به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حیقوق نبی (ع) حدود 2 هزار و 600سال پیش می زیسته و نگهبان معبد بزرگ یهودیان در اورشلیم بوده است. در کتاب قابوس الاعلام ترکی آمده است: حبقوق نبی از انبیا دوازده گانه بنی اسرائیل و از نسل حضرت موسی (ع) است.
وی نامش در کتاب تورات عهد عتیق ذکر شده و دارای شان و مقام مذهبی خاص نزد پیروان دین یهود است و برای مسلمانان نیز بسیار قابل احترام است.
حیقوق در زبان عبری به معنای در آغوش گرفته شده است، پدرش یشوعالیت و مادرش شونامیت بوده و ایشان در 607 سال قبل از میلاد همزمان با سلطنت یهویاحیم و بعد از شعیا نبی به پیامبری مبعوث شده است.
گفته شده که وی در عصر خویش بعثت پیامبر گرامی اسلام را بشارت داده و کتاب حضرت حیقوق به نام سفر سی و پنجم از اسفار عتیق در اوج فصاحت و بلاغت در ادبیات عبرانی به نگارش در آمده است.
حیقوق در حدود 650 الی 700 سال قبل از میلاد مسیح (ع) در اواخر سلطنت یوشیاهو و در عصر دانیال نبی (ع) و الیاس نبی (ع) می زیسته و دانیال نبی را ملاقات کرده است.
ساختمان فعلی آرامگاه حیقوق نبی(ع) مربوط به عهد سلجوقیان است
کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان گفت: حدود 607 سال قبل از میلاد، بخت النصر پادشاه خونخوار کلده به اورشلیم حمله کرد و یهودیان زیادی را به قتل رساند و نزدیک به 20 هزار نفر از آنان را اسیر و به شهر بابل پایتخت کلده که نزدیک بغداد فعلی قرار داشت انتقال داد.
احسان گودرزی افزود: حیقوق نبی در بین این زندانیان بود و مدت طولانی در زندان به سر برد در سال 548 قبل از میلاد کورش کبیر پادشاه ایران به کلده حمله کرد و در جنگی طولانی لشکریان کلده را شکست داد و بابل را تصرف کرد و طی فرمانی دستور آزادی کلیه اسرا و زندانیان یهود را صادر کرد.
وی ادامه داد: پس از آزادی از بند اسارت بابلیان، حبقوق پیامبر به ایران مهاجرت کردند و در شهر تویسرکان (رودآور) ساکن شدند که پس از رحلت نیز در همین مکان مدفون شد.
گودرزی افزود: ساختمان فعلی آرامگاه حیقوق از بناهای تاریخی ایران و مربوط به عهد سلجوقیان در قرن هفتم هجری است.
آرامگان حبقوق نبی(ع) از آثار باستانی ایران زمین
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز با بیان اینکه این بقعه بنای برج مانند آجری با گنبدی شکل است که پوشش داخلی آن مدور و پوشش خارجی آن مخروط ناوی شکل است، گفت: آرامگاه حیقوق نبی، یکی از آثار باستانی ایران زمین محسوب می شود.
اسدالله بیات افزود: در نمای خارجی هرضلع از بنای هشت ضلعی این آرامگاه،طاق نمای کم عمقی تعبیه شده که بالای آن کاشی کاری است و یکی از طاق نماها اختصاص به در ورودی بقعه دارد.
وی اضافه کرد: مابین طاق نماها یک ترک بدون تزیینات و ساده واقع شده در وسط بنا قبری قرار دارد که مشخصات صاحب آن به دو خط بر روی آن نوشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حفریات سال 1368 در این آرامگاه، بقایای حصار مربع شکل با چهار برج مشخص شدکه به نظر می رسد از خود بنا قدیمی تر باشد.
وی با بیان اینکه تندیس حبقوق از سنگ مرمر و تصاویری از وی، در مجموعه موزه واتیکان ایتالیا موجود است، بیان کرد: در هفته میراث فرهنگی نیز از تندیس حبقوق نبی (ع) در موزه فرهنگی شهرستان تویسرکان رونمایی می شود.
بیات گفت: باتوجه به اینکه آرامگاه حیقوق نبی در تویسرکان مورد بازدید بسیاری از مسافران داخلی و خارجی قرار می گیرد تندیس حیقوق نبی با هدف معرفی و تجسم وجود آن شخصیت ساخته شده و رونمایی می شود.
وی گفت: حضرت حبقوق نبی (ع) از نسل حضرت موسی (ع) بوده و یکی از پیامبران الهی است که حدود هفت قرن قبل از میلاد مسیح در عصر حضرت دانیال نبی و همدوره با کوروش پادشاه هخامنشی به رسالت مبعوث شدند.
وی یادآور شد: ایشان در کتاب مقدس عهد عتیق و عهد جدید پیشگویی های جالب توجهی در خصوص پیامبر اسلام آورده است.
پایان پیام/
نظر شما