محسن نیازمند،کارشناس مسایل سیاسی و استاد دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان از گیلان، با اشاره به پیام های بازگشت غرب به میز مذاکرات بعد از پروژه گسترده تحریم، اظهار کرد: ایران به عنوان بازیگری اصلی در منطقه و با توجه به حساس بودن منطقه خاورمیانه در معادلات سیاسی و تاثیرات جهانی نیز تاثیرگذار است.
این استاد دانشگاه، قبول نقش مهم و استراتژیک ایران در مناسبت های سیاسی منطقه را مهم ترین پیام بازگشت غرب به مذاکرات هسته ای با ایران خواند و خاطرنشان کرد: ایران الگویی است که مرتب از آن در کشورهای تازه انقلاب کرده یاد می شود.
وی به ارتباطات برقرار شده بین انقلاب های منطقه با اندیشمندان ایرانی اشاره کرد و گفت: همه این مسائل ناشی از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است که توانسته نقش اساسی در پیروزی آرمان های خود در اقصی نقاط جهان داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: روند اقتصادی حاکم بر جهان و بحران های های اقتصادی گذشته و پیش رو که نتیجه تحریم نفتی ایران است نیز در بازگشت غرب به میز مذاکره بی تاثیر نبوده است.
وی همچنین اعلام کرد: حاضر شدن غرب برای ادامه مذاکرات هسته ای بدون پیش شرط با ایران نشان داد، سیستم دیپلماسی و موضع خارجی ایران از آغاز دولت نهم با مدیریت مقام معظم رهبری در پیش گرفته شده هرچه قدر به سمت آرمان گرایی واقع بینانه پیش برود و از موضع عزت باشد غرب ناچار به مذاکره می شود.
نیازمند اضافه کرد: مذاکرات هسته ای استانبول بیانگر این است که غرب باید نقش ایران را به عنوان محوری ترین بازیگر منطقه و یک قدرت فعال در عرصه دیپلماسی جهانی مد نظر قرار بدهند.
وی با بیان اینکه غرب تاکنون در خصوص پرونده هسته ای ایران برخورد سیاسی را جایگزین نگاه فنی و حقوقی کرده است، گفت: عدم صداقت غرب در برابر اعتماد سازی و صداقت ایران نتایج خوبی برای غرب و نهادهای نظارتی بین المللی در حوزه فناوری هسته ای نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه اذعان داشت: اعتمادی که غرب نسبت به ایران نشان می دهد باید قابل لمس و عملیاتی شده باشد.
وی اظهار کرد: در دوره های گذشته غرب با ژست به ظاهر صادقانه تا حدی پیش می آمده اما به تعهدات خود پایبند نبوده و اقدام هوشمندانه ایران در توقف صادرات نفت به اروپا نشان داد سه اصل حکمت، عزت و مصلحت مورد توجه مذاکره کنندگان ایرانی است.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص علت مخالفت غرب با پرونده هسته ایی ایران نیز گفت: عمده مخالفت غرب ترس از قدرت یافتن ایران و ایران انقلابی و از همه مهم تر قدرت گرفتن اسلامی شیعی است.
نیازمند با بیان اینکه قدرت یافتن ایران ترس و واهمه را در رژیم های سلطه گر ایجاد می کند، اظهار کرد: ایران اسلامی هرچه قدر بتواند پیشرفت کند علاوه بر قدرت بلامنازع شدن در منطقه، به الگویی مناسب برای جهان اسلام تبدیل می شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: پرونده هسته ای ایران به عنوان چالشی بین تمدن اسلامی و تمدن غرب مطرح خواهد شد که به راحتی شاهد غلبه تمدن اسلام هستیم و ترس از قدرت یافتن ایران به لحاظ پیشرفت در بهره برداری از انرژی هسته ای وپیشرفت هایی که در سایه این فناوری برای ایران متصور است، تهدید جدی برای سلطه غرب است.
پایان پیام/
نظر شما