فرهنگ و هنر ابعاد هویتی و رفتاری جامعه را شکل می دهند

مثنوی گفت: فرهنگ و هنر هر کشوری میزان اصالت آن کشور را نشان می دهد و در واقع ابعاد هویتی و رفتاری جامعه را شکل می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گچساران، فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی به دلیل غنی بودن  و بومی بودن از جلوه های مهم و برجسته در بازتولید قدرت نرم به شمار می آید.
 


فرهنگ و هنر بومی توانسته است ظرفیتی از آثار و ارزش  را به یادگار بگذارد و این آثار ذخیره ای برای خلق محتواها و تولیدات هنری در دوران اخیر است تا  در مقابل هجوم فرهنگی بیگانه، هویت های بومی حفظ شود.

 

یکی از بخش هایی که توانسته است در سالیان متوالی در حوزه فرهنگ و هنر نقش افرینی کند بسیج است، بسیج با تولیدات مختلف در حوزه های گوناگون و با تگیه بر واقعیت ها و مبارزه با تحریف ها، ارزش های انقلاب اسلامی و هویت های بومی را در دنیای امروز که با سیل هجوم فرهنگ های بیگانه مواجه است، گام های مثبت و اثرگذاری داشته است.

 

در همین رابطه معاون فرهنگی هنری سپاه فتح کهگیلویه  و بویراحمد، در گفت و گو با خبرنگار ما، با تبریک فرا رسیدن هفته بسیج در خصوص نقش آفرینی بسیج در حوزه تولیدات فرهنگی و هنری در استان گفت: فرهنگ و هنر هر کشوری میزان اصالت آن کشور را نشان می دهد در واقع فرهنگ و هنر است که مولفه‌ها، شاخص ها و ابعاد هویتی و رفتاری یک جامعه را شکل می‌دهند و منجر به پدیداری تمدن‌های اصیل می‌شوند.

 

 

«وحید مثنوی» تصریح کرد: در کنار الگوهای فرهنگی مواجه با تهاجمات فرهنگی هم هستیم و برای مقابله با این هجمه فرهنگی باید هم آفندی و هم پدافندی عمل کنیم که ایجاد بسترسازی از جمله در سپاه نتیجه ان است.

 

وی با اشاره به این نکته که فرهنگ راه مشترک زندگی اندیشه و کنش انسانها را در جوامع بشری رقم می زند، افزود: با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت و جایگاه کار فرهنگی و هجمه‌های دشمنان در مواجهه با ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی، تدابیر ویژه‌ای توسط معاونت فرهنگی هنری سپاه فتح در حوزه تخصصی فرهنگ، انجام شد.

 

مثنوی بیان کرد: با تمرکز بر روی صنعت هنر بیان مفاهیم مولفه های ارزشی با زبان هنر و بسترسازی برای نقش‌آفرینی هنرمندان استان در تحقق این مهم و همچنین با توجه به نیاز سنجی هایی که در این زمینه صورت گرفت، مرکز آفرینش های هنری بسیج در استان کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شد.

 

 

معاون فرهنگی سپاه فتح با اشاره به گذشت سه سال از راه اندازی این مرکز فرهنگی، گفت : تجهیز تخصصی مرکز آفرینش های هنری بسیج در استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب چهارخانه تخصصی اولین اقدام این معاونت برای تحقق این ایده بود.

 
وی افزود: از ابتدا با توجه به کمبودهای استان توانستیم زیرساختی را برای حضور فعالانه هنرمندان ایجاد کنیم که از نظر تجهیزات به بالندگی خوبی برسد ضمن اینکه در کنار این تجهیزات، شناسایی هنرمندان و ایجاد هماهنگی بین این دو ایجاد و تبدیل به تولید محصولات فرهنگی شد.

 

 مثنوی اظهار کرد: یکی از بسترهای ایجاد شده در کنار تولیدات فاخر که باعث ایجاد تحرک فرهنگی در استان شد ، راه اندازی همایش هایی از جمله جشنواره سرود چکاوک بود که محصولات زیادی ارسال شد.

 

 
 

وی به تئاتر به عنوان با سابقه ترین هنر استان، گفت: امسال علاوه بر سرود وارد حوزه تاتر شدیم که بتوانیم خوب عرض اندام کنیم و فکر نمی کردیم که با این حضور خوب  هنرمندان مواجه شویم .

 

معاون فرهنگی سپاه فتح استان، اذعان کرد: در کنار دو جشنواره سرود و تئاتر، یک جشنواره تخصصی بلوط ایجاد شد تا سایر رشته ها مانند هنرمندان و تولید کنندگان فیلم های بلند ،  بتوانند ایفای نقش کنند.

 

وی افزود: همانطور که اشاره شد شناسایی، تقویت و حمایت از استعدادهای هنری، تولید آثار فاخر هنری در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف، دوره‌های آموزشی و توانمند سازی فعالان فرهنگی هنری و نیز برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی هنری ویژه هنرمندان فاخر در سطح استان در دستور کار این مرکز قرار گرفته است .

 

مثنوی در پایان خاطر نشان کرد: از برجسته‌ترین فعالیت‌های این مرکز برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری است که می‌توان به جشنواره سرود آوای چکاوک جشنواره تئاتر سیمرغ و جشنواره هنرهای دیجیتال بلوط و کارگاه‌های توانمندسازی مربیان و مدیران هنری در رشته های مختلف اشاره کرد.

 

کد خبر 1235928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha