به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، اجرای فعالیتهای فرهنگی و قرآنی نیازمند تلاش و عزم همگانی است، مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود بر اهمیت کارهای فرهنگی و قرآنی در سطح کشور تاکید داشتهاند و بیشک باید استان فرهنگی کردستان نیز در این راستا الگوی سایر نقاط کشور باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در نشستی با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان دهگلان حضور یافت و در جریان دغدغهها و مشکلات آنها قرار گرفت.
علی اصغر دریایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار داشت: مشورت و رایزنی با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان به عنوان نقشه راه در برنامهریزی و تصمیم گیری برای برگزاری جشنوارهها و همایشها بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: این دورهمیها و تشریک مساعیهای فرهنگی و هنری دارای خروجیهای موثر در ایجاد فکر و اندیشه در عرصه تولیدات فرهنگی و اقتصاد هنر است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کردستان اضافه کرد: یکی از رسالتهای این دوره فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در سطح وزارتخانه و هم در استانها تمرکززدایی از برنامهها و جشنواره است، بیشتر رویدادهای فرهنگ وهنری از مرکز استانها به شهرستانها و به شهرهای تابعه براساس توانمندیها منتقل شدهاند.
وی تصریح کرد: برنامهها و جشنوارههای بسیار خوب و متناسب با استعدادها و شرایط بومی و محلی به شهرستان دهگلان اختصاص داده شده است از جمله این رویدادها، جشنواره مولودی خوانی و دفنوازی وحدت استان کردستان، جشنواره موسیقی لیلاخ و همایش لیلاخ شناسی و در حوزه هنرهای تجسمی برنامههای خلاقانهای در حال تدوین و برنامهریزی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در پاسخ به فعالان قرآنی حاضر در این نشست هم اندیشی گفت: بهترین و مناسبترین مکان برای فعالیت قرآنی مساجد است، سامانه حمد برای بیمه فعالان قرآنی طراحی شده است و از فعالیتهای آموزشی قرآن کریم در قالب موسسات قرآنی حمایت می کنیم.
دریایی ضمن اشاره به توانمندیهای فرهنگی و هنری این شهرستان عنوان کرد: جشنواره تئاتر استانی در صورتی که بخشی از هزینههای آن توسط شهرستان تامین و انجمن مربوطه نیز موافقت نماید ما نیز برای برگزاری این رویداد در شهرستان دهگلان موافقیم.
وی با اشاره به اغتشاشات اخیر تصرح کرد: بیشتر برنامه ها و رویدادهای فرهنگی و هنری در استان های دیگر از سر گرفته شده است امیدوارم هنرمندان استان کردستان نیز که بخشی از معیشت آنها وابسته به این فعالیت ها و جشنواره است همچون استان های دیگر بر فعالیت های فرهنگی و هنری اهتمام ورزند.
دریایی با اشاره به راهپیمایی عظیم 22 بهمن شهر سنندج و شهرهای دیگر ایران گفت: هجمه رسانهای دشمن بر علیه ما موثر بود و موجب شکاف در میان اقشار مختلف شد در این میان هنرمندان از همه اقشار مختلف مردم دچار ضرر و زیان شدهاند.
طرح های توانمندسازی روستائیان در مقابله با معضل اعتیاد نیاز به حمایت دارد
روشن مرادی رئیس انجمن موسیقی دهگلان گفت: باید جشنواره موسیقی لیلاخ هر چه سریعتر برگزار و شرکت تعاونی مسکن هنرمندان شهرستان دهگلان نیز تشکیل و راهاندازی شود.
وی افزود: حمایت از انجمن موسیقی بسیار کم است و نیاز است انجمن به تجهیزات و امکانات مجهز شود.
مرادی یادآور شد: ارشاد اسلامی باید از طرح های توانمندسازی روستائیان در مقابله با معضل اعتیاد حمایت کنید.
لزوم صدور مجوز انجمن قرآنی در دهگلان
ماموستا محمدعلی غفوری فعال قرآنی و مسجد دهگلان نیز عدم صدور مجوز انجمن قرآنی را ضروری خواند وخواستار تاسیس انجمن دف نوازان شهرستان دهگلان و تخصیص بودجه و امکانات برای فعالیتهای قرآنی اختصاص داده نمی شود.
بیمه فعالان قرآنی دهگلان پیگیری شود
مبارکی فعال قرآنی و مدیر مسئول موسسه قرآنی شهرستان دهگلان گفت: برای فعالیتهای قرآنی مکان مناسب نداریم، قرآن کریم برای آموزش قرآن آموزان نیاز هست، قبلا مسابقات قرآنی بصورت سالیانه وفصلی برگزار می شد اما هم اکنون هیچ مسابقه قرآنی برگزار نمیشود.
وی افزود: در مدارس سطح شهرستان در زنگ آموزش قرآن، آموزش فیزیک و شیمی داده میشود، بیمه فعالان قرآنی سطح شهرستان پیگیری شود و تربیت داوران قرآنی مدنظر قرار گیرد.
لزوم تکمیل مجتمع فرهنگی دهگلان
سامان رستمی مسئول انجمن نمایش شهرستان دهگلان نیز گفت: مدیرکل در حال حاضر برای ما هنرمندان مصداق نجات دهنده ای را دارد که همه امیدها به ایشان است تا هنرمندان عرصه نمایش هم صاحب پلاتو و مکان مناسب برای تمرین شوند، مجتمع فرهنگی وهنری دهگلان سال هاست در ساخت و هنوز تکمیل نشده است.
فعال نمایشی در این نشست گفت: امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای فعالیتهای فرهنگی وهنری در این شهرستان بسیار کم است، در جشنواره اخیر مولودی خوانی از هنرمندان فعال عرصه دف نوازی استفاده نشد، معادن فعالی این شهر همه منافع موجود را میبرند اما هیچگونه حمایت مالی از فعالیتهای فرهنگی وهنری نمیکنند.
علی عینی فعال و مدرس عرصه هنرهای تجسمی نیز اظهار داشت: استعدادهای بی نظیری در عرصه هنرهای تجسمی به ویژه مجسمهسازی وجود دارد با حمایتهای مالی از برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی و همچنین برگزاری سمپوزیومهای آموزشی با حضور اساتید برجسته عرصه مجسمهسازی استان از جمله استاد هادی ضایئ الدینی میتواند در رشد وشکوفایی جوانان این شهر بسیار موثر باشد، ما آمادگی داریم مسابقه نقاشی کودکان را در سطح شهرستان برگزار کنیم.
حمایت از نویسندگان برای چاپ کتاب
مرادی از انجمن ادبی رچه لیلاخ نیز در این نشست گفت: کلیه فعالیتهای ادبی انجمن در چند ما اخیر تعطیل شده است، سالن اجتماعات این شهر جوابگوی برگزاری برنامهها ونشستهای ادبی نیست، در این جلسه از اعضای برگزار کنند همایش لیلاخ شناسی دعوت نشده است، در چاپ تقویم به زبان کُردی از ما حمایت شود، از نویسندگان برای چاپ کتاب هیچ گونه حمایتی نمیشود.
مرتضی یوسفی از فعالان عرصه رسانه نیز گفت: ما در این شهرستان سالهای سال است که فعالیت فرهنگ و هنری میکنیم در واقع بزرگترین مشکل ما نبود مجتمع فرهنگی وهنری مجهز و با فضای متنوع برای فعالیت فرهنگی و هنری است که تاکنون محقق نشده است، حضور دومین بار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول سال جاری در شهرستان دهگلان را فرصت خوبی میدانیم.
بابک سیف پناهی از مداحان و دف نوازان شهرستان دهگلان اظهار داشت: در این مدت برنامههای خوبی در حوزه مولودی خوانی و دفنوازی برگزار شد، شاعران بزرگی در سطح شهرستان دهگلان فعالیت میکنند، در برگزاری جشنوارهها در کنارهمدیگر باشیم.
فعال عرصه هنرهای تجسمی نیز گفت: برای عکاسان و فیلم برداران تاکنون کارت هنر صادر نشده است، سالن مجتمع بصورت رایگان برای فعالیتهای فرهنگ و هنری در اختیار انجمنها قرار گیرد.
هوشنگ بهمنی از فیلم سازان و بازیگران دهگلانی گفت: چندین سال است که در عرصه فیلم سازی و بازیگری فعالیت میکنم، آثار فیلمهای کوتاهم را متاسفانه صداوسیمای با هزینه بسیار اندکی خریداری میکند، فیلم مستندی ساختم که در ساخت و تولید آن ضررکردم.
نظر شما