به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حمید احمدی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره)، امروز ( 29 فروردین) در گردهمایی بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره) در مشهد، گفت: با توجه به اینکه تعداد کثیری یتیم، سالمند و زن سرپرست خانوار در مجموعه امداد که هر کدام حوادث زیاد و عمدتا ناگواری را تجریه کرده اند، بنابراین اگر یک حادثه طبیعی برایشان اتفاق بیفتد به مثابه تلنگری خواهد بود که به شیشه ترک خورده زده شود.
وی دو بحث بازتوانی و توانمندسازی را در مدیریت بحران مکمل یکدیگر دانست و گفت: خراسان رضوی سال گذشته رتبه دهم را در زمینه شمار وقوع حوادث طبیعی در کشور کسب کرده است چراکه در موضوع پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از وقوع حوادث غیر مترقبه، رویکرد آموزش های عمومی و تخصصی به طور جدی مد نظر قرار گرفته است و معتقدیم در هر خانواده حداقل یک نفر باید آموزش های لازم را در این زمینه دیده باشد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: در این راستا تفاهم نامه هایی با هلال احمر، شهرداری ها و ستاد بحران به امضا رسیده است که سال گذشته، تفاهم نامه بیمه حوادث مددجویان با یک شرکت بیمه به امضاء رسید که اجرای آن به طور پایلوت در سه استان بوشهر، یزد و خراسان شمالی آغاز شد ؛اجرای این طرح در سال جاری در سایر استانها به طور جدی در دستور کار قرار می گیرد.
احمدی با بیان اینکه این بیمه نامه شامل بیمه عمر، مسکن و کالای مددجویان می شود، گفت: مهم ترین ویژگی اجرای این طرح حفظ کرامت مددجو پس از وقوع حادثه است زیرا خدمات بازتوانی کمک می کند تا مددجو پس از حادثه به شرایط پیش از بحران بازگردد و بازتوانی روحی و روانی یکی از محورهای اصلی است.
وی با تاکید مقاوم سازی بافت های فرسوده به جهت جلوگیری از تلفات جانی و صدمات روحی و برگزاری کارگاه های آموزشی از دیگر برنامه های این نهاد در بحث پیشگیری و بازتوانی در حوادث است و به این ترتیب با طبقه بندی مناطق کشور بر حسب درجه محرومیت، می توان اقدام به توزیع عادلانه اعتبارات کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اتصال این نهاد به معتبرترین پایگاه های داده دانشگاهی و تحلیل بانک های اطلاعاتی آنها، گفت: در نتیجه این تحلیل ها مشخص شد که نیمی از مجموع بیش از چهار میلیون مددجوی تحت پوشش این نهاد ، در مناطق محروم زندگی می کنند.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره)، تعامل با هیئت های مذهبی در بازسازی و همکاری با دستگاه های ذی ربط در پدافند غیر عامل را از دیگر فعالیت های این حوزه اعلام کرد و گفت: فرایند امداد فوری آسیب دیدگان ناشی از حوادث و بلایای طبیعی از لحظه وقوع حادثه تا مرحله بازسازی با توجه به جایگاه این نهاد در بحث بحران تدوین و ابلاغ گردیده است.
علی اصغر حاجی نقی، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی نیز در این مراسم بر ضرورت توجه به مهارت های اجتماعی و تقویت این مهارت ها و حمایت از محرومان و نیازمندان تاکید کرد و گفت: برای تمام عرصه ها باید بر اساس یافته های علمی و تخصصی تیم هایی را تعریف کرد تا در بحران ها بعنوان یک مغز متفکر و نیروی هوشمند حضوری موثر در صحنه داشته باشند و امروز اگر سازمانها به سمت این تخصص ها پیش نروند خیلی زود از صحنه محور خواهند شد.
در ادامه عباس امانی، کارشناس مسئول بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: در جهان بیش از 103 نوع جادثه طبیعی شناخته شده داریم که 43 مورد آن در ایران اتفاق افتاده است و از این منظر ایران جزو مناطق حادثه خیز جهان محسوب می شود.
امانی گفت: بنابراین باید برای حوادث و بلایای طبیعی چاره اندیشی شود تا از بروز خسارات ناشی از بروز حوادث بکاهیم و با توجه به حجم بالای طبیعی شامل سیل، زلزله، طوفان و خشکسالی در مجموع 819 حادثه در 30 سال گذشته در استان گزارش شده است و نظر به اینکه مددجویان تحت حمایت این نهاد در استان بیش از 100 هزار واحد مسکونی غیر مقاوم سکونت دارند، جدیت و همت بیشتر مسئولان را دراین باره می طلبد.
پایان پیام/
نظر شما