به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در بازدید از منطقه خداآفرین افزود: با پایان فصل چهارم کاوش ها در این منطقه، آثار یافت شده و به دست آمده از این کاوش ها به موزه باستان شناسی شهرستان خداآفرین منتقل می شوند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، آثار به دست آمده از این منطقه را اشیایی منحصر بفرد و ویژه عنوان کرد و گفت: اشیای پیدا شده در این منطقه نشان دهنده تاریخ حدود شش هزار ساله منطقه بوده و با نمایش در موزه ای تخصصی می تواند علاقه مندان آثار تاریخی بسیاری را به خداآفرین جذب کند.
محمدی تصریح کرد: منطقه تاریخی خداآفرین به دلیل موقعیت ممتازی که داشته از هزاران سال قبل مسکن و مامن مردمان دنیای کهن بوده و کاوشهای باستان شناسان نشان دهنده این است که از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، اقوامی در این منطقه سکونت داشتند که به فنون و هنرهای مختلف نیز آراسته بودند.
وی با تاکید بر اینکه یافته های به دست آمده در حفاری ها اطلاعات خوبی در راستای شناخت تاریخ منطقه در بر داشته است، گفت: طی چهار مرحله کاوش صورت گرفته در این منطقه، هیئت های مجرب باستان شناسی متعددی از اساتید دانشگاه های کشور در این منطقه به فعالیت پرداخته اند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: بررسی های لازم جهت ادامه کاوش ها و حفاری ها در منطقه خداآفرین در حال انجام است و به زودی فصل پنجم کاوش ها آغاز خواهد شد.
محمدی اظهار امیدواری کرد: با استمرار این کاوش ها، می توانیم به اطلاعات کامل و دقیق تری در خصوص زندگی پیشنیان این منطقه دست یافته و با هنر و فرهنگ آنها آشنا شویم.
وی یادآور شد: با جانمایی اشیای به دست آمده از حفاری های منطقه خداآفرین، روز سوم خرداد همزمان با روز ملی مقاومت و سالروز آزادسازی خرمشهر موزه باستان شناسی این منطقه افتتاح شده و در معرض دید عموم مردم و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، طی چهار فصل کاوش انجام گرفته در منطقه خداآفرین، آثار بی نظیری همچون سفال های خاکستری مختص عصر آهن، کشف چندین گور با اجساد دفن شده ه شکل جنینی، انواع زیور آلات فلزی، مفرغی و صدفی و سنگ های عقیق مختلف، همچنین گیره و قلاب با شکل های تزییناتی، نوعی آلت موسیقی ساخته شده از لاک لاک پشت و نمونه هایی از قلاب ماهی گیری از این منطقه به دست آمده است.
لازم به ذکر است، بخشی از اهمیت اشیای یافت شده در خداآفرین به این دلیل است که نشان می دهد علاوه بر زندگی کوچ نشینی، نوعی از زندگی ثابت و استقرار در شهرها نیز در این منطقه در چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در جریان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما