تهیه موسوعه کلمات امام رضا (ع) در 8 باب

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم گفت: موسوعه کلمات امام رضا (ع) برای اولین در 8 باب تهیه شده و تا پایان شش ماهه اول سال 91 آماده چاپ می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسماعیلی به خبرنگار شبستان گفت: موسوعه کلمات امام رضا (ع) برای اولین بر در 8 باب و 35 فصل با محوریت سخنان و فرمایشات حضرت در مباحث مختلف تهیه شده است.

وی با اشاره به معرفی موضوعات 8 باب موسوعه امام رضا (ع) افزود: عقائد، عنوان باب اول این موسوعه است که شامل اصول دین، توحید، نبوت، امامت و معاد می شود.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به اینکه باب دوم این موسوعه درخصوص فضائل و مناقب حضرت رضا (ع) است، افزود: در این باب سیره عملی امام رضا (ع) در کنار بیان فضائل و مناقب ایشان مطرح می شود.

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم درباره باب های سوم و چهارم این موسوعه گفت: مباحث علوم قرآنی، بحث های تفسیری حضرت از آیات و سوره های قرآن در باب سوم و احکام عملی فروع دین از طهارت تا حدود الهی و مسائل ارث و سایر احکام عملی در باب چهارم موسوعه کلمات امام رضا (ع) جمع آوری شده است.

 

حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه مباحث علوم پزشکی، توصیه برای درمان امراض و صحت جسم، خواص ادویه در باب پنجم موسوعه مطرح شده اند افزود: مباحث اخلاقی، رفتاری و گفتاری در باب ششم با محوریت سخنان و احادیث حضرت رضا (ع) مطرح شده است.

وی با معرفی باب هفتم موسوعه به نام نامه ها و نوشته های حضرت رضا (ع) افزود: در این باب مجموعه نامه ها و نوشته های حضرت که بین ایشان و افراد مختلف رد و بدل شده و پیرامون فرقه های سیاسی، اعتقادی، کلامی، مذهبی و سیاسی و همچنین تایید و یا تکذیب افراد و گروههای مختلف مطالبی عنوان شده است.

حجت الاسلام اسماعیلی با معرفی آخرین باب موسوعه کلمات امام رضا (ع) افزود: دعاهای حضرت به طور عام و خاص، توصیه های ایشان نسبت به ادعیه و زیارتنامه سایر اهل بیت (ع) در باب هشتم موسوعه جمع آوری شده است.

 

کتب اربعه و بحارالانوار مهمترین منابع موسوعه امام رضا (ع)

حجت الاسلام اسماعیلی گفت: کتب اربعه و مجموعه ارزشمند بحارالانوار از مهمترین منابعی هستند که برای جمع آوری موسوعه حضرت رضا (ع) از آنها استفاده شده است.

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم درباره سایر منابع موسوعه کلمات حضرت رضا (ع) افزود: علاوه بر کتب اربعه علمای اسلامی شامل کلینی، شیخ صدوق و طوسی و بحارالانوار از کلیه کتابهای شیعی و حتی سنی در زمینه تاریخ، تفسیر و به طوری که مخالفت با منصب امامت نداشته باشند درتهیه موسوعه حضرت رضا (ع) استفاده شده است.

وی با تاکید بر این مطلب که در تهیه کلمات موسوعه امام رضا (ع) از 190 دوره کتاب به عنوان منبع بهره برداری شده، ادامه داد: شروع تهیه موسوعه سال 70 بوده و هم اکنون برای ارایه به قسمت چاپ و نشر آماده شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 124012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha