به گزارش خبرگزاری شبستان، روز گذشته، گالری شکوه میزبان نقاشی خط های سید محسن موسوی و رسول خانکی بود.
این دو هنرمند در این نمایشگاه 33 اثر خط نقاشی با خوشنویسی های شکسته نستعلیق برگرفته از اشعار بزرگان قدیم و معاصر ایران از حافظ تا نیما یوشیج را با تکنیک ورق طلا و اکرلیک روی کاغذ و بوم در معرض دید عموم قرار داده اند.
موسوی و خانکی از شاگردان قدیم عین الدین صادق زاده محسوب می شوند ، تم موضوعی آثار هر دو هنرمند به یکدیگرنزدیک می باشد. آن ها در این آثار کوشیده اند تا رنگ را در خدمت خط در آورده و آثاری متفاوت ارائه دهند.
محسن موسوی در مورد آثار خط نقاشی که در این نمایشگاه ارائه داده است می گوید: این آثار عموما دیتیلی از خوشنویسی محسوب می شود و این به آن معنی است که خوشنویسی درآثار این نمایشگاه جایگاه بیشتری دارد. من نمایشگاه های خط نقاشی زیادی را دیده ام که بخش خوشنویسی و خط در آن نقش زیادی نداشته اند اما دراین نمایشگاه ما سعی کرده ایم که خط، سهم عظیمی از کار باشد.
بعضی از این آثار بر روی ورق های قدیمی شکل گرفته ، به شکلی که خط هایی از افرادی در حدود 60، 70 سال پیش بر روی این کاغذ ها باقی مانده است که این باعث شده ورق ها ارزش باستانی داشته باشند. این دو هنرمند بر روی این ورق های قدیمی را از ورق طلا پوشانده اند تا به خاطر قدیمی بودن آن از هم جدا نشوند و بعد خط را بر روی آن آورده اند.
موسوی در مورد سختی کار با ورق طلا می گوید: ما در نمایشگاه گروهی قبلی مان هم که همراه با استاد صادق زاده و شاگردانش بود از ورق طلا استفاد کردیم که سختی های مربوط به خود را دارد. در آن نمایشگاه ما حروف را با ورق طلا بر روی کاغذ می آوردیم. به این شکل که چسب طلا می زدیم ، ورق طلا را گذاشته و روی آن دستمال می کشیدیم، آن قسمت هایی که ورق طلا نداشت برداشته می شد و بنظر می آمد که کل کار با طلا نوشته شده است اما در این نمایشگاه ورق طلا را گذاشته و بر روی آن خط نوشته ایم که به راحتی نمی توان این کار را کرد زیرا ورق طلا حالت چربی دارد برای همین قبل از کار بر روی آن نشاسته و سیب زمینی می زنیم تا قلم بتواند بر روی آن حرکت کند.
او در ادامه در مورد انتخاب ابیات شاعران در آثارشان اضافه کرد: ما در این آثار ابیاتی را انتخاب کردیم که بار معنایی بالایی داشته و از جهت دیگر انرژی بخش بوده اند. برای مثال از ابیاتی چون تو را من چشم در راهم و یا فرصت شمار صحبت که از این دو منزل چون بگذریم دیگر نتوان به هم رسیدن،که انرژی مثبت به همراه دارند استفاده کرده ایم. در واقع ما از ابیات ناب شعرای مختلفی از قدیم و جدید محمد بلخی تا حافظ ، سعدی ، سهراب بهره گرفته و در آثار بکار برده تا هر کس که این تابلوها را به خانه برده با نگاه به آن احساس خوبی پیدا کند.
خانکی دیگر هنرمند این نمایشگاه در مورد نمایشگاه های مشترکی که تا به حال با محسن موسوی برگزار کرده است می گوید: ما از دوران کودکی با یکدیگر همکلاس بوده و کلاس های خوشنویسی استاد صادق زاده را با هم پیش برده ایم ، در واقع می توانم بگویم شروع کار هنری ما از سال 77 می باشد و تا کنون پنج نمایشگاه مشترک با هم برگزار کرده ایم اما این اولین نمایشگاه مشترک دو نفره ما محسوب می شود.
او در ادامه در مورد غالب بودن خط بر نقش در آثارشان می گوید: کار اصلی ما خوشنویسی می باشد و بعد از مدتی که در این کار پیشرفت داشتیم ودر آن جا افتادیم فضای رنگ را به اضافه کردیم. دلیل آن که رنگ را در کنار خوشنویسی بکار گرفتیم این است که قصد داشتیم فضای جدیدی ایجاد کنیم تا خوشنویسی را در قالب این نوع کار بیشتر به افراد شناسانده تا مخاطبان بیشتری را به آثار جلب کنیم. آن چیزی که من به آن معتقدم این است که فضای آثار ما خط نقاشی می باشد و عنصر اصلی خط است که در کنار آن مقداری رنگ و فضا سازی افزوده شده است.
او در ادامه اضافه کرد: همان طور که ما نقش و رنگ را در آثارمان اضافه کرده ایم تا خوشنویسی را وارد فضای جدید کنیم که مخاطبانش بیشتر به آن جذب شوند تا ارزش این هنر اصیل را حفظ کرده باشیم، تکنیک ورق طلا را نیز به همین منظور استفاده کرده تا علاوه بر فضای جدید، حالتی قدیمی و پتینه ای بوجود آورده تا با دیدن آن حس خوبی به مخاطب دست دهد.
گالری شکوه تا چهاردهم اردیبهشت میزبان این نمایشگاه است و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 5 تا 9 شب از این آثار در گالری شکوه واقع در خیابان فرمانیه ،اندرزگو،کوچه سلیمی شمالی ، کوچه امیر نوری ، پلاک 19 دیدن نمایند .
پایان پیام/
نظر شما