خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: ماه رمضان، از ماههایی است که قلوب مسلمانان در جهان به یکدیگر نزدیک میشود. ماه رمضان، ماه خیرو برکت است و و مسلمانان با روزه داری، عبادت، نماز و قرآن به خداوند نزدیک میشوند.
ماه رمضان در پاکستان نیز همچون دیگر کشورهای مسلمان فرصتی را برای همگان فراهم میآورد تا برای عبادت به دور هم جمع شوند و همبستگی اجتماعی افزایش مییابد. این ماه در پاکستان با سادگی آمیخته است و مسلمانان پاکستان عبادت را در اولویت خود قرار میدهند و غذا در رتبه دوم قرار دارد و خانوادهها به غذاهای ساده محبوب بسنده میکنند.
پاکستان یکی از کشورهای اسلامی است که حال و هوای ماه مبارک رمضان در خیابانها و محلههای و مراکز تجاری آن مشهود است و بعد از افطاری خیابانها شلوغ میشود و مردم برای اقامه نماز به مساجد میروند.
همه شهرهای بزرگ پاکستان تحت تأثیر ماه رمضان قرار میگیرند، رستورانها بسته میشوند و زمان افطار باز میشوند و مردم بر سر سفرههای افطاری جمعی مینشینند به مناسبت ماه رمضان خانهها، خیابانها و مساجد را با نور و رنگ تزئین میکنند.
از آنجایی که پاکستان دومین کشور مسلمان از نظر تعداد پس از اندونزی است، پاکستانیها نماز تراویح را در مساجد اقامه میکنند و در جلسات قرآنی و تفسیر قرآن کریم شرکت میکنند و بیشتر مساجد قرآن کریم را سه بار در طول ماه مبارک در نماز تراویح ختم میکنند.
مردم پاکستان، فرزندان خود را در سنین پایین به روزه گرفتن تشویق میکنند و خانوادهها برای کودکانی که در اولین سال روزه میگیرند، جشن میگیرند و لباس مخصوص برای آنان میپوشانند و کلاه طلایی بر سر کودکی که برای اولین بار روزه میگیرد، میگذارند.
خانواده برای کودکانی که روزه میگیرند غذایی که دوست دارند، میپزند و اقوام و دوستان را دعوت میکنند تا از زحمات او تجلیل شود و عشق به روزه و عبادات را در دل او میکارند.
در پاکستان در ده روز آخر ماه رمضان تعطیل رسمی اعلام میشود که در آن مساجد و ساختمانهای عمومی تزیین و چراغانی میشوند. یکی از مهمترین ویژگیهای ماه رمضان در پاکستان افطار جمعی است است که توسط یک سازمان خیریه حمایت میشود و غذای رایگان برای فقرا، منازل دانشجویان دانشگاهها یا مدارس مذهبی و در هر مسجد پخش میشود.
آخرین جمعه ماه رمضان در پاکستان را «جمعه وداع» مینامند و پاکستانیها دوست دارند در مساجد جامع نماز بخوانند و تا سحر دعا کنند.
از آداب و رسوم مردم پاکستان در ماه رمضان «مسحراتی» است و با طبل سنتی در خیابانها پرسه میزند و در آن اعلام میکند که زمان سحری نزدیک است و یا سه نفر در حال نواختن سازهای قدیمی و خواندن اشعاری در مدح پیامبر پیامبر اکرم (ص) مردم را از زمان سحر باخبر میکنند.
از میان غذاهایی که این کشور بریانی، برنج و بره یا مرغ کاری است و سبد سبزیجات نیز در سفره افطار آنان قرار دارد.
نظر شما