جایزه غنی‌پور می‌تواند وضعیت کتابخوانی را بهبود بخشد

تورج زاهدی گفت: برگزاری جایزه ادبی شهید حبیب غنی‌پور برکات فراوانی برای ادبیات ما به دنبال دارد و می‌تواند وضعیت کتاب‌خوانی در کشور را بهبود ببخشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تورج زاهدی -نویسنده و پژوهشگر- گفت: با وجود جشنواره‌های خوبی نظیر جایزه ادبی شهید غنی‌پور، دیگر انکار نقش مثبت جوایز ادبی در کشور کار آسانی نیست و تقریبا همگان بر ضرورت وجود آنها متفق‌القول هستند.


وی با بیان اینکه این جایزه باید به آسیب‌شناسی ادبیات داستانی در کشور نیز توجه داشته باشد، تصریح کرد: هر جریان ادبی بالنده‌ای در مسیر خود دچار برخی اشکالات و آسیب‌ها هم می‌شود و باید نهادهای ناظر به آنها توجه داشته باشند و ذهن جامعه را نسبت به آن آفت‌ها روشن کنند.


وی فرم‌گرایی رایج در آثار داستانی امروز را زیان‌آور ارزیابی کرد و متذکر شد: اگر امروزه شاهد خلق آثار داستانی درخشانی نیستیم، به دلیل بی‌اهمیت شمردن اصل داستان و توجه بیش از حد به تکنیک‌های نوشتاری است.


وی تکنیک را از لوازم و اصول اساسی داستان‌نویسی دانست و تاکید کرد: من به هیچ وجه مساله تکنیک و اهمیت آن را نفی نمی‌کنم، اما معتقدم نباید همه چیز را فدای آن کرد و این مشکلی است که امروزه ادبیات ما با آن درگیر شده است.


نویسنده رمان در دست انتشار «تصرف» همچنین اظهار کرد: داوران جایزه شهید غنی‌پور باید نسبت به نقش بی‌بدیل خود آگاه باشند و مبادا که کار را دست کم و ساده بگیرند که در این صورت کل ادبیات ما متضرر خواهد شد.


بنابر گزارش ستاد خبری دهمین دوره جایزه ادبی شهید حبیب غنی‌پور، زاهدی همچنین از داوران این جایزه خواست که علاوه بر تکنیک‌های داستانی، به وجود مواردی چون نشانه‌شناسی و اسطوره‌شناسی در متن نیز توجه داشته باشند.
 

زاهدی در پایان ابراز امیدواری کرد که نتایج داوری‌های جایزه شهید غنی‌پور در سطح گسترده‌ای به اطلاع مخاطبان برسد و آثار برگزیده نیز به جامعه فرهنگی و کتاب‌خوان کشور معرفی شوند.
 

پایان پیام/

کد خبر 13016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha