به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تودیع دشت گلی و معارفه قادر آشنا رئیس اداره کل هنرهای نمایشی عصر امروز شنبه 26 فروردین در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر با حضور هنرمندان صاحب نامی چون داود رشیدی، بهزاد فراهانی، دکتر قطب الدین صادقی، بهروز غریب پور، اردشیر صالح پور، سید جواد هاشمی، رضا گوران، داود فتحعلی بیگی، محمدرضا خاکی، دکتر دلخواه، فریبا رییسی، شهرام کرمی، رحمت امینی، آتیلا پسیانی، هادی مرزبان، ایرج راد، اصغر همت و همچنین حمید شاه آبادی، معاون هنری ارشاد و جمعی از مدیران و زیرمجموعه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
توجه به تئاتر ملی از اولویت هاست
در ابتدای این مراسم دکتر قطب الدین صادقی در سخنانی گفت: تاسف عمیق خودم را از رفتن آقای دشت گلی بگویم. مردی نجیب که سالهای طولانی در این تشکیلات بود و خوشحالم از اینکه آقای قادر آشنا به مرکز هنرهای نمایشی آمده است.
وی سپس با بیان اینکه بدون مدیر و نیروی متخصص هیچ نظامی در تاریخ نمی چرخد، گفت: تمام نظامهای تاریخی موجودیت خود را مدیون مدیر و نیروی متخصص است. نظام ها تداومشان ماحصل همکاری مدیر خوب و نیروی متخصص است.
دکتر صادقی سپس با اشاره به وضعیت حاد بودجه تئاترگفت: بودجه ای که به تئاتر اختصاص یافته بسیار کم و نامنظم است و این مساله، بازیگر و متخصص تئاتر را خسته و عاصی می کند. بنابراین باید یک نظام مالی محکم پشتوانه تئاتر باشد.
وی سپس با اشاره به کمبود سالنهای تئاتر خاطرنشان کرد: ما مکان مناسبی برای تئاتر در اختیار نداریم و این نشان دهنده بحران است.
وی سپس برنامه با چشم انداز وسیع و بلندمدت را یکی از نیازهای تئاتر خواند و یادآور شد: در برنامه های به روز اولین کسی که ضربه می بیند مدیر است ولی با یک برنامه ریزی همه چیز را می شود مدیریت کرد.
دکتر قطب الدین صادقی از متولیان امر خواست که به تئاتر ملی توجه کنند و گفت: توجه به تئاتر ملی حمایت از هویت ملی است.
وی سپس با اشاره به تنگ نظری های موجود که عرصه را بر هنرمندان تنگ کرده است گفت: نکته مهمی را که باید به آن اشاره کنم تساهل است. تنگ نظری های صورت گرفته که متعلق به ارشاد هم نیست عرصه را بر هنرمندان تنگ می کند. تشکیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برآمده از قانون و انقلاب است. ما نیاز به قانون داریم و اگر در این چارچوب تساهل نباشد هنرمند نمی تواند خلاقیت به خرج دهد.
باید تئاتر را از مهجوریت بیرون بیاوریم
در ادامه این مراسم سپس امیر دژاکام هنرمند تئاتر و سینما در سخنانی گفت: فکر می کنم در طول صدسال اخیر دو اشتباه بزرگ داشته ایم. یکی اینکه تئاتر مختص نخبگان است و دیگری اینکه مکان اجرای تئاتر باید در سالن سرپوشیده باشد. در بخش اول فکر می کنم که تئاتر مخصوص نخبگان هم هست و در بخش دوم نیز که تئاتر در سالنهای سرپوشیده اتفاق می افتد می تواند در رستوران و پشت بامها هم اتفاق بیفتد تا در دسترس مردم قرار گیرد.
وی افزود: تا زمانی که تئاتر در 5 سالن تئاتر شهر خلاصه می شود هیچ کس به آن نیاز پیدا نمی کند. تئاتری را که نمی بینند چگونه می توانند به آن احساس نیاز کنند امروزه تئاتر معاصر دنیا هم در سالن و هم در فضاهایی دیگر اجرا می شود اگر بخواهیم این نظریه را بپذیریم آن وقت همه فرصت کار خواهند داشت.
دژاکام ادامه داد: مسئولین فرهنگی وقتی ببینند تئاتر برای تمامی طبقات وجود دارد طبیعتاً تصمیم گیری هایشان نمی تواند مثل سابق باشد من فکر می کنم تئاتر امروز فعالیت می کند اما کسی آن را نمی شناسد.
وی افزود: در حال حاضر تئاتر مهجور است و به خاطر همین نوسانات نمی تواند محسوس و تاثیرگذار باشد.
در ادامه این مراسم هادی مرزبان کارگردان، بازیگر و نمایشنامه نویس در سخنانی گفت: خوشحالم که آشنایی به آشنایانمان اضافه شد تا آنجایی که ذهن من یاری می دهد 9 مدیرکل شمردم که به مرکز هنرهای نمایشی آمدند و رفتند عده ای خاطرات خوب بر جای گذاشتند و عده ای هم که هر کجا هستند دعای خیر ما به دنبالشان است. آقای دشت گلی از دوستان خوب ما بودند و به تئاتریها محبت داشتند.
مرزبان خطاب به قادر آشنا گفت: آقای آشنا! وقتی به اداره کل هنرهای نمایشی آمدید که یک سری از تئاترهای به خصوص حمایت می شوند از آقای شاه آبادی بخواهید که ما به تئاتر علاقمندیم و به آن عشق می ورزیم.
وی سپس با اشاره به گلایه هایی از مشکلاتی که از ابتدا تاکنون در عرصه تئاتر با آن مواجه بوده و امروز هم همان مشکلات را برای اجرای تئاتر دارد گفت: ما گربه مرتضی هستیم بگذارید کارمان را بکنیم. بعد از 33 سال کار من در شورای نظارت رد شد ما می خواهیم تئاتر کار کنیم.
با اختیار تمام در مرکز هنرهای نمایشی کار کردم
در ادامه این مراسم محمدعلی دشت گلی سرپرست سابق مرکز هنرهای نمایشی گفت: در فاصله 176 روز که به لطف دکتر شاه آبادی سرپرستی مرکز به من واگذار شد امیدوارم با توانی که داشتم و تجربه چندین ساله در کنار اهالی تئاتر روسفید باشم. من در این خانواده هستم و می مانم و در یک مسئولیت دیگر قرار می گیرم.
وی سپس با تشکر و تقدیر از مرکز و همکارانش در مرکز هنرهای نمایشی، هنرمندان و اصحاب رسانه خطاب به شاه آبادی گفت: جناب آقای شاه آبادی هیچ کس به اندازه آقای آشنا این ایثارگری را نمی کند. کار تئاتر کار و کار صحنه از کار در معدن هم سخت تر است.
وی سپس خطاب به حاضران در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: من در زمانی که در اداره کل هنرهای نمایشی بودم اختیار تام داشتم و با اختیار تمام کار می کردم.
در ادامه مراسم حکم محمد دشت گلی به عنوان مشاور امور هنری شاه آبادی از سوی مجری مراسم قرائت شد.
سپس از حسین مسافرآستانه رییس اداره کل هنرهای نمایشی توسط حمید شاه آبادی معاون هنری قرائت تقدیر شد.
در ادامه حکم قادر آشنا که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده بود از سوی حمید شاه آبادی به وی اهدا شد.
نگرش به هنر نمایش باید تغییر کند
در ادامه مراسم قادر آشنا رییس مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه یقین دارم در عرصه فرهنگ و هنر جز راه رفتن در اندیشه و خرد راه دیگری وجود ندارد گفت: اگر می خواهیم موضوعی را ماندگار کنیم باید به سمت فرهنگ برویم حوزه اقتصاد و سیاست باید برگرفته از فرهنگ باشد و هر کجا که به سمت فرهنگ و هنر رفتم موفق شدم در حوزه نمایش نگرش به هنر نمایش را باید درست کرد با احترام از همه گذشتگانی که در حوزه نمایش کار کرده اند باید چراغ این حوزه روشن باشد.
وی افزود: من با حوزه نمایش از سال 1376 آشنا هستم و در هر کجایی که کار کرده ام بیشترین بودجه به بخش نمایش اختصاص داده ام.
قادر آشنا همچنین خاطرنشان کرد: اگر به این سمت برویم که فرهنگ اصالت دارد و دیگران به این امر توجه دارند باید به نیروی انسانی توجهی داشت در این عرصه جوانان جویای نام و اساتیدی وجود دارند که باید آنها را مورد توجه قرار داد و بودجه این بخش را باید سامان داد.
رییس مرکز هنرهای نمایشی همچنین تاکید کرد: تلاش می کنم با حمایت دکتر حسینی و آقای شاه آبادی موضوع بودجه تئاتر را حل کنم و در مورد فضای فیزیکی نیز تلاش می کنیم که این مشکل حل شود و از طرفی به تئاتر شهرستانها هم باید توجه شود. امیدوارم با حمایت همه دوستان و همه شما هنرمندان این اهداف محقق شود.
وی همچنین افزود: تشکیل گروهها و بحث بودجه را کار سختی نمی دانم. شاید مهمترین رسالت ما این است که نگرشها نسبت به عرصه فرهنگ تغییر دهیم و هنر را برای هنرمندان نخواهیم و آن را برای مردم بخواهیم. اگر تئاتری ها با هویت مردم و داشته های مردم تقارن داشته باشند مردم با آنها همراه خواهند شد.
گفتنی است این مراسم با اهدای لوح تقدیر و دسته های گل به مدیرکل پیشین و مدیر جدید مرکز هنرهای نمایشی به پایان رسید.
پایان پیام/
نظر شما