به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، عبدالله رشیدیپور _معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان_ در ویژه برنامه شایانه بهار که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: برپایی چنین برنامههایی برای کودکان الزامی است تاهم طعم باهم بودن را بچشند وهم لذت حضور را به خوبی احساس کنند و هم با آداب و رسوم کهن خود آشنا شوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان افزود: از اینکه خانوادههای عزیز وقت گذاشته و به همراه بچههای خود در این مراسم شرکت کردند جای بسی خوشحالی دارد و این نشان دهنده توجه خانوادهها به فرزندانشان است.
رشیدیپور در ادامه ضمن تبریک پیشاپیش سال نو و ماه مباک رمضان خاطر نشان کرد: یکی از این فرهنگهای غنی و مستقل که دارای اصالت و تاریخی چند هزار ساله است فرهنگ مردمان کُرد است و ما مردمان کُرد فرهنگ بسیار غنی داریم بطوریکه می بینید دنیای غرب در تمام جهت تلاش میکند که فکر غلط و نادرست را به ذهن بچههای ما تزریق کند و این وظیفه ما پدر و مادرهاست که در راستای حفظ و انتقال این فرهنگ اصیل به بچهها تلاش کنیم و مراقبش باشیم.
رشیدی پور تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای کردستان، فرهنگی بودن آن است که در عواملی از جمله زبان، ادبیات، لباس، سنتها، موسیقی، رقص، جشنها و مراسم خاص و صنایع دستی و ... نمایان است و به شکل پویا بین مردم این سرزمین جریان دارد و امروز ما در این مراسم شاهد اجرای بسیاری از این آداب و رسوم بودیم و این نشان دهنده فرهنگ اصیل ماست.
این مقام مسئول عنوان کرد: استان کردستان سرشار از استعدادهای ناب فرهنگی، هنری و ادبی بوده و با وجود پیشرفت ارتباطات و در نتیجه استحاله فرهنگی و از بین رفتن بسیاری از فرهنگها، خوشبختانه فرهنگ مردم کردستان به علت ریشه عمیق آن، همچنان زنده است.
رشیدیپور از خانوادهها درخواست کرد تا میتوانند فرهنگ، لباس کردی و زبان کردی را پاسداری کنند تا این دورکن اساسی هر فرهنگ که پوشش و گویش است حفظ بماند و کودکان و نوجوانان با رغبت بیشتری لباس کردی بپوشند و بخواهند تک تک کلمات زبان مادری خود را با دل وجان حفظ کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان در پایان گفت: سنت برگزاری عید نوروز هم یکی از همین آیینهای کهن ایرانی است که در جای جای ایران گرامی داشته میشود و این جشن در منطقه کردستان با آداب و رسوم خاصی برگزار میشود و شاکله اصلی آن از سنتهایی برگرفته شده که رنگ و زیبایی و شادمانی در آن موج میزند.
کانون پرورش فکری در تمامی ایام سال برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان برنامه دارد
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان نیز در این برنامه ضمن تبریک پیشاپیش سال نو در سخنانی گفت: این ویژه برنامه به جهت پاسداشت فولکلور آیینها و سنتهای بومی و محلی منطقه و در آستانه آغاز سال 1402 و با محوریت ارزشگذاری بر فرهنگ و ادبیات فولکلور برگزار شده است.
حمیدرضا گوهری افزود: فولکلور پدیدهای مستقل و جدا از فرهنگ و جامعه نیست لذا ماهیت آن به زمینه فرهنگی و اجتماعی آن وابسته است. زمینه فرهنگی یا اجتماعی فولکلور ممکن است کیفیت جغرافیایی، زبانی، قومییا شغلی داشته باشد که انشاالله بنا داریم در برنامههای آینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر اجرای برنامههای ویژه در راستای ترویج فرهنگ بومی و محلی تلاش بیشتری را داشته باشیم و برنامههای ویژهتری را در این راستا برگزار کنیم.
گوهری خاطر نشان ساخت: پایه فکری انسانها از همان کودکی و نوجوانی نهادینه میشود و روح کودک و نوجوان همانند یک زمین خالی و آماده کشت است که هرچه در آن کاشته شود در آینده برداشت خواهد شد و این موضوع اهمیت کار کانون پرورش فکری را در انجام وظایف خود نشان میدهد.
وی بیان کرد: کانون تنها نهادی در کشور است به صورت تخصصی و در تمامی ایام سال برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان برنامه دارد که این فعالیتها در 5 قالب فرهنگی،هنری، ادبی، علمی و اسلامی در 25 مرکز ثابت و سیار کانون استان توسط مربیان مجرب و آموزش دیده برگزار میشود.
گوهری افزود: اعضای مراکز فرهنگی و هنری بر اساس علاقه و رغبت خود به انتخاب فعالیتها میپردازند و این مسئله اثرگذاری و یادگیری را در آنان بیشتر مینماید.
وی خاطر نشان کرد: اعتماد خانوادهها به کانون سرمایه عظیمی است که به وسیله آن برنامهها و فعالیتهای متنوعی در تمامی مراکز سطح استان برگزار میشود.
گوهری با شاره به اینکه مخاطبین کانون، دانشآموزان هستند اظهار کرد: مراکز فرهنگی و هنری ساعات کاری خود را به گونهای تنظیم کردهاند که دانشآموزان بتوانند در اوقات فراغت خود در کانون فعالیت داشته باشند.
برپایی نمایشگاه از غرفهی سفالینههای رنگی مخصوص سفره هفت سین، کاردستی با نمد، لباسها، تخم مرغهای رنگی، عروسکهای نوروزی و محاسبات ریاضی و چورتکه و فروش محصولات کانون در این روز برپا شد.
اجرای گروه نمایش خلاق، زورخانهای نونهالان سنندج، موسیقی گروه حجاز، دف نوازی، نمایش سیاه بازی، قصه گویی، گروه ههلپهرکه از جمله برنامههای شاد اجرایی ویژه و اجرای چیدن سفره سین توسط کودکان برنامه شایانه بههار بود که با حضور کودکان و نوجوانان و خانوادههایشان برگزار شد.
حضور عروسکهای غول پیکر بر زیبایی و شادی این مراسم افزوده بود.
گفتنی است، به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان ویژه برنامه «شایانهی بههار» در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج، برای پاسداشت فلکلور آیینها و سنتهای بومی محلی منطقه در آستانه سال نو با محوریت ارزشگذاری بر فرهنگ و ادبیات فولکلور، ویژه برنامه فرهنگی با عنوان «شایانه بهار» با حضور پرشور کودکان و خانوادههای آنها برگزار شد.
نظر شما