خراسان جنوبی مرکز ثقل محور شرق است

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه محور ترانزیتی شرق کشور متشکل از سه استان "سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی" است، گفت: با وجود 2 هزار کیلومتر خطوط ارتباطی زمینی، خراسان جنوبی مرکز ثقل این محور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید، استاندار خراسان جنوبی امروز صبح (18 اردیبهشت) در همایش بین المللی خراسان جنوبی، ترانزیت و توسعه شرق کشور که هم اکنون با حضور معاون اول رییس جمهور در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند در حال برگزاری است، اظهار داشت: محور ترازیت شرق کشور از مبدا استراتژیک‌ترین بندر آزاد ایران آغاز و به شمال شرقی‌ترین شهر مهم ایران یعنی سرخس منتهی می‌شود.

 

وی ادامه داد: هرگونه تحول در این منطقه مستقیما در زندگی، رفاه و فعالیت اقتصادی بیش از 9 میلیون نفر ایرانی ساکن در این استان‌ها و فراتر از آن در اقتصاد ملی تاثیرگذار است.

 

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی تصریح کرد: بهسازی و تجهیز شرق و نیز ارتباط محور شرق به غرب از منطقه آزاد چابهار تا مبادی خروجی غربی و شمال غربی کشور و نیز تقویت تجهیزات و امکانات حمل و نقل کالا موجب تقویت نقش فراملی کشور، توسعه صادارت، ایجاد اشتغال پایدار، تولید و حفظ کانون‌های جدید صنعتی، تضمین و تامین امنتیت دائمی مناطق شرق کشور می‌شود.

 

وی گفت: این همایش نقش بسزایی برای تضارب بیشتر آراء و اخذ تصمیمات راهگشا و کارشناسی برای توسعه این محور و نیز توسعه خراسان جنوبی به عنوان مرکز ثقل این محور دارد.

 

رشید در خصوص اهداف برگزاری این همایش ادامه داد: بررسی تاثیرات زیرساخت‌های توسعه حمل و نقل، دستیابی به بهترین راهکارها در راستای برنامه‌های ملی و منطقه‌ای، تبیین پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد موقعیت های سرمایه‌گذاری و زیر‌ساخت‌های مورد نیاز شرق کشور از جمله اهداف این همایش است.

 

وی با اشاره به ارسال 320 مقاله به دبیرخانه همایش بین المللی خراسان جنوبی، ترانزیت و توسعه شرق کشور افزود: این مقالات در همایش مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی 650 هزار نفر جمعیت و 460 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد، گفت: این استان دارای پتانسیل‌های فراوانی از جمله محصولات زرشک، عناب و زعفران و 700 گونه گیاه دارویی برای توسعه است.

 

وی اذعان کرد: در دولت‌های نهم و دهم با اختصاص اعتباراتی ویژه از جمله یکهزار میلیارد تومان در قالب اعتبارات استانی روند افزایش نرخ اقتصادی استان صعودی بوده است.

 

وی با اشاره به سفرهای استانی هیئت دولت به خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در این سفرها 501 مصوبه برای آبادانی و توسعه این استان مصوب شد که تنها 2 مصوبه به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم اجرایی نشده است.

 

وی یادآور شد: 18 درصد جمعیت استان خراسان جنوبی را دانشجویان و فرهنگیان تشکیل می‌دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 130436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha