کارگر، ستون تولید ملی است

یازدهم اردیبهشت درحالی از راه رسیده که نامگذاری امسال به نام "تولید ملی؛ حمایت از کار و سرمایه ایرانی" از سوی مقام معظم رهبری، جایگاه کارگران را در دستیابی به اهداف کلان کشور بیش از پیش مورد تاکید قرار داده است

به گزارش خبرگزاری شبستان، هرچند که روز کارگر یک روز بین‌المللی است؛ جایگاه کار و کارگر در ایران اسلامی از دیرباز جایگاه ویژه ای بوده و کار و تولید جایگاه مقدسی در فرهنگ اسلامی و ایرانی داشته است. این درحالی است که یدون شک در سال جاری که سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده، کارگران را باید ستون اصلی تولید ملی دانست.

 

جمهوری اسلامی ایران نیز از زمان استقرار خود همواره توجه ویژه ای به قشر گسترده کارگران در کشور داشته، به طوری که حضرت امام خمینی (ره) درپیامی که در اردیبهشت سال 58 برای روز کارگر صادر کردند، تاکید داشتند که "هر روز، روز کارگر است؛ اختصاص یک روز به کارگران شاید به لحاظ تشریفات و تعظیم باشد والاّ هر روز روز کارگر و کارگران است بلکه عالم از کار و کارگر تشکیل شده است. اینکه ما یک روز اختصاص بدهیم به کارگر، مثل این است که یک روز را اختصاص بدهیم به نور، یک روز را اختصاص بدهیم به خورشید. هر روز نور هست و روز نور است، هر روزْ روز خورشید است؛ لکن شاید این براى یک تشریفات و تعظیمى باشد، از این جهت مضایقه نیست، لکن اگر واقع‏بینى باشد، کار و کارگر در تمام عوالم ماقبل طبیعت و عالم طبیعت و عوالم مابعدالطبیعه، کار و کارگر همه جاست و تمام موجودات عالم، چه موجودات قبل از طبیعت باشد و چه موجودات طبیعى باشد و چه موجودات بعد از طبیعت، همه از کارگر پیدا شده است، و کارْ نظیر «وجود» است که در همۀ شئون عالم دخالت دارد. "
 

رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص کار و کارگر فرموده است: من به کارگران سفارش می‌کنم در هر بخشی و در هر جایی که مشغول هستند کار را عبادت بدانند. این کاری که شما برای توسعه و پیشرفت کشور می‌کنید یک عبادت قطعی است. به مسئولان هم سفارش می‌کنم که ارزش طبقات کارگر و محروم و مستضعف و این مردم مؤمن را بدانند. کارگران قدر خود را بشناسند و بفهمند که وجود آنها چقدر در سرنوشت یک ملت مؤثر است.

 

یکی از موضوع هایی که همیشه مورد تاکید دین اسلام قرار گرفته، بحث کار و کوشش و پرهیز از بطالت و مبنا قرار دادن کار برای شکوفایی استعدادهای انسان و تربیت اوست و این امر در قرآن هم قابل مشاهده است. در فرهنگ غنی اسلامی ما، کارگران شریف‌ترین انسان های اجتماع هستند، بطوری که رسول گرامی اسلام(ص) و  امامان معصوم(ع) از کار کردن‌ به عنوان عملی دنیوی و اخروی که دارای اجر و ثواب بسیار است یاد نموده و نسبت به آن توصیه‌های بسیار کرده‌اند. در آموزه‌های دینی نیز، به کارگری که برای اداره زندگی خانواده‌اش سعی و تلاش می‌کند عنوان جهاد کننده در راه خدا اطلاق شده است.

 

بی تردید رمز پیشرفت و توسعه پایدار کشور در تجلی استعدادها و سرمایه های انسانی کارآمد، پُرتلاش، باشور و نشاط و خلاق است که کارگران به عنوان نیروی محرکه چرخه اقتصاد، نقش برجسته و ویژه ای در این عرصه دارند. با کار و تلاش ‌فقر دفع می‌شود. کسب در آمد باعث می‌شود فرد بتواند ‌به دیگران کمک کند. فرد باید در بعد اجتماعی مفید و مؤثر باشد. امام باقر(ع) می‌فرماید:‌ هر کس برای بی‌نیازی از مردم و تلاش برای رفاه خانواده و مهربانی و خیرخواهی به همسایه در طلب مال و امکانات زندگی بر آید روز قیامت در حالی که صورتش همچون بدر درخشان است خداوند را ملاقات می کند.

 

در چنین شرایطی که نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری، جهت گیری کلان سال 91 را به سوی تولید مشخص کرده است، توجه بیش از پیش به جایگاه کار و کارگر اهمیتی مضاعف داشته و انتظار می رود مسئولین کشور با توجهی مضاعف به این قشر زحمتکش، شرایط را فراهم کردن محیط و روحیه بهتر کارگران فراهم سازند.

 

پایان پیام/

 

 

ا

کد خبر 127819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha