به گزارش خبرنگار شبستان، سید عبدالحمید شریف زاده دبیر همایش ملی هنر و تمدن شیعی امروز در نشست خبری این همایش که در حوزه هنری برگزار شد گفت: بحث برگزاری این همایش از یکسال پیش آغاز شد و مورد توافق معاون آموزش و پژوهش حوزه هنری قرار گرفت. سپس اهداف و محورهای همایش توسط اعضای هیئت علمی آن از جمله محمد رجبی، دکتر بلخاری، دکتر مظاهری و دکتر ایرج داداشی مشخص شد.
شریف زاده از شناسایی بیش از 70 محقق در حوزه فرهنگ و هنر شیعی خبر داد و افزود: از این اساتید برای ارایه مقاله به نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی دعوت خاص صورت گرفت علاوه بر این یک فراخوان عام در مجلات منتشر شد که بیش از 30 مقاله از این کانال به دست ما رسید.
به گفته دبیر همایش ملی هنر و تمدن شیعی مجموعاً بیش از 70 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است که از بین آنها 20 مقاله برای سخنرانی در روزهای همایش یعنی 10 و 11 اردیبهشت در نظر گرفته شده است.
شریف زاده با اشاره به دایر شدن یک دبیرخانه دائمی در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری عنوان کرد: با راه اندازی دبیرخانه برنامه های مربوط به فرهنگ و هنر شیعی گسترده تر می شود و در گام بعدی نشست های تخصصی در شهرستانها برگزار خواهد شد علاوه بر این در نظر داریم در آینده این همایش را به صورت بین المللی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه مجموعه مقالات نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی تا تابستان امسال به چاپ می رسد ادامه داد: این کتاب در اختیار محققان و پژوهشگران فرهنگ و هنر شیعی قرار می گیرند و قرار است به زبانهای انگلیسی و عربی نیز ترجمه شود و به چاپ برسد.
دبیر همایش ملی هنر و تمدن شیعی خاطرنشان کرد: در بسیاری از مراکز علمی جهان موضوع هنر شیعی مورد توجه و عنایت گسترده است و نیاز است که رصد کنیم چه مباحثی در این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به تجلیل از 4 نفر از اساتید برجسته و پیشکسوت هنر شیعی در همایش هنر و تمدن شیعی خاطرنشان کرد: خانواده مرحوم استاد محمد مددپور تجلیل می شوند این استاد از اولین کسانی بود که در زمینه هنر شیعی در حوزه هنری کار کرد و کتاب ارایه داد.
استاد اصغر شعرباف از اساتید پیشکسوت معماری سنتی و اسلامی و دکتر مجید شاه حسینی به عنوان محقق برجسته در حوزه شیعی تجلیل می شوند و نفر چهارم هنوز قطعی نشده است.
به گفته دبیر نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی اساتیدی همچون محمدعلی رجبی، دکتر بلخاری، هراتی، ریاضی، یاسینی، طهوری به سخنرانی می پردازند.
وی فرهنگ و تمدن شیعی و هنر و معماری شیعی را از محورهای پژوهشی همایش ملی هنر و تمدن شیعی ذکر کرد و افزود: در این همایش مباحثی همچون تاثیر قرآن کریم در شکل گیری فرهنگ شیعی، تاثیر فرهنگ شیعی بر ادبیات فارسی، مناسک و آداب معنوی در هنر شیعی، سیر تحول و تتطور هنر شیعی، چگونگی تبلور حکمت و عرفان در هنر شیعی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما