به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی بروجردی، رییس دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه در همایش کنفرانس بینالمللی ادیان و بیداری اسلامی که امروز دوشنبه در دفتر مطالعات سیاسی بینالمللی وزارت امور خارجه تهران برگزار شد، گفت: بیتردید در شرایط حساس فعلی هماندیشی رهبران دینی سهم بسزایی در گسترش بیداری دینی در جهان دارد.
بروجردی ادامه داد: نگاه اجمالی به تحولات چند دهه اخیر همچون انقلاب ایران، گسترش فعالیتهای مسیحی در آفریقا، افزایش نفوذ احزاب با گرایشهای دینی در غرب همه و همه نشان از بازگشت دین به حیات سیاسی به خصوص در جهان سوم دارند.
رییس دانشکده روابط بینالملل خاطرنشان کرد: بیداری دینی و نیاز به برقراری صلح و عدالت و تجربههای گوناگون بشریت و چالشهای پیشرو انسان معاصر را به این اندیشه وا داشت که به سمت آموزههای دینی سوق یابد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از متفکران، جنبشهای دینی معاصر را پاسخی به جهانیشدن میدانند، این اندیشه از سوی هواداران جهانیشدن آمریکا که احیای جنبشهای دینی را در راستای جهانیشدن عنوان میکنند.
بروجردی اظهار داشت: برخی از متدینان علت رویکرد جدید به دین را مقابله با سکولاریسم میدانند چرا که سکولاریسم را تهدیدی جدی برای دین و مانعی برای رشد آن عنوان میکنند.
رییس دانشکده روابط بینالملل تصریح کرد: مسلمانان در پرتو تعالیم دینی به امر سیاسی توجه میکنند و نقش آن را در زندگی همهجانبه در نظر میگیرند اما با این حال نمیتوان در تحویل وضع موجود جوامع دینی غفلت نمود. در این جوامع نقش آموزههای دینی یک باور اساسی است. متدینان بر این باورند با بازگشت به دین میتوانند به آنچه میخواهند برسند و گذشته را تا حد امکان جبران کنند، آنها دستاورد جوامع غیر دینی را ناکافی میدانند، آنها میخواهند تا با بازخوانی و بازفهمی متون دینی هویت ازدسترفته خود را به دست بیاورند.
وی افزود: فناوری و توسعه رسانهای فرصتی را برای رهبران دینی به همراه آورد تا پیامهایی دینی را با کمترین هزینه به بیشترین مخاطب منتقل کنند و شاهد بازخورد آن باشند، هر چند که رقبای دین نیز از این امکانات برخوردارند و نمیتوان تهدیدها را نادیده گرفت اما رهبران دینی با معرفی آموزههای دینی با توجه به فهم انسان معاصر میتوانند از حوزه دین دفاع کنند و اگر این فناوری را از دست بدهند متهم به ناکارآمدی دین میشوند و راه برای سکولاریسم باز میشود.
بروجردی در پایان افزود: دین امروزه از ظرفیت زیادی برخوردار شده و سایه خود را بر مادیگرایی انداخته است.
پایان پیام/
نظر شما