محمد عبداللهی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز امسال با عنوان «نماز، نهضت مسجدسازی» به میزبانی استان کرمانشاه برگزار میشود، به خبرنگار شبستان گفت: در جلسه هماهنگی مسئولان برگزاری اجلاس سراسری نماز در استان کرمانشاه که چندی پیش برگزار شد، اعضای جلسه گزارش های خود از فعالیت هایی که در زمینه مساجد انجام شده است را ارایه دادند.
وی با اشاره به شعار اجلاس بیست و یکم نماز افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر بررسی راهکارهای ساخت و ساز، احداث و تجهیز مساجد و اشاره به کمبود ده ها هزار مسجد در کشور شورای سیاستگذاری بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز شعار نماز و نهضت مسجدسازی را برای اجلاس امسال انتخاب کرد.
عبداللهی با اشاره به اینکه همه ساله فراخوان مقالات در مورد نماز نیز از سوی ستاد اقامه نماز ارایه می شود و فراخوان امسال 25 اردیبهشت اعلام می شود، خاطرنشان کرد: فراخوان های اجلاس سراسری نماز بستری است که نخبگان، اندیشمندان و صاحبنظران در حوزه مسجد ایده هایی خود را در این زمینه ارایه دهند تا این ایده ها به صورت کاربردی نیز استفاده شود و در این زمینه کمکی نیز به مدیران فرهنگی نظام صورت گیرد اما در عین حال ستاد اقامه نماز سفارش مقاله به اندیشمندان حوزه و دانشگاه و کسانی که سال ها در این عرصه کارها کرده اند نیز می دهد تا آثاری مرتبط با فراخوان های اعلام شده ارایه کنند.
وی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار از صاحب نظران و دانش پژوهان کشورهای اسلامی نیز خواسته شده که ایده ها و آثار خود را در موضوعات یاده شده ارایه دهند، گفت: تلاش می شود با بهره گیری از ایده ها و دیده گاه های آنها در پیشبرد اهداف مساجد استفاده شود. از ایده های آنها نیز در ساماندهی مساجد استفاده شود.
وی ادامه داد: در سال های گذشته شاهد این مسئله بودیم که نامگذاری شعارهای اجلاس با محوریت مسجد صورت می گیرد که این نشان از جایگاه مسجد در اسلام است. همواره در ارکان یک نماز مطلوب در سطح جامعه مسجد به عنوان یک محور به شمار میآید. اگر شاخصهای نمازگزاران در جامعه مورد ارزیابی قرار گیرد حضور مردم در مسجد همواره مهم بوده است، در واقع مسجد به عنوان یک سازمان گسترده و مردمی به شمار میآید که متولی اصلی آن خداست.
عبداللهی ادامه داد: از طرفی در کشور ما مسجد به عنوان یکی از سنگرهای مقابله با جنگ نرم و پایگاه مهمی در مقابل جبهه معارض انقلاب اسلامی محسوب می شود که در جریاناتی که در کشورهای خاورمیانه و کشورهای اسلامی وجود داشته است نقش مسجد نقشی تعیینکننده بوده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته آن طور که باید به مسجد توجه نشده است، خاطرنشان کرد: با نگاه به صدر اسلام میبینیم که کارکرد مسجد بسیار ارزشمند بوده است و حتی در پیروزی انقلاب نقش قابل توجهای داشته است، بنابراین یکی از اهداف ستاد اقامه نماز در محوریت قرار دادن مسجد به عنوان شعار اجلاسهای نماز در سال گذشته این بوده است که در امر مسجد در بعد نرمافزاری و سختافزاری غفلتها و فراموشیها در حوزه مدیران نظام و کسانی که دغدغه دینی دارند، زدوده شود.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز ادامه داد: علاوه بر این غفلتها به تناسب افزایش جمعیت متأسفانه افزایش مساجد متناسب با جمعیت نیست. در تحقیقی که سالهای گذشته در زمینه مسجد صورت گرفت نشان می داد که بیشترین مساجد در ایران در سالهای 42 و 57 ساخته شده است. حالا باید دید که در حال حاضر به تناسب گسترش جغرافیایی و جمعیتی چقدر در افزایش مسجد در کشور تلاش شده است.
وی گفت: ساخت و ساز همه مساجد به صورت کلان از عهده دولت خارج است که باید در این زمینه مردم را نیز به مسجدسازی سوق داد. نهضتی که در مدرسهسازی در سالهای اخیر به وجود آمد موجب شد که در حال حاضر نیاز به مدرسهسازی کم شود. باید چنین نهضتی در مسجدسازی نیز به وجود آید نکتهای که رهبری به اجلاس نوزدهم نماز اشاره بر آن داشتند تاکید بر امر مسجدسازی داشتند بنابراین با برگزاری اجلاس های نماز در کشور تلاش می شود که منویات رهبری تحقق یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون چهار هزار مقاله علمی در حوزه مسجد از فراخوان های سال های گذشته جمع آوری شده است، اذعان کرد: مقالات برگزیده به صورت کتاب جمع آوری و در اختیار متولیان فرهنگی مسجد قرار گرفته می گیرد تا آنها را در پیشبرد و ساماندهی مسجد استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما