ایران در آستانه خودکفایی کامل در صنعت برق است

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: وزارت نیرو در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در جهت رسیدن به مرز خودکفایی کامل در ساخت داخلی تجهیزات برق گام بر می دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد بهزاد اظهار کرد: در زمان حاضر 100 درصد تجهیزات بخش توزیع و 99 درصد تجهیزات بخش انتقال و فوق توزیع برق و همچنین بیش از 90 درصد تجهیزات نیروگاه ها از جمله طراحی، اجرا و نصب و بهره برداری در داخل کشور انجام می شود که در مجموع 96 درصد فعالیت های صنعت برق با استفاده از تجهیزات و توانمندی های داخلی صورت می گیرد و امیدوار هستیم در سال جاری صنعت برق کشور به مرز خودکفایی کامل در ساخت تجهیزات و امکانات برسد.


بهزاد سپس با اشاره به بومی سازی سامانه DCS در نیروگاه مشهد، گفت: 100 درصد طراحی و ساخت این سامانه در کشور انجام شده است و در مقایسه با نوع خارجی از کیفیت و قیمت بسیار مناسبی برخوردار است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سامانه چرخ کرتیس نیروگاه بخار بندرعباس که چرخ آن سال گذشته شکسته بود و باید نسبت به تعویض آن اقدام می شد، برای نخستین بار به همت متخصصان ایرانی در کشور ساخته شد.


وی با اشاره به تحریم ها و موانع موجود برای تعمیر این چرخ، گفت: برای تعمیر چرخ سه راهکار در نظر داشتیم، یکی اینکه قطعه اصلی را از سوی سازنده اصلی، از خارج از کشور وارد کنیم و یا از طریق شرکت های سازنده بزرگ ایرانی مثل مپنا درخواست کنیم که این قطعه را بسازند و آخرین روش اینکه با حمایت وزارت نیرو از سازنده های بخش خصوصی در داخل کشور بخواهیم و کار را به آنها بسپاریم که در نهایت با تلاش مهندسان کشورمان، روش سوم عملی شد.


وی ادامه داد: در زمان حاضر چرخ کرتیس نیروگاه بخار بندرعباس ساخته شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است که  کیفیت  خوب و قابل قبولی دارد و قیمت آن بسیار پایین تر از نمونه پیشین است.


وی همچنین گفت: گاهی به خاطر تحریم های خارجی، لوازم یدکی در اختیار ما قرار نمی گیرد که خوشبختانه وزارت نیرو در این شرایط توانسته است با حمایت از متخصصان و صنعتگران داخلی، این قطعه ها را با قیمت کمتر و کیفیت بالاتر فراهم کند و این امر مایه افتخار و دلگرمی برای صنعت برق کشور است.


پایان پیام/
 

کد خبر 127262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha