مهندس سعیده رسولی، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان کهنوج به خبرنگار شبستان گفت: در زمستان امسال درختان پناهگاه حیات وحش مهروئیه ،دچار نوعی بی برگی و خزان بی سابقه شده بودند که با توجه به خشکسالی های اخیر و عدم وجود منابع آبی سابق در جنگل، نگرانی های ما را در مورد خشکیدگی افزایش می داد،اما با شروع فصل بهار درختان دوباره تجدید برگ کردند و سرسبزی پیشین را باز یافتند .
رئیس اداره محیط زیست خاطر نشان کرد: در حاشیه جنگل و در شیب تپه مجاور خشکیدگی داریم که از سال های اخیر شروع شده است و در بررسی های مرکز تحقیقات جنوب کرمان، علت آن با وجود آفات برگخوار ، فقط خشکسالی اعلام شده است.
مهندس رسولی گفت : طبق مکاتبه با سازمان حفاظت از محیط زیست، به زودی محدوده ای از خشکیدگی در اختیار مرکز تحقیقات کشاورزی برای برسی های بیشتر قرار می گیرد که هیچ خطری این پناهگاه حیات وحش را تهدید نکند .
وی در رابطه با جمعیت گونه های جانوری افزود : گوشتخواران و پرندگان، اصلی ترین گونه های جانوری این پناهگاه هستند که با توجه به خشک شدن چشمه های جنگل ، آبشخورهای مصنوعی ایجاد و توزیع دانه برای پرندگان، ادامه دارد .
مهندس رسولی ،مهمترین مشکل برای حفاظت این جنگل را پروانه چرای دامی دانست که در سال 1345 صادر شده است و گفت : با طی مراحل قانونی در آینده ای نزدیک این پروانه چرای دام، باطل می شود.
جنگل مهروئیه با وسعت تقریبی 6000 هکتار ، بزرگترین توده جنگلی درخت کهور در جنوب شرق ایران و بزرگترین پناهگاه حیات وحش در جنوب استان کرمان است که ثبت جهانی یونسکو است.
درختان کهور ،کنار ،گز و اسکنبیل از مهمترین پوشش گیاهی این جنگل است که در 45 کیلوتری شهرستان کهنوج و 12 کیلومتری شهرستان فاریاب واقع شده است.
جنگل منحصر به فرد مهروئیه پناهگاه اصلی خرس شغال و گراز است و پرندگانی چون کبک و کمنزیل در این جنگل زیستگاه دارند.
پایان پیام/
نظر شما