خبرگزاری شبستان: شرکت دکتر محمود احمدی نژاد در جلسه شورای مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از سه سال، بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت در حالی که حضور ایشان به عنوان یک شخصیت حقوقی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام قاعدتا نباید تا این اندازه موضوع حساسی باشد اما حضور دکتر احمدینژاد در جلسه این مجمع به سرعت به تیتر اول رسانهها تبدیل شد.
گفتنی است آخرین باری که احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت کرد به اوایل سال 88 برمیگردد و پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، احمدینژاد که به لحاظ جایگاه ریاست جمهوری یکی از اعضای حقوقی و ثابت مجمع تشخیص مصلحت نظام است در تمام جلسات این مجمع غایب بود.
بر این اساس اکنون که وی بار دیگر به مجمع بازگشته بازار گمانه زنی ها داغ است به طوری که "زیبا کلام" که بارها از ارادت ویژه اش به هاشمی پرده برداشته است معتقد است که احمدی نژاد به دلایل مختلفی به دنبال راهی برای نزدیک شدن به هاشمی است که یکی از این دلایل میتواند به اوج رسیدن اختلافات وی با برخی از جریانات باشد!
اما براستی به کدامین دلیل احمدی نژاد از حضور در جلسات مجمع تشخیص امتناع می ورزید؟ در این ارتباط نیز اظهارنظرهای مختلفی از سوی افراد و جریانات سیاسی صورت گرفت که برخی آن را به دلیل مواضع و اقدامات هاشمی رفسنجانی می دانند و برخی نیز این عدم حضور را مربوط به روحیات شخصی رئیس جمهور به شمار می آورند.
حال براستی محمود احمدی نژاد تنها به دلیل ریاست هاشمی بر مجمع تشخیص مصلحت در جلسات این مجمع شرکت نمی کند یا دلیل دیگری علت این معلول است؟
مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بهمن 1366 با هدف حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تاسیس شد و در جریان بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1368 این مجمع رسما به صورت یکی از نهادهای رسمی ایران درآمد.
اما اگر حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام است پس به کدام دلیل رهبر معظم انقلاب تشکیل «هیأت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا» به ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی را برای رفع اختلافات بین قوا ضروری دانستند.
در این زمینه، آیتالله ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است با تشکیل این هیأت در واقع مجمع کار ارزشمند حکمیت را از دست داد، چراکه حکمیت هاشمی رفسنجانی بیطرفانه نبود و حکمیت مجمع نمیتوانست مورد قبول قوا باشد.
با این حال به نظر میرسد با وجود باقی ماندن اختلافات میان دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیسجمهور یقینا به این نتیجه رسیده اند که حضور در جلسات مجمع بیشتر از آنکه جنبه اعتراضی داشته باشد می تواند پایه های وحدت مسئولان نظام را محکم تر کند.
و احمدینژاد نیز بر همین اساس و در مقطعی که دشمنان در تلاش هستند که نقطه قوت دولت در حوزه ولایتمداری را به نقطه ضعف تبدیل نمایند و با توجه به فرامین رهبر معظم انقلاب، در این جلسه حضور یافت و تلاش نمود که فضای همدلی و همراهی را در کشور ایجاد نماید.
پایان پیام/
نظر شما