به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مریم خطیبی، یکی از داوران این دوره از مسابقات با اشاره به اهمیت قرآن و عنوان این مطلب که باید بیش از هر کاری به قرآن توجه شود، گفت: اهمیت قرآن برای هر مسلمانی محرز است و هرکه به آن توجه می کند خود به خود بیمه خواهد شد.
این کارشناس قرآنی، با عنوان اینکه متأسفانه به قرآن سمبلیک و ظاهری توجه می شود، گفت: اگر در طول 12 سال آموزش قرآن در مدارس نگاه آموزشی، تخصصی تر و کارشناسی تر باشد، پرورش مبانی و ارزش های آن عمیق تر خواهد بود.
خطیبی اضافه کرد: در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیز در رشته های مختلف عملا 2 واحد آموزش قرآن در نظر گرفته شده که لازم است این موضوع از نظر علمی سطح بندی شود تا مفاهیم قرآنی تبیین و آموزش داده شود.
وی به برگزاری مسابقات و برنامه هایی از این دست در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اشاره کرد و خواست تا در کنار این برنامه ها با تلاش بیشتر مفاهیم قرآن در زندگی کاربردی و معنا و مفهوم آیات در زمینه های مختلف پیاده شود.
*زهیدا رشیدی، دیگر داور این مسابقات نیز اهمیت قرآن را امری بارز دانست و نقش پدر و مادر را در تربیت فرزندانی قرآنی مورد توجه قرار داد.
وی افزود: فرزندانی که با روحیه و تربیت قرآنی وارد نهاد های آموزشی، مهد کودک ها و بعد مدارس می شوند، زمینه پذیرش مبانی قرآن در آنها بیشتر خواهد بود.
وی که 24 سال است، مسابقات قرآنی را داوری می کند و خود مدرس قرآن و حائز رتبه های برتر مسابقات کشوری در این عرصه شده است، برگزاری مسابقات را مفید ارزیابی کرد و با صراحت گفت: هزینه های قرآنی صرف شده بسیار ناچیز است.
وی افزود: باید برای قرآن آموزی به ویژه در مدارس و دانشگاه ها از خبرگان و قاریان ممتاز این عرصه بهره برد تا تعمق بخشی به آموزش مبانی و مفاهیم ارزشمند قرآن کریم در جوانان درست تر صورت گیرد.
*آمنه باقری، از اساتید دانشگاه و دیگر داور این دوره از مسابقات نگاه صرف متافیزیکی به قرآن و بهره مندی از آن تنها به عنوان امدادی غیبی آنهم در زمان های خاص را یکی از مشکلات مواجه با قرآن دانست و تصریح کرد: در صورتی که کارآمدی قرآن در متن زندگی، هر روزه و هر لحظه، ساری و جاری و کارآمد است.
وی افزود: در آموزش قرآن نیز متأسفانه عادت کردیم آیه های خاصی را مطرح کنیم آنهم نه به شکل کامل و این موضوع امروز به مهجوریت قرآن دامن می زند.
وی زمینه سازی برای انس و به کارگیری دستورات و آموزه های قرآنی را وظیفه هر فرد مسلمانی عنوان کرد و در این راستا وظیفه مسئولان و متولیان امر را سنگین تر دانست و گفت: مسئولان مخصوصا آموزش و پرورش باید در این زمینه بیشتر کار کنند.
باقری اضافه کرد: هرکسی در هر حیطه ای لازم است برای روشنایی بخشیدن جامعه با مفاهیم قرآنی زمینه ساز باشد.
*فاطمه یگانگی، دیگر داور این مسابقات و از اساتید دانشگاه برگزاری این مسابقات را در تبیین و ترویج فرهنگ انس با قرآن کریم مفید خواند و افزود: اگر قرار است این برنامه ها از حالت شعاری خارج شود باید سطح آموزش افراد شرکت کننده ارتقا داده شود.
وی اضافه کرد: پرداختن به ظواهر و بیان آماری که به طور مثال این تعداد مسابقه برگزار شد و یا این میزان شرکت کننده حضور داشتند، تنها سطح برنامه ها و تحقق اهداف را پایین می آورد.
وی تصریح کرد: نتیجه این برنامه ها باید به افزایش عاملان به قرآن و تبیین اخلاق و بینش قرآنی بیانجامد.
هفدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی ویژه دانشجویان، کارکنان و اساتید خواهر این دانشگاه ها با حضور 75 دانشجو، 3تن از کارمندان و 9 استاد دانشگاه از 15 واحد و 6 مرکز دانشگاهی استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و واحد طبس از استان یزد از 27 فروردین آغاز شده و تا 28 همین ماه در تالار فرهیختگان ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما