تربیت طلبه کارآمد در حوزه علمیه مشکات با جوی نخبگانی

حوزه علمیه مشکات با جوی نخبگانی می کوشد تا با تربیت طلبه کارآمد، انقلابی و موثر به حل مسائل واقعی نظام در راستای تحقق تمدن توحیدی بپردازد.

خبرگزاری شبستان؛ گروه قرآن و معارف: اعتکاف رمضانیه دانشجویی با عنوان گردهمایی معنوی و اندیشه‌ای نخبگان و فعالین دانشجویی - ویژه برادران با موضوع محوری اعتکاف، حوزه از تصوّر تا واقعیّت، چطور می‌توان به بازوی ولیّ تبدیل شد؟ نقش بی‌بدیل طلبه در تمدّن‌سازی اسلامی؟ نقش نهاد حوزه در نظام و حاکمیت؟ مسیر علوم انسانی را انتخاب کنم یا حوزه؟ با حضور ارزشمند اساتید حوزه و دانشگاه در مدرسه صدر مشکات برگزار شد. به همین مناسبت با حجت الاسلام کربلایی مدیر حوزه علمیه مشکات تهران پیرامون اعتکاف دانشجویی رمضانیه به گفت و گو نشسته ایم که در ادامه می خوانید:

 

 

 

به عنوان اولین سوال بفرمایید هدف از برگزاری این اعتکاف چیست؟

هدف از این اعتکاف، ایجاد بستری برای خلوت و تفکر برای دانشجویانی بود که حوزه علمیه را به عنوان یک گزینه مد نظر دارند. در کنار این بستر احساس کردیم تصمیم در خصوص جهت گیری ورود به حوزه علمیه نیازمند آگاهی بخشی های مختلف در خصوص این مسیر است و دانشجویان بدون این آگاهی ها نمی توانند انتخاب درستی داشته باشند. ما برای ساخت نظام های مختلف تمدن اسلامی و تحقق «نهاد علم مطلوب» که هسته ی این تمدن است هم به حوزه و هم دانشگاه نیازمندیم و لازم است جهت دهی های لازم برای انتخاب ماموریت نخبگان متناسب با دغدغه و استعداد آن ها صورت پذیرد.

 

چند دانشجو در این برنامه شرکت کردند؟

 حدود پنجاه نفر از دانشجویان از دانشگاه های مختلف تهران و شهرستان ها حضور داشتند که البته با توجه به هدف اعتکاف تلاش شده بود تا مخاطبان گزینش شده باشند

 

در اعتکاف چه برنامه هایی برای آن ها برگزار می شود؟

اولاً روند تحصیلی و جهت گیری تخصصی در حوزه و بصورت ویژه حوزه علمیه مشکات تشریح شد ثانیا سبک زندگی طلبگی و بایسته و موانع مورد بررسی قرار گرفت یک پیش نمایش از برخی از برنامه های روایی و قرآنی برگزار شد تا دانشجویان با برنامه قرآنی و روایی حوزه مشکوه آشنا شوند نسبت حوزه و نهاد های حاکمیت مورد بررسی قرار گرفت تا نقش آفرینی حوزه جایابی شود میزگرد تخصصی با حضور خروجی های تخصصی مشکات در عرصه های تربیت ، اقتصاد و رسانه برگزار می شود هم چنین کنش گری سیاسی و اجتماعی طلاب مورد بحث قرار گرفت و وقت های مشاوره خصوصی نیز برای دانشجویان اختصاص پیدا کرد.

 

 

 

چه اساتیدی ارائه بحث داشتند و چه موضوعاتی مورد توجه شون بود؟

حاج آقا امینی نژاد استاد برتر حوزه علمیه قم در خصوص «دین. پژوهی متعهدانه » بحث ارائه کردند حاج آقا قنبریان در خصوص نحوه کنش گری سیاسی و اجتماعی از زاویه طلبگی بحث ارائه کردند حاج آقا قاسمیان که خود موسس حوزه علمیه مشکات تهران هستند نیز در خصوص نسبت حوزه و حاکمیت بحث داشتند هم چنین آقایان قربانی ، امیدوار ، عرب، مومنی ، حاجی پور، بهرامی، اکرمی، جلیلی و اعلایی و ... که همگی از خروجی های مشکات هستند برنامه های مختلف داشتند.

 

دانشجویان بیشتر چه دغدغه و سوالاتی دارند؟

در خصوص درس های حوزه و اثر آن ها در نقش آفرینی های حاکمیتی و حل مسئله در خصوص سبک زندگی طلبگی هم از جانب فرصت ها و هم از زاویه تهدید ها در خصوص چگونگی تولید علوم انسانی و تولید فکر و اندیشه و مسیر درست آن و .... هم چنین لازم به ذکر است این اعتکاف با موضوعات و سوالات محوری زیر شکل گرفت: چطور می‌توان به بازوی ولیّ تبدیل شد؟ نقش بی‌بدیل طلبه در تمدّن‌سازی اسلامی؟ نقش نهاد حوزه در نظام و حاکمیت؟ مسیر علوم انسانی را انتخاب کنم یا حوزه؟

 

می توانید حوزه علمیه مشکات را در چند خط برای ما توصیف کنید؟

حوزه علمیه مشکات با جوی نخبگانی می کوشد تا با تربیت طلبه کارآمد، انقلابی و موثر به حل مسائل واقعی نظام در راستای تحقق تمدن توحیدی بپردازد و بر همین اساس برنامه ای بر اساس منویات مقام معظم رهبری و الگوی مکتب امام طراحی شده است که بعد از هفت سال وارد عرصه تخصصی شده و سپس در عرصه های مختلف تخصصی به دنبال تحقق فقه در عرصه عمل هستند.

 

برنامه ای برای جاماندگان از محتوای اعتکاف هم دارید و اینکه سال های آینده هم ادامه دار است؟

صوت نشست ها از طریق کانال حوزه علمیه مشکات به آدرس https://ble.ir/hmeshkat در پیام رسان بله در دسترس مخاطبان قرار می گیرد ان شاءالله این برنامه در سالهای آینده هم برگزار می شود. هم چنین در تلاش هستیم با توجه به اهمیت این موضوع، رویدادی در همین فصل در حوزه مشکات پلائین برگزار شود تا همین اهداف تا حدودی برای مخاطبان تامین شود.

 

 

کد خبر 1262935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha