به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار خود با خبرنگاران لیبیایی که صبح امروز سهشنبه 12 اردیبهشت صورت گرفت، گفت: مردم لیبی و ایران وجوه مشترک بسیاری دارند و یکی از مهمترین این وجوه این است که هر دو کشور مسلمان هستند و ما باید در برقراری رابطه بیشتر با یکدیگر بکوشیم.
وی افزود: کشور لیبی کشور مهمی در قاره آفریقا است که نقش پل ارتباطی بین آفریقا و اروپا را دارد و با توجه به منابع غنی نفت و گاز در این کشور از کشورهای بسیار تأثیرگذار است، از این رو کشورهای غربی درصدد جذب منافع این کشور میباشند.
حسینی ادامه داد: امیدواریم به زودی نظام حکومتی مقتدری در لیبی مستقر شود تا لیبی بتواند در حل مشکلات منطقهای خودش کوشاتر عمل کند.
وی سپس عنوان کرد: از اینکه فرصت حضور شما در ایران فراهم شد بسیار خرسندم و شما نیز میتوانید از این فرصتها در راستای کسب تجربههای انقلاب اسلامی استفاده کنید چرا که در حال حاضر برای ما صیانت از انقلاب و دستیابی به اهداف آن بسیار مهم است.
وی به مشکلات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: کودتا، جنگ و مشکلات متعددی که بعد از انقلاب بر ما تحمیل شد هیچکدام ما را در رسیدن به اهداف ما دچار خستگی نکرد و خوشبختانه ما در این راستا با درایت و تدبیر امام راحل (ره) توانستیم بر مشکلات چیره شویم و امیدواریم که نخبگان و اهالی رسانه در لیبی نیز بتوانند بر مشکلات جامعه خودشان چیره شوند.
وی با توجه به مشکلات کشور لیبی اضافه کرد: در حال حاضر مشکلاتی از جمله تجزیهطلبی و جداییطلبی یکی از آفتهایی است که ممکن است برای جامعه شما مشکل ایجاد کند، همانطور که یک زمانی سودان به دو قسمت تقسیم شد و احتمال جنگ داخلی بین این دو بخش بسیار است.
وی از خبرنگاران خواست تا از بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب دیدار کنند و گفت: این دیدار فرصت مناسبی برای شناخت بیشتر فرهنگ ایران است.البته ما در این نمایشگاه بخشی به نام بیداری اسلامی داریم که امیدواریم پایانی باشد بر حکومتهای دیکتاتوری و مانع از این شود که غربیها بر سرنوشت مردم حاکم شوند.
وی با بیان اینکه خبرنگاران غربی واقعیتهای موجود در ایران را به شکل دیگری منعکس میکنند، گفت: امیدوارم شما بتوانید حقایق موجود را به شکلی واقعی منعکس کنید و این در حالی است که خبرنگاران غربی بیشتر به دنبال ترویج ایرانهراسی هستند و اگر ما اخبار درست را منعکس نکنیم ممکن است که مردم تصمیمات نادرستی بگیرند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران لیبیایی مبنی بر اینکه حکومت ایران در معرفی خود به کشورهای منطقه تعلیل داشته است، عنوان کرد: در اینکه ما نتوانستهایم چهره واقعی و شایسته جمهوری اسلامی را منعکس کنیم، تردیدی نیست. حجم تبلیغات علیه ما بسیار سنگین بوده و ما تاکنون در مقابل زیادهخواهیهای آمریکا ایستادهایم اما امیدواریم بتوانیم نسبت به کشورهای منطقه فعالیتهای گستردهتری در این زمینه داشته باشیم.
وی همچنین از ایجاد آمادگی، تبادل هفتههای فرهنگی بین کشورهای لیبی و ایران گفت: ما آمادگی این را داریم که از هنرمندان کشور لیبی در جشنوارههای مختلف دعوت کنیم. همچنین ما آمادگی تقویت کانالهای تلویزیونی مانند پرستیوی و دیگر شبکهها را داریم و امیدواریم که اطلاعرسانیها در این زمینه بیشتر شود.
برای جلوگیری از نفوذ غربیها اینترنت را محدود کردهایم
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر آزادی اندیشهها در کتابخانهها و همچنین محدودیت اینترنت در شبکههایی مانند فیسبوک عنوان کرد: در ایران تنوع آرا و اندیشهها وجود دارد اما کشورهای همسایه حتی از چاپ برخی از کتابها جلوگیری میکنند. همچنین تعداد پایگاهها و کاربران اینترنتی ما قابل مقایسه با کشورهای همسایه نیست. از طرفی در حال حاضر بیش از 120 دفتر نشریه و خبرگزاریهای خارجی در ایران فعالیت میکنند .
وی در توضیح بیشتر این مطلب عنوان کرد:اما ما در برخی از مقاطع برای جلوگیری از نفوذ غربیها اینترنت را محدود کردهایم زیرا نمیخواهیم فرهنگ غربی در کشور ما ترویج پیدا کند چرا که غربیها میخواهند بعد از اینکه به ما سلطه فرهنگی پیدا کنند در مسایل سیاسی و اقتصادی ما نیز دخالت داشته باشند، از این رو ما برای جلوگیری از پیشرفت فرهنگ غربی یکسری ملاحظاتی را در نظر گرفتهایم.
حسینی از همکاریهای فرهنگی بیشتر بین ایران و لیبی خبر داد و عنوان کرد: امیدواریم که در لیبی هم در حمایت از مردم مظلوم فلسطین کارهایی صورت گیرد و ما آماده همکاریهای فرهنگی بیشتر بین دو کشور هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه این دیدار در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر فعالیتهای شبکه الجزیره و العربیه گفت: روابط ما با قطر روابطی دوستانه است و شبکه الجزیره در ایران دفتر دارد، البته ما اختلافنظرهایی هم با یکدیگر داریم که طبیعی است اما شبکه العربیه که در گذشته در ایران دفتر داشت با برخی از اقدامات مدافعگرایانه و همچنین دروغپردازیهای فراوان خود باعث شد که ما با این شبکه برخورد کنیم، برخوردی که به تازگی با شبکه رویترز نیز صورت گرفت.
وی در ادامه بار دیگر در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران لیبیایی مبنی بر اینکه جوانان ایرانی بیشتر سبک و سیاق زندگی آمریکایی را ترجیح میدهند، گفت: در ایران آزادی عمل وجود دارد اما ما نمیتوانیم طرز فکر چند جوانی را که شما با آنها صحبت کردهاید را به کل جوانان ایرانی تعمیم دهیم، چنین تمایلی در بین جوانان ما وجود ندارد چرا که هنوز با وجود 22 سال از جنگ تحمیلی عدهای از جنگ تحمیلی ما هرساله از جبهههای جنگ بازدید میکنند که این نشان از پایبندی آنها دارد.
دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران لیبیایی و نشست با آنها امروز سهشنبه 12 اردیبهشت در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
در این نشست 12 خبرنگار که هر یک نماینده یکی از روزنامهها و شبکههای تلویزیونی لیبی بودند حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما