هدف از تقریب، ایجاد اقتدار مسلمانان در مقابل دشمنان است

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره گفت: منظور از وحدت شیعه و سنی تقریب مذاهب است نه توحید مذاهب که یکی از آثار مهم آن ایجاد اقتدار و ایستادگی مسلمانان در مقابل دشمنان اسلام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همایش «وحدت از نگاه قران سنت» به صورت مشترک میان زائران ایرانی شیعی و اهل تسنن بیت الله الحرام در محل بعثه مقام معظم رهبری در مدینه برگزار شد. حجت‌الاسلام نجفی روحانی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره در این همایش گفت:پیام بزرگ سرزمین وحی، ندای وحدت وهمدلی بین مسلمین است.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) بر وحدت و اتحاد مسلمانان بسیار حساس بود و هر ندای تفرقه افکنانه‌ای را درنطفه از بین می‌برد. قرآن کریم با عبارات گوناگون مسلمانان را به وحدت و برادری فراخوانده وهمگان را به تمسک به ریسمان محکم الهی، قرآن‌کریم وحبل‌الله متین دعوت نموده است.
حجت‌الاسلام نجفی‌روحانی با تشریح مفهوم وحدت بین شیعه و سنی تصریح کرد: منظور از وحدت یکی‌شدن مذاهب نیست بلکه منظور تقریب میان مذاهب است. مذهب مالکی، شافعی، حنبلی و جعفری درعین پایبندی به مذاهب خود درصف واحد در مقابل دشمنان اسلام ومسلمین که همان استکبار جهانی و صهیونیسم است بایستند.
وی افزود: امروز انسان‌های بی‌گناهی در کشورهای اسلامی از افغانستان و عراق گرفته تا فلسطین، از سنی و شیعه به دست پیدا و پنهان آمریکا و اسرائل کشته می‌شوند و متاسفانه برخی ازسران کشورهای اسلامی همراهی یا سکوت می‌کنند و این مصیبت بزرگی برای جهان اسلام است.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره تاکید کرد:هر صدای تفرقه افکنانه‌ای ازجانب هرکس چه شیعه و چه سنی یقیناً در راستای اهداف دشمنان اسلام است. همه باید بدانیم عظمت، عزت، اقتدار و امنیت همه ما در گرو وحدت ماست.
وی افزود:امام راحل عظیم‌الشان سنت و راه پیامبر را درمورد وحدت مسلمانان احیاء کرد ومقام معظم رهبری نیز در سفر خود به کردستان به صورت رسمی اهل‌سنت را تکریم نموده و آنها را برادران شیعه نامیدند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به زائران اهل‌سنت توصیه کرد فرصت‌ حضور در سرزمین وحی را مغتنم شمرده و با تلاوت قران، طواف، نماز و شرکت درجماعت قدر این نعمت الهی را بدانند.
در ادامه این همایش آخوندحاجی عرازی، مقاله خود در زمینه وحدت از نگاه سنت را قرائت کرد . براساس دیدگاه وی پیامبر اکرم (ص) افزون برآنکه به وحدت در میان امت اسلامی اهمیت می‌داد به وحدت در میان سایر مکاتب آسمانی نیز اهیمت می‌دادند.
سپس ماموستا رستمی، با تشریح مفهوم وحدت، جایگاه وحدت از منظر دین را تبیین و اشاره کرد: مطالبه اساسی دانشمندان دینی در وحدت، وحدت مذهب نیست بلکه پیروان مداهب اسلامی با حفظ باورهای اعتقادی و فقهی خود باید به وحدت به عنوان یک اصل اساسی توجه کنند.
وی تصریح کرد: مسیحیان با اعتقاد به اینکه حضرت مسیح را یهودیان کشته‌اند، امروز با آنها متحد شده‌اند پس چرا مسلمانان که مشترکات فراوانی دارند با یکدیگر متحد نمی‌شوند.
در پایان این همایش حجت‌الاسلام یوسفی مقدم، نماینده واحد اهل‌سنت در مدینه منوره با تبیین مواضع فکری مطرح‌شده در همایش اعلام کرد: پیام این همایش در چند محور خلاصه می شود: اهمیت وحدت در حدی ‌است که مسلمانان بیش از توجه به زیارت پیامبر(ص) باید به هدف اساسی او که وحدت جهان اسلام است توجه کنند.
وی افزود:مفهوم وحدت به معنای وحدت مذهب نیست، هرچند آرزوی مسلمانان این است که روزی فرارسد که در سایه‌ی حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) هیچگونه اختلاف مذهبی نباشد. اما امروز مسلمانان نیازمند وحدت هستند.یعنی باوجود اختلافات مذهبی باید اتحاد خود را حفظ کنند.


پایان پیام/  

کد خبر 127545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha