به گزارش خبرنگار شبستان.، مسعود اطیابی، کارگردان سینما و عضو شورای ساماندهی صنوف سینمایی با حضور در برنامه سینمایی هفت گزارشی از فعالیتهای این شورای تازه تأسیس ارایه داد.
وی در ابتدا در پاسخ به پرسش جیرانی درباره احتمال بازگشت به ساختار خانه سینما گفت: در این مدت وقت شورا صرف بررسی همین مسئله شده و وزیر و شمقدری نیز قول دادهاند این احتمال را بررسی کنند.
وی ادامه داد: ما مخالف انحلال خانه سینما بودیم و خود وزیر نیز از تعطیلی یک مرکز صنفی خوشحال نبود اما مسئله این بود که این مرکز دیگر صنفی نبود.
اطیابی همچنین افزود: مدیریت خانه سینما به سمت تخلف از وظایف قانونیاش رفت، تخلفات اساسی که به هیچوجه قابل گذشت نبود و بر اساس قانون باید تعطیل میشد. اولین تخلف خانه سینما تغییر اساسنامه بدون اطلاع ارشاد بود چرا که مرجع هر نوع تغییر در اساسنامه وزارت ارشاد است. از سوی دیگر خانه سینما در زمره مؤسسات غیرتجاری ثبت شده که با ماهیت صنفی آن در تضاد است.
عضو شورای ساماندهی صنوف تأکید کرد: فعالیت اصناف باید در چهارچوب قانون و تحت نظارت دولت صورت گیرد.
در ادامه برنامه، همایون اسعدیان، عضو خانه سینما و رییس کانون کارگردانان در ارتباط تلفنی با هفت، انحلال خانه سینما را منوط به تصمیم مجمع عمومی یا حکم قوه قضاییه دانست و گفت: خانه سینما هنوز منحل نشده بلکه به طور موقت تعطیل شده است.
وی ادامه داد: ماده قانونی که برای انحلال خانه سینما بر آن اتکا میشود مربوط به آموزشگاهها است نه اصناف و این مسئله در حال پیگیری در دیوان عدالت اداری است.
اسعدیان درباره فعالیت صنوف نیز گفت: تا زمانی که خانه سینما منحل نشده صنوف سینمایی نیاز به ثبت در نهاد دیگری را ندارند.
اطیابی در ادامه در پاسخ به اظهارات اسعدیان گفت: لغو مجوز با انحلال متفاوت است و وزارت ارشاد مسئول تأیید یا لغو مجوز نهادهایی چون خانه سینما است.
وی در ادامه حذف التزام به قانون اساسی در اساسنامه خانه سینما را علت بیاعتبارشدن این اساسنامه دانست و افزود: التزام به قوانین جمهوری اسلامی جزء لاینفک هر اساسنامهای در کشور است.
وی تأکید کرد: اصرار و پافشاری خانه سینما برای اجرای این اساسنامه غیرقانونی موجب تسریع لغو مجوز فعالیت آن از سوی وزارت ارشاد شد.
بهزاد ابتهاج، مشاور حقوقی سازمان سینمایی دیگر میهمان هفت بود که با حضور روی خط تلفن هفت درباره انحلال خانه سینما گفت: طبق قانون مصوب مجلس وزارت ارشاد با توجه به قانون احزاب و سایر قوانین مسئول نظارت بر کلیه مراکز فرهنگی است.
وی افزود: ما بحثی درباره اساسنامه خانه سینما نداریم بلکه اساسا تأسیس خانه سینما بر اساس قانون صورت نگرفته است.
ابتهاج تصریح کرد: حکم وزارت ارشاد قطعی است و امکان تفسیر متفاوت از قانون وجود ندارد.
پس از سخنان ابتهاج، اطیابی، سخنان خود را درباره فعالیت شورای ساماندهی اصناف ادامه داد.
وی گفت: شورای ساماندهی یک شورای دولتی همچون شورای پروانه نمایش و پروانه ساخت با حکم دولت است، بنابراین این شورا جایگزین یا موازی صنوف سینمایی نیست.
اطیابی همچنین تأکید کرد: ما هیچگونه دستور یا پیشنهادی برای اساسنامه صنوفی که قرار است بار دیگر به طور قانونی تشکیل شوند، ارایه نمیدهیم.
پایان پیام/
نظر شما