سیف القدس؛ پیروزی مقاومت در جنگ شناختی بر اسراییل بود

کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه سیف القدس؛ پیروزی مقاومت بر اسراییل در جنگ شناختی را به ارمغان آورد؛ گفت: جنگ ۱۲ روزه سیف القدس جایگاه مقاومت، اعتبار، جایگاه و مشروعیت گفتمان و راهبرد مقاومت در کرانه باختری را افزایش داد.

خبرگزاری شبستان_ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: جنگ 12 روزه سیف القدس پیروزی بر اسراییل را برای مقاومت به ارمغان آورد و در پی آن تحولات زیادی را در کرانه باختری رقم زد و موجب افزایش جایگاه گفتمان و مشروعیت مقاومت شد که در همین رابطه گفتگویی با علیرضا عرب، کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد تحولات کرانه باختری به شرح زیر ارایه می شود.

 

جنگ 12 روزه سیف القدس چه نتیجه ای برای مقاومت در پی داشت؟

درس بزرگ جنگ 12 روزه سیف القدس برای مقاومت پیروزی در جنگ شناختی بود یعنی اهمیت این جنگ پیروز شدن در جنگ شناختی بر اسراییل بود. درس های متعددی جنگ 12 روزه سیف القدس داشت که مهمترین از نظر بنده پیروزی مقاومت بر اسراییل در جنگ شناختی است که به عنوان بزرگترین درس جنگ 12 روزه باید نصب العین مقاومت قرار گیرد.

 

به عبارت دیگر اگر قرار است عملیات مسلحانه یا پرتاب موشک انجام شود، باید در چهارچوب وسیع تر یک جنگ شناختی صورت گیرد و به صورت کور نباشد بلکه باید در چهارچوب یک جنگ شناختی اقدام نظامی هم انجام شود به عبارتی هدف اقدام نظامی نیست بلکه هدف برای مقاومت باید پیروزی بر اسراییل در جنگ شناختی باشد.

 

پیامدهای پیروزی بر اسراییل چیست؟

 

وقتی در جنگ شناختی پیروزی حاصل می شود، بهترین نتیجه به دست می آید و موثرترین و پایدارترین نتیجه کسب شده و این نتایج پایدار می شود. عنصری که در پیروزی در جنگ شناختی بسیار مهم به شمار می رود، این است که باید متوجه افکار عمومی و آگاهی به اخبار عمومی در هر عرصه ای باشیم یعنی پیروزی در جنگ شناختی رابطه مستقیم با توجه به افکار عمومی و آگاهی به افکار عمومی دارد.

 

اکنون در کرانه باختری چه اتفاقاتی می گذرد؟

 پیروزی مقاومت در جنگ 12 روزه یا همان سیف القدس چون پیروزی در جنگ شناختی بود و یک نتیجه بلندمدت را سبب شد که به صورت روزافزونی از جنگ 12 روزه تا امروز شاهد آن هستیم که اعتبار، جایگاه و مشروعیت گفتمان و راهبرد مقاومت در کرانه باختری افزایش می یابد و متقابلا اعتبار، جایگاه و مشروعیت گفتمان و راهبرد سازش و تشکیلات خودگردان به عنوان یک نهاد تا به امروز کاهش یافته است. به عبارت دقیق تر بعد از جنگ 12 روزه دایما شاهد اقدامات مقاومتی اعم از مسلحانه یا غیر مسلحانه در کرانه باختری هستیم.

 

هر اقدام مقاومتی چه مسلحانه و غیر مقاومتی در کرانه باختری موجب می شود تا اعتبار، جایگاه و مشروعیت مقاومت افزایش یافته و متقابلا در یک حاصل جمع صفر، اعتبار، جایگاه و مشروعیت تشکیلات خودگردان کاهش یابد. اکنون در کرانه باختری به جایی رسیدیم که تشکیلات خودگردان به ضعیف ترین دوران خود رسیده است. تشکیلات خودگردان در سال 1993 در اسلو تاسیس شد و تاکنون ضعیف ترین تشکیلات خودگردان از نظر مشروعیت، اعتبار و جایگاه شکل گرفته است.

 

برای آنکه پیروزی در جنگ شناختی داشته باشیم حتما باید مقاومت به افکار عمومی توجه کند و از آن آگاه باشد. بعد از آنکه تشکیلات خودگردان رسما حاکم کرانه باختری طبق قرارداد اسلو شد مشاهد می کنیم که ضعیف ترین دوران را طی می کند و نظرسنجی های اخیر که در دسامبر 2022 انجام شده، نشان می دهد که نارضایتی فزاینده مردم از رویکرد، گفتمان، سازش و تشکیلات خودگردان را نشان می دهد و یک نارضایتی فزاینده در کرانه وجود دارد.

 

اتفاقات در کرانه چه تغییراتی در میان فلسطینی ها ایجاد کرده است؟

در این موضوع افزایش درخواست های برای قیام های مسلحانه میان فلسطینی ها در کرانه باختری را شاهدیم و در عین اینکه مردم از رویکرد سازش ناراضی هستند، درخواست ها برای قیام مسلحانه افزایش یافته است که این امر را نظرسنجی های 2022 در دسامبر تایید می کند.

 

حمایت از گفتمان و راهبرد دو دولتی یا همان سازش به صورت روزافزون در کرانه باختری کاهش یافته است و این تغییر تاریخی در افکار عمومی کرانه باختری است یعنی ما شاهد یک تغییر تاریخی در افکار عمومی در کرانه باختری هستیم که بی سابقه است و این افکار عمومی که به این صورت تغییر تاریخی یافته اند موجب شده زمینه مساعد برای بسط و نفوذ مقاومت در کرانه باختری فراهم شده است. در واقع زمینه برای مقاومت به صورت روزافزون مهیا شده تا اعتبار و مشروعیت مقاومت افزایش یابد.

 

ارزیابی شما از عملکرد مقاومت در این مقطع زمانی توضیح بفرمایید؟

معتقدم تاکتیک های مقاومت در حال تکامل و اعتبار و جایگاه آن در حال تکامل است، به همین دلیل تشدید تنش تدریجی روزافزون و مستمر را در کرانه باختری می بینیم. دلیل تکامل این تاکتیک ها آن است که پیچیده تر شده و در واقع اقدامات مقاومتی که در کرانه باختری انجام می شود، عمدتا توسط جوانان 17 تا 25 سال انجام می شود. از طرف دیگر این اقدامات عمدتا انفرادی و بعضا گروهی و جمعی است یعنی مقاومت یک رویکرد موثر و نامحسوس را در کرانه باختری پیش گرفته است و پیچیده تر عمل می کند.

 

اسراییل در حال حاضر با چه نوع از عملیاتها از سوی فلسطینی ها مواجه است؟

 اکنون آن چیزی که اسراییلی ها با آن مواجه هستند، جوانان 17 تا 25 ساله ای هستند که عمدتا به شکل انفرادی عملیات انجام می دهند و عملیات های سازمانی کم شده است و عمده و قالب عملیات های مقاومتی به شکل انفرادی، مسلحانه یا غیر مسلحانه انجام می شود. این عملیات های مقاومتی، اسراییل را دچار مشکل کرده و چالش امنیتی برای رژیم صهیونیستی محسوب شده و موجب تضعیف تشکیلات خودگردان است یعنی رویکرد مقاومت در کرانه باختری موثر و نامحسوس است و آنچه اسراییلی ها با آن در مواجه هستند، ظاهر قضیه است که جوانان 17 تا 25 ساله هستند که به صورت انفرادی عمل می کنند و این عملیات های مقاومتی که در کرانه اتفاق می افتد، فقط علیه اسراییل نیست بلکه تشکیلات خودگردان که طبق معاهده اسلو که با اسراییل هماهنگی امنیتی دارند و همکاری در این زمینه دارند، عملیات های مقاومتی اعتبار و مشروعیت تشکیلات خودگردان را نیز تضعیف کرده است زیرا افکار عمومی به سمت مقاومت رفته و تشکیلات خودگردان که یک تشکیلات فلسطینی است در کنار اسراییل قرار گرفته و در محیطی که افکار عمومی به سمت مقاومت متمایل شده است، اعتبار و مشروعیت تشکیلات خودگردان قهرا و طبعا تضعیف می شود.

 

 

 

کد خبر 1262090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha