طرح توانمندسازی مددجویان کمیته امداد گیلان آغاز شد

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی گیلان، از آغاز نخستین گام های اجرایی طرح توانمندسازی مددجویان کمیته امداد استان خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت های موجود برای توانمندسازی مددجویان از اهداف این طرح است.

حسین علیمحمدی، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان، به خبرنگار شبستان گفت: صیانت از تحکیم نهاد خانواده، احیای عزت و کرامت فردی، خانوادگی و ملی، توانمندسازی محرومان و زدودن فقر با تاکید بر مناعت طبع و خود اتکایی از ویژگی های سند چشم انداز 20 ساله کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
 

وی افزود: این سند به عنوان منشور حرکت جمعی مطلوب بلند مدت امداد برای رسیدن به قله های رفیع نظام، یعنی ایجاد حیات طیبه اسلامی و تامین رفاه مادی در کنار عدالت، معنویت و اخلاق برای مردم به ویژه محرومان در افق 1404 هجری شمسی ترسیم و تدوین شده است.


علیمحمدی اظهار داشت: این نهاد پس از سه دهه تلاش برای رسیدگی به فقرا و نیازمندان، هم اکنون در آستانه ورود به دهه چهارم به دنبال رویکردی است که بتواند محرومان جامعه را توانمند و زمینه اشتغال، تحصیل و درمان آنان را فراهم کند تا خانوارهای بی بضاعت با تکیه بر توان خود به سطحی از رفاه دست یابند که همراه با دیگر اقشار جامعه با عزت و کرامت نفس، زندگی کنند و به قله های موفقیت دست یابند.


وی ادامه داد: بی شک خدمات این نهاد در سه دهه اخیر اگر چه نتواسته است همه محرومان جامعه را توانمند سازد اما زمینه ساز بسیاری از موفقیت هایی است که مددجویان در عرصه های مختلف علمی، تحصیلی و حرفه ای کسب کرده اند.


علیمحمدی، ساخت مسکن، پرداخت تسهیلات خود اشتغالی، هزینه های درمانی و تحصیلی و ارائه دیگر خدمات حمایتی، اکرام ایتام را از جمله مهم ترین خدماتی دانست که در تقویت و صیانت از تحکیم خانواده های محرومان نقش مهم و اثر گذاری داشته است.

 

وی در خصوص مهم ترین اهداف این طرح و اینکه تا کنون چه روندی را در استان طی کرده است، افزود: به دنبال سیاست ها و برنامه های کمیته امداد دفتر مرکزی، کمیته امداد گیلان نیز به منظور تحقق این سیاست ها و رسیدن به چشم انداز 20 ساله و اجرایی شدن کامل برنامه های پنج ساله چهارم توسعه امداد، نخستین گام برای توانمند سازی همه جانبه مددجویان را آغاز کرده است.


علیمحمدی گفت: برای تحقق این هدف ستاد توانمند سازی در استان با عضویت اداره های مسکن، فرهنگی و آموزشی، درمان و معاونت های اشتغال و توسعه مشارکت های مردمی و حمایت خانواده تشکیل شده است.

 

 وی در خصوص آغاز نخستین گام های اجرایی طرح توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در گیلان، تصریح کرد: دستورالعمل ها و جدول های مرتبط با طرح تهیه و تدوین شد و در واقع این طرح به دنبال این هدف است که از همه ظرفیت های موجود برای توانمند سازی مددجویان استفاد کند.


علیمحمدی با بیان اینکه باید خدمات به گونه ای ارائه شود که از حالت بخشی نگری خارج شود، افزود: در گذشته و حتی در حال حاضر نیازهای همه جانبه مددجویان در اداره های زیر مجموعه از قبیل مسکن، درمان، فرهنگی و آموزش، حمایت و سلامت کمتر مورد توجه قرار می گرفت.


وی ادامه داد: ممکن است مددجویان همزمان چندین مشکل داشته باشند، به عنوان مثال خانواری ممکن است که تسهیلات خود اشتغالی دریافت کرده باشد اما فردی از اعضای خانواده بیمار باشد.


علیمحمدی اظهار داشت: برطرف کردن مشکلات درمانی، کسب درآمد بیشتر از طرح اشتغال و توانمندسازی از اهداف اجرای این طرح است.

  

وی ادامه داد: در مرحله نخست خانوارهایی توانمند می شوند که قبل از این طرح های خود اشتغالی را اجرا کرده اند و بیمه تامین اجتماعی هستند زیرا به نظر می رسد توانمند سازی این خانوارها در گرو حفظ پایداری طرح های اشتغال است.

  

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان گفت: بسیاری از مجریان طرح های اشتغال به دلیل داشتن مشکلات مسکن و درمان و غیره قادر نیستند امنیت شغلی و پایداری آن را حفظ کنند، بنابراین رسیدگی به این گونه مشکلات آنان، از نخستین گام های طرح توانمند سازی مددجویان است. 

 

علیمحمدی اضافه کرد: به این منظور در مرحله نخست یک هزار و 200 مجری طرح اشتغال که بیمه تامین اجتماعی هستند در استان شناسایی شده اند و مجریان فعال طرح های اشتغال و خودکفایی و دیگر مددجویان قادر به کار در مراحل و گام های بعدی طرح توانمند سازی قرار دارند.

  

وی با توجه به اقدامات انجام گرفته برای اجرای این طرح، اذعان کرد: تشکیل ستاد توانمند سازی در استان نخستین گام اجرای این طرح بوده است که  نتایج مثبتی نیز به دست آمد و مصوب شد.


علیمحمدی گفت: برای اجرای این طرح در ابتدا تعدادی خانوار در شهرستان های آستار، ماسال و لنگرود شناسایی و اقدامات لازم برای توانمند سازی آنان آغاز شد که هم اکنون در حال اجرا و پی گیری است و در آینده ای نزدیک به همه شهرستان ها تعمیم داده می شود. 

 

وی با توجه به چالش ها و مشکلات پیش روی این طرح، مهم ترین عامل موفقیت این طرح را تعامل همه واحدهای زیر مجموعه و تلاش دسته جمعی آنان برای رفع مشکلات مددجویان دانست و افزود: ضرورت دارد برای پیشگیری از بروز مشکل، همه اداره ها و معاونت ها با یکدیگر تعامل همه جانبه داشته باشند که این تعامل در ستاد توانمندسازی استان گیلان به دست آمده است.


علیمحمدی، پشتیبانی و حمایت های مستمر امداد از خانواده های توانمند را یکی از موارد مورد تأکید در دستور العمل طرح توانمند سازی عنوان کرد و گفت: پیش بینی شده است از وجود کارشناسان مجرب و مرتبط با امور روانشناسی و مشاوره خانواده برای بررسی مستمر از وضعیت اعضای خانواده و پیشگیری از آسیب های احتمالی و رفع نیازهای ضروری استفاده شود.

 

وی با بیان اینکه تامین اعتبارات مورد نیاز در سرعت اجرای طرح تاثیر گذار است، خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم با بهره گیری از توسعه مشارکت های مردمی بتوانیم بخشی از این اعتبارات مورد نیاز را تامین کنیم و امید واریم که در افق سند چشم انداز برنامه پمج ساله چهارم توسعه بتوانیم با بهرگیری از تجارب سه دهه گذشته در عرصه خدمت رسانی به محرومان خدمات را با کیفیت مطلوب ارائه کنیم.


علیمحمدی اظهار داشت: اگر چه به نظر می رسد در نخستین گام های اجرایی این برنامه دشواری هایی وجود داشته باشد، اما آنچه مسلم است آغاز این هدف و قدم گذاشتن در این مسیر تحول و پویایی است.


پایان پیام/

کد خبر 12429

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha