم های خط کمک گرفته و آن را با رنگ ها ترکیب کرده است و با برخوردی انتزاعی توانسته خوشنویسی سنتی را با هنر مدرن تلفیق کند و به گونه ای خط و رنگ را با هم همراه سازد.
هنرمند در این آثار از چهارچوب خوشنویسی فراتر رفته و به خط ارزش بیشتری داده است ، به گونه ای می توان گفت: خط را از بار ادبیات آن جدا کرده و شخصیت آن را بوسیله رنگ و فرم مجسم کرده است.
در آثاری که او در این نمایشگاه ارائه داده است تنوع زیادی دیده می شود در جایی خط بر نقش غالب گشته تا هنرمند منظورش را واضح تر به مخاطب برساند و در بعضی دیگر از آثار، او کوشیده تا با فرم ها و اشکال مختلف به نوعی انتزاعی تر ذهن مخاطب را درگیر کار کند و به فکر فرو برد.
غلامرضا فیروزی در مورد این آثار می گوید: من همیشه سعی کرده ام تا از تکرار و کلیشه دور باشم ، کارهایی که انجام داده ام هیچگاه آگاهانه نبوده اند و از قبل برای اثر اتود نزده ام بلکه آثار به صورت بداهه و غیر ارادی صورت می گیرند به همین منظور است که در این آثار سیمرغ را بعنوان نمادی از رهایی قرار داده ام. من به هنگام کار دوست دارم در درون خودم رها و غوطه ور باشم.
رنگ آمیزی آثار وی متنوع و به صورت حسی می باشد، در بیشتر تابلوها رنگ سفید بر اثر غالب می باشد که حاکی از امید و رهایی است. وی در تمامی آثار کوشیده تا محتوا، بیان و معنا را حفظ کند و به ویژگی آثار عطار که زیبایی، عشق و درد می باشد اشاره داشته باشد.
غلامرضا فیروزی متولد 1341 شیراز است او نیمه دوم دهه 50 شمسی نقاشی و دهه 60 خوشنویسی را فرا گرفت و پس از چند سال تدریس در انجمن خوشنویسان ،اوایل دهه 70 به نقاشی خط روی می آورد . او تا کنون در هفت نمایشگاه انفرادی شرکت داشته و مهم ترین نمایشگاه گروهی فیروزی، تور اروپایی آثار وی و جمع دیگری از هنرمندان ایران در اروپا بود که در سال 1378 به همت موزه هنرهای معاصر با همکاری سازمان ملل متحد انجام شد .
این نمایشگاه به مدت شش روز در گالری شکوه دایر می باشد و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 4 تا 8 به گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو،خیابان شهید سلیمی ،کوچه امیر نوری ، پلاک 19 مراجعه نمایند .
پایان پیام/
نظر شما