به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مراسم بزرگداشت شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی، شاعر نامی و عارف برجسته و از مشاهیر تاریخ ادبیات ایران زمین، شب گذشته (31 فروردین) با حضور شاعران و ادیبان و نیز تنی چند از مسئولان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر شهرستان بجنورد در محل تالار حافظ این شهرستان به اجرا در آمد.
حسن روشان، یکی از شاعران برجسته در استان خراسان شمالی و نیز از اساتید دانشگاه در این مراسم ضمن برشمردن اهمیت شعر و ادبیات، به نکاتی چند در خصوص شخصیت و آثار سعدی پرداخت و احاطه وی به اکثر علوم زمان خود را از ویژگی های مهم این شاعر بزرگ نام برد و گفت: این مهم در آثار ادبی به جا مانده از وی کاملا مشهود است.
وی با عنوان این نکته که هرشاعر صدای محیط خود است، افزود: این احاطه ماحصل قرار گرفتن در زمانی بود که سعدی در آن می زیسته است.
این شاعر برگزیده جشنواره بین المللی شعر فجر همچنین سعدی را مردمی ترین شاعر پارسی گوی خواند و زبان آثارش را سهل ممتنع عنوان کرد و گفت: دوران معاصر این شاعر بزرگ اوج جریان سوء استفاده از آموزه ها و فرهنگ دینی بود و سعدی مبارزه فرهنگی را پیشه کرد.
روشان افزود: هرج و مرج سیاسی و آنارشیست دینی، عصر و زمان سعدی را به دلیل حمله و سلطه مغول به ایران احاطه کرده و همچون سیلی بنیان کن فرهنگ و اخلاق ایرانی را به ورطه نابودی کشانده بود که اندیشه و آثار سعدی، هویت و شهامت گرفته شده از ایرانیان را بازگرداند.
وی ایمان به خدا و اعتقاد به وجود متعالیش در هر مکانی، بیان صفات اخلاقی و انسانی در ارتقاء فرهنگی و اجتماعی، مهربانی، تسامح و تساهل را از ویژگی های برجسته آثار سعدی عنوان کرد.
وی در خصوص اهمیت آثار سعدی به مصداق هایی از تأیید آثار این شاعربزرگ توسط تعدادی از اندیشمندان و فیلسوفان جهان اشاره کرد و با صراحت گفت: من احساس می کنم امروز ما بیش از هر دوره ای نیاز به آثار ماندگار این شاعر نامی داریم چرا که حکایت های سعدی، حکایت زندگی امروز ماست و هر نکته لازمی برای درست زندگی کردن دراین آثار مشهود و عنوان شده است.
روشان در تکمیل مطلب فوق، تأکید کرد: کتاب های سعدی امروز باید کتاب های بالینی ما شود.
گفتنی است، شعر خوانی شاعران، اجرای موسیقی سنتی و نیز برگزاری مسابقه بهترین خوانش شعر سعدی از اهم برنامه های این مراسم بود.
پایان پیام/
نظر شما