فاطمهرهبر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری شبستان،با اشاره به لزوم احیاء ورزشهای آئینی و سنتی اقوام ایرانی برای نسل جوان کشور و سایر ملتها از سوی مسئولان فرهنگی ورزشی کشور، اظهارداشت: برای شناسایی و بازتعریف مجدد ورزشهای آئینیسنتی ضرورت دارد ابتدا کار پژوهشی دقیقی در این زمینه صورت گیرد و پس از آن با مشخص کردن افقها از این ورزشها حمایت و در جهت گسترش آن اقدام شود.
وی افزود: امروز شنیده میشود که ریشه بسیاری از ورزشهای نو که از سوی غرب به جهانیان ارائه شده مانند کبدی وبولینگ از ورزشهای اصیلایرانی چون «زو» و «هفت سنگ» بوده است، ولی جای تاسف دارد که بازشناسی و ارائه این ورزشها از سوی ایرانیان نبوده و بسیاری از این ورزشها به نام دیگر فرهنگها مصادره به مطلوب شده است.
ورزشهای بومی به دلیل تنوع و هیجان، پتانسیل بسیار بالایی در جذب مخاطب و جهانی شدن دارند و تنها کافی است تا آن را از گوشه کنار مناطق پهناور ایران جمعآوری کنیم و برای مخاطبان جوان ورزش کشور و سایر ملتها، به صورتی جدید آن را بازآفرینی کنیم.
عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه ورزشهای آئینی سنتی راه موثر انتقال فرهنگ کشورمان به ملتهای دیگر است، گفت: هریک از ورزشهای آئینی باستانی این مرز و بوم میتواند مبلغی برای فرهنگ ملت ایرانی باشد، اما لازمه این تاثیرگذاری ارائه مناسب و موثر آن است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در زمینه تبلیغ و ترویج ورزشهای آئینی سنتی یک عزم عمومی شکل بگیرد، یادآورشد: در این زمینه وزارت آموزش پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی و سایر دستگاههای مربوطه میتوانند نقش موثری داشته باشند.
پایان پیام
نظر شما