حضوری سرنوشت ‎ساز در دفتر انقلاب/ نمایندگان قدردان باشند

مردم ایران با حضور خود در دور دوم انتخابات مجلس نهم؛ حضوری سرنوشت ساز را در دفتر خاطرات انقلاب ثبت و وظایف نمایندگان مجلس را سنگین تر کردند، به نوعی که نمایندگان مجلس باید قدردان این حضور باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، انتخابات دور دوم نهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم با حضور پرشور مردم 18 استان در پای صندوق های رأی به اتمام رسید و مردم کشورمان تاریخ 15 اردیبهشت ماه را به عنوان یک روز انقلابی و تمام کننده یک کار مهم و سرنوشت ساز در دفتر خاطرات خود و انقلاب اسلامی به ثبت رساندند.
حضور مردم همیشه در صحنه ایران در دومین دوره انتخابات مجلس نهم آنچنان چشمگیر بود که به گفته برخی از مسئولان چند درصدی نسبت به دور دوم انتخابات مجلس هشتم این حضور بیشتر بوده است.
حال آنچه مهم است و مسئولان و از همه مهمتر نمایندگان منتخب ملت باید به آن توجه ویژه ای در آینده کاری خود و در مجلس نهم داشته باشند، جبران این حضور گسترده مردم است چرا که با تمام مشکلاتی که مردم ما دارند اما باز هم حماسه ای آفریدند که در نوع خود کم نظیر بود. این حضور باعث شد وظیفه نمایندگان منتخب مجلس نهم سنگین تر شود و تا جایی که می توانند با تصویب قوانین و پیگیری مشکلات کشور، جبران این حضور را داشته باشند و خستگی مردمی که ساعت ها در صفوف طولانی رأی گیری در مساجد و مدارس ایستاده بودند را درآورند.
اهمیت و جایگاه مجلس شورای اسلامی از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)
امام راحل(ره) در رابطه با اهمیت و جایگاه مجلس شورای اسلامی چنین می فرمایند:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید با کمال حسن نیت و برادری قوانین و مصوباتی که وضع می کنند برخلاف اسلام و قانون اساسی نباشد و همانطوری که در اصل شصت و هفتم قانون اساسی آمده که در اولین جلسه مجلس سوگند نامه یاد می کنند و متن آن را امضاء می نمایند از همان جلسه اول تا پایان دوره نمایندگی مجلس به آن اصول پای بند باشند و در انجام وظیفه و حفظ حقوق ملت لحظه ای کوتاهی ننمایند. حضرت امام خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی چنین می فرماید:
«و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این عصر و عصرهای آینده می خواهم که اگر خدای نخواسته عناصر منحرفی با دسیسه و بازی سیاسی وکالت خود را به مردم تحمیل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد کنند و نگذارند حتی یک عنصر خرابکار وابسته به مجلس راه یابد. . . و از همه نمایندگان خواستارم که با کمال حسن نیت و برادری با هم مجلسان خود رفتار و همه کوشا باشند که قوانین، خدای نخواسته از اسلام منحرف نباشد و همه به اسلام و احکام آسمانی آن وفادار باشید تا به سعادت دنیا و آخرت نائل آیید»
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی باید در قبال این مسوؤلیت مهم احساس وظیفه نمایند و به دور از احساسات و اغراض جناحی به فکر رفع گرفتاری و مشکلات مردم محروم کشورمان باشند . و در این زمینه حضرت امام چنین می فرماید:
«و انشاءالله نمایندگان محترم مجلس سنگینی بار مسؤولیت و رسالت خود را در این امر خطیر احساس کرده و می کنند و به خوبی دریافته اند که نظام و مردم از آنان چه انتظاری دارند، که باید گفت مجموعه خواسته ها و انتظارات اسلامی مردم از مجلس رفع گرفتاری ها و محرومیت ها و دگرگونی در نظام پر پیچ و خم اداری کشور، از انتظارات به حقی است که باید آنها را جدی گرفت و نمایندگان محترم مجلس قبل از پرداختن به لوایح و تبصره ها و مواد غیر ضروری به فکر مسائل اصلی و کلیدی کشور باشند و بر اساس اسلام عزیز در کمیسیون ها با طرح قوانین و لوایح به سمتی حرکت کنند که مشکلات اساسی مرتفع و سیاستهای زیربنایی کشور در امور فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در راستای کمک به محرومین و رفع استضعاف مدون و به مورد اجرا در آید»
از آنجا که وظیفه نمایندگان در قانون معین شده است و این نوشتار گنجایش تمام شرح وظایف را نداشته و لذا ما به اختصار به گوشه هایی از وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) اشاره کردیم.
همچنین در ادامه به دیداری که حضرت آیت الله خامنه ای با رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال 90 داشتند اشاره ای می کنیم.

هم افزایی با قوه مجریه توصیه رهبر فرزانه انقلاب به نمایندگان مجلس 

رهبر انقلاب اسلامی تقوای جمعی را به موازات تقوای فردی، کاملاً ضروری دانستند و افزودند: مجموعه‌ها و جمع‌ها و جریان‌ها، علاوه بر تقوای فردی اعضای خود، باید در نگاه کلان از تقوای جمعی نیز برخوردار باشند چرا که در غیر این صورت، افراد متقی حاضر در این جریان‌ها نیز، به علت خطای عمومی جمع، به انحراف و خطا می‌افتند.
ایشان با ذکر مثالی در این زمینه افزودند: جریانی که اوایل انقلاب به جریان چپ مشهور بود و شعارهای خوبی می‌داد با وجود داشتن آدم‌های با تقوا، از مراقبت و تقوای جمعی غافل شد و کار به جایی رسید که «فتنه گران ضد امام حسین (ع) و ضد اسلام و امام»، به آنها تکیه کردند که این واقعیت نشان می‌دهد غفلت از تقوای جمعی، خطری بسیار بزرگ است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای طرح مجلس برای خود نظارتی را از مصادیق تقوای جمعی برشمردند و افزودند: البته در گوشه و کنار کسانی گفتند که این طرح با آزادی نمایندگان مخالف است اما واقعیت این نیست و فلسفه این طرح نظارت بر کژرفتاری احتمالی برخی نمایندگان است تا این نهاد قانونی و اساسی که امام بر جایگاه رفیع آن تأکید داشتند به علت رفتار برخی نمایندگان، بدنام نشود.
ایشان به نمایندگان مجلس توصیه کردند: طرح خودنظارتی را به گونه‌ای تنظیم کنید که رودربایستی و بده بستان موجب کم‌اثر شدن آن نشود.
ایشان با اشاره به جریان‌های مختلف موجود در مجلس افزودند: هیچ اصراری بر یکی شدن این جریان‌ها نیست چرا که اختلاف فکر و سلیقه سیاسی، امری طبیعی است اما این جریان‌ها باید مراقب باشند که اختلاف سلیقه را به کشمکش و چالش تبدیل نکنند و در میان مباحث خود، امریکا، اسرائیل و دشمنان اسلام و امام را به فراموشی نسپارند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال سال آخر نمایندگی نمایندگان مجلس هشتم است، تأکید کردند: مراقب باشید فعالیت نمایندگان مجلس به خاطر انتخابات اسفند سال جاری دچار رکود و وقفه نشود و تلاش برای ادامه حضور در مجلس بعدی، اجرای وظایف نمایندگان را مورد خدشه قرار ندهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه نزدیک شدن به صاحبان قدرت و ثروت را خطری بسیار بزرگ دانستند و افزودند: اگر کسی بخاطر تأمین نمایندگی در مجلس بعدی، به صاحبان ثروت و قدرت نزدیک شود، خدا از این کار بسیار زشت نمی گذرد و انتقام الهی، حتماً بر سرنوشت او اثر خواهد گذاشت، ضمن اینکه این گونه کارها بر جامعه هم اثر منفی می گذارد.
هم افزایی با قوه مجریه توصیه مشخص دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی، خطاب به نمایندگان مجلس بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، در این زمینه قانون را فصل‌الخطاب دانستند اما افزودند: می‌توان با حفظ استقلال کامل مجلس، به گرایش‌ها و روش‌های دولت توجه و به گونه‌ای قانونگذاری کرد که اجرای قانون برای دولت آسان و تسهیل شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: البته هنگامی که قانون به تصویب رسید دولت هم باید با همه توان و بدون بهانه‌گیری، براساس آن عمل کند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: شاکله قوه مجریه، خوب و مطلوب است و دولت مشغول کار و تلاش است و مجلس و دولت باید به یکدیگر کمک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، سازگاری و مدارا و همراهی متقابل دولت و مجلس را امری پسندیده دانستند و افزودند: سازگاری با دشمن خوب نیست اما رفق و مدارا در درون کشور و در روابط مجلس با دولت، ضروری و لازم است.
ایشان با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس نهم در اسفند سال جاری، انتخابات را شاخص و پرچم نظام خواندند و افزودند: با وجود همه تلاش‌ها و فضاسازی‌ها، همه انتخابات در نظام اسلامی، بدون تأخیر انجام شده که این واقعیت نشان دهنده اهمیت انتخابات برای نظام اسلامی است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، برگزاری سی انتخابات در سه دهه اخیر را پرچم افتخار نظام و نشانه مردم‌سالاری جاری در کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: با وجود همه بداخلاقی‌ها و ادعاها، انتخابات در دوره‌های مختلف، خوب، روشن و شفاف برگزار شده و هیچکس نتوانسته است ادعایی را برخلاف این واقعیت، اثبات کند.
رهبر انقلاب اسلامی مسؤولان سه قوا را به نگه داشتن احترام انتخابات توصیه مؤکد کردند و افزودند: هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند تا انتخابات براساس روال قانونی انجام و مجلس بر اساس تشخیص و انتخاب مردم تشکیل شود.
با این حال، نمایندگان منتخبان مردم که به مجلس نهم راه یافتند وظایف سنگینی در قبال حضور مردم دارند به نوعی که مشکلات فراروی جامعه را با سیاست های درست و با ملاک قرار دادن سخنان مقام معظم رهبری حل و فصل نمایند.
پایان پیام/

کد خبر 129527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha