به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در بازدید خبرنگاران از مصلی تهران سخن میگفت درباره مشکل گرانی کاغذ بیان کرد: عملیاتی طراحی کردهایم که دارای مؤلفههای مختلفی هست تا بنا بر آن به زودی شاهد کاهش قیمت کاغذ خواهیم بود.
وی افزود: در این ارتباط با وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال مذاکره هستیم تا قیمت کاغذ به میزان زیادی کاهش یابد. اگر این عملیات به صورت صددرصد اجرایی شود قیمت کاغذ متعارف خواهد شد.
رییس نمایشگاه کتاب تهران از مذاکره با کارخانجات کاغذ مازندران و کارون خبر داد و اضافه کرد: در این ارتباط با کارخانجات کاغذ مازندران و کارون مذاکراتی را درباره افزایش تولیداتشان در سال تولید ملی انجام دادیم حتی در این ارتباط بخشی از سهام این کارخانهها را خریداری خواهیم کرد تا تولیداتشان افزایش یابد و هیچ مشکلی از نظر کمبود کاغذ در جامعه وجود نداشته باشد.
دری در ادامه درباره خروج و ورود کاغذ و عملکرد دلالان کاغذ بیان کرد: اقداماتی درباره دلالان کاغذ و چگونگی ورود و خروج آن اندیشیده شده است که اجرایی خواهد شد. امیدواریم در سه ماه آینده با کاهش 20 درصدی کاغذ و در شش ماه آینده با قیمت متعارف کاغذ روبرو شویم.
دری خاطرنشان کرد: خبرهایی به ما رسیده است که برخی ناشران خارجی و عربی به دلیل تقاضای بالای کتابها در ایران، کتابهایشان را با قیمتهای بالایی عرضه میکنند که در این ارتباط باید متذکر شوم با این نوع تخلفات نیز در نمایشگاه کتاب برخورد میکنیم.
رییس نمایشگاه کتاب در ادامه ضمن آرزوی سلامتی برای محمود گلابدرهای در این مورد گفت: بلافاصله بعد از شنیدن بیماری آقای گلابدرهای، بنیاد ادبیات داستانی و خانه کتاب را موظف کردیم هزینههای بیمارستان وی را تقبل کنند و همین امروز چک پرداخت هزینههای گلابدرهای را در بیمارستان الغدیر پرداخت کردیم.
دری از هماهنگی با بانک مرکزی در خصوص مشکلات پرداختی در نمایشگاه کتاب خبر داد و افزود: علاوه بر پرداخت مطالبات ناشران خارجی نمایشگاه گذشته، تسهیلاتی را نیز برای ناشران خارجی این دوره در نظر گرفتهایم تا قبل از شهریور 91 مطالبات آنها پرداخت شود.
وی درباره مراسم افتتاحیه بیان کرد: در کنار برنامههای جنبی نمایشگاه کتاب سه مراسم رسمی داریم که مراسم افتتاحیه با حضور ریاستجمهوری اولین آنها است و مراسم ربع قرن جهاد فرهنگی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و مراسم اختتامیه با حضور رییس قوه قضاییه ادامه آنها است.
بنا بر این گزارش، امروز 30 فروردین 91 خبرنگاران رسانههای مکتوب و مجازی، صوتی و تصویری از مراحل اجرایی و آمادهسازی سازهها و غرفههای نمایشگاه کتاب در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره) بازدید کردند.
بر این اساس در این بازدید، داریوش رضوانی قائممقام رییس نمایشگاه، حسین صفری مدیر اجرایی، علی علیپور معاون بخش بینالملل، سیداحمد موسوی مدیر کمیته رفاهی و سیدمهدی جعفری مدیر کمیته روابط عمومی نمایشگاه کتاب خبرنگاران را همراهی میکردند و به سؤالات آنها پاسخ میدادند.
رضوانی در این بازدید که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید درباره بخشهای بیداری اسلامی، ربع قرن، بینالملل، گمرک، فروش ریالی کتابهای لاتین، سالن یاس و بخش بانک و مخابرات توضیحاتی را به خبرنگاران ارایه داد.
وی گفت: برای اولین بار است که ستاد اجرایی نمایشگاه به این نتیجه رسید که خبرنگاران را که پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند را در جریان مراحل آمادهسازی مصلی قرار دهد.
حسین صفری در این بازدید از تلاشهای زیاد کمیته اجرایی برای کابلکشی برق و مخابرات خبر داد و گفت: سایت اصلی مخابرات در نمایشگاه کتاب که نزدیک به 3500 خطوط ارتباطی را پوشش میدهد به دو منظور استفاده از دستگاههای کارتخوان و خط تلفن معمولی که به بخشهای ستاد اجرایی و غرفههای ناشران اختصاص دارد، پوشش خواهد داد. این سایت به لحاظ فنی بستری از فیبر نوری دارد که از سه سال گذشته از حجم فعالیتهای نمایشگاه کتاب که حدود 200 هزار تراکنش در روز است برمیآید.
وی افزود: 75 کیلومتر کابلکشی از ضلع جنوبی تا شمالی نمایشگاه صورت گرفته که هر غرفه دستگاه کارتخوان مخصوص به خود را داشته باشد.
رضوانی در ادامه و در حین بازدید از سالن یاس به خبرنگار شبستان گفت: سال گذشته به جهت برگزاری ایام فاطمیه حیاط پشتی شبستان به نام یاس نامگذاری شد که امسال با همین نام سالنی برای معرفی کارنامه نشر جمهوری اسلامی حد فاصل نمایشگاه 24 تا 25 با مساحتی بالغ بر 1400 مترمربع دایر شده است.
وی ادامه داد: تفاوتی که امسال نسبت به سالهای قبل در نمایشگاه کتاب وجود دارد همین سالن یاس است که خلاصهای از بخشهای داخلی نمایشگاه کتاب را در قالب محصولات غیر قابل فروش به مردم و علاقهمندان ارایه میدهد یعنی بازدیدکنندگان به منظور تسهیل در رفت و آمد و پیدا کردن موارد مورد نظرشان در ابتدا به این سالن آمده و علاقهمندیشان را از مسئولان این سالن جویا شوند.
علی علیپور، معاون بخش بینالملل نمایشگاه کتاب نیز در این بازدید به خبرنگاران گفت: در بخش بینالملل دو قسمت چادرها و طبقه دوم شبستان را در اختیار داریم که شامل بخشهای فروش مستقیم کتابهای خارجی، فروش یارانهای، غرفه بازار جهانی، غرفه ناشران کشورهای دیگر، سالن بینالملل، بازار بینالملل نشر الکترونیک و بازار بینالمللی کتابهای عربی و انبار فروش کتابهای لاتین است.
پایان پیام/
نظر شما