طرح در قالب لوایح دولتی راهکار معافیت مالیاتی موسسات قرآنی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تلاش نمایندگان برای تصویب اعتبارات قرآنی بدون تلفیق با دیگر عرصه ها گفت: مطالبه موسسات قرآنی برای معافیت مالیاتی برای تصویب باید در قالب لوایح دولتی ارائه شود.

ستار هدایتخواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره امکان تصویب معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در اواخر عمر مجلس هشتم به خبرنگار شبستان گفت: سیاست کمیسیون تلفیق بر عدم نقض یا اصلاح قوانین دائمی کشور متمرکز است. قانون مالیات نیز در زمره همین قوانین قرار می گیرد. از این رو بعید به نظر می رسد که در سال جاری نیز این معافیت در کمیسیون تلفیق رای بیاورد.
وی تاکید کرد: اگر پیشنهاد معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در کمیسیون تلفیق رای نیاورد، دستگاه های مربوطه باید تلاش کنند تا از طریق طرح این مسئله در قالب لوایح دولتی برای لغو یا تسهیل آن اقدام کنند.

هدایتخواه با اشاره به سیاست کاهش درآمدهای نفتی کشور در بودجه نویسی کشور عنوان کرد: هنگامی که درآمدهای نفتی کاهش می یابد هزینه های دولت باید از طرقی همچون کسب مالیات تامین شود. حال اگر بحث معافیت مالیاتی مطرح شود عملا نقض غرض می شود.

نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در خانه ملت با بیان این مطلب که هنوز در کمیسیون تلفیق درباره بودجه ادغامی قرآن با عترت (ع) و عفاف و حجاب در سال 91 اقدامی انجام نشده است، بیان کرد: اما کمیسیون فرهنگی طرح تفکیک اعتبارات مرتبط با ساحت مقدس وحی با دیگر عرصه ها را به این کمیسیون ارائه کرده است.

وی با تاکید بر لزوم واگذاری اعتبارات قرآنی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: پیشنهاد کمیسیون فرهنگی تخصیص 15 میلیارد تومان اعتبار به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه است. البته نمی توان میزات رای مثبت کمیسیون تلفیق در این باره را پیش بینی کرد. تنها می توان به تصویب این پیشنهاد امیدوار بود.
هدایتخواه درباره مستندات مجلس شورای اسلامی از تخصیص بودجه های قرآنی سال 90 برای تصویب مجدد آن در سال 91 تصریح کرد: خوشبختانه در عرصه فرهنگی به ویژه فعالیت های قرآنی ظرفیت بالایی برای جذب بودجه وجود دارد. اگرچه اعتبارات مرتبط با این ساحت مقدس در سال 90 دیر تخصیص داده شد اما عمل کردن دولت به تعهدات خود همراه با دقت و نظارت، منجر شده تا خللی در رای موافق نمایندگان در تصویب این اعتبارات به وجود نیاید.

وی درباره مهمترین دستاوردهای قرآنی مجلس هشتم خاطرنشان کرد: تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی با رای و نظر موافق نمایندگان در کنار تصویب تخصیص نیم درصد از اعتبارات دستگاه های دولتی به فعالیت های قرآنی مهمترین خروجی این دوره از عمر مجلس است. اگرچه همه ساله با رای موافق نمایندگان مردم اعتبارات قرآنی افزایش یافته است.

بنابر بند 17 لایحه بودجه سال 91 که در تاریخ 12 اسفند سال گذشته به مجلس ارائه شده است، دولت مجاز است به منظور آموزش، پژوهش و ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) و فرهنگ عفاف و حجاب و توسعه فعالیت‌های قرآنی حداکثر نیم درصد از سقف بودجه مصوب هر یک از دستگاه‌های ملی و استانی به استثنای «فصول 1 و 6 و بودجه هزینه‌ای و هزینه‌های مستقیم تولید شرکت‌های دولتی» را کسر و به ردیف 50 اضافه کند.
این در حالی است که در قانون بودجه سال 90 نیم درصد اجباری تنها به توسعه فعالیت های قرآنی اختصاص یافته بود.
پایان پیام/


 

کد خبر 123533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha