به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر برحان کوراوغلو، عضو هیئت علمی دانشگاه باغچهشهر و مرکز تحقیقات دپارتمان فلسفه اسلامی در ترکیه امروز در نشست گفتوگوی تاریخی و تمدنی ایران و ترکیه ابراز داشت: آشنایی ایران و ترکیه به پیش از اسلام برمیگردد و شباهت کدهای ژنتیکی نشان از انتزاج دو قوم دارد و در مراحل تاریخی همکاریهای بسیاری داشتهاند، بخصوص بعد از اسلام و فرصتهایی که اسلام برای هر دو فراهم آورد باعث شد این کشورها در توسعه فرهنگ و فلسفه اسلامی نقش بسزایی داشته باشند. نکته قابل توجه این است که رقابت ایران و ترکیه در زمینه علوم و فلسفه بسیار زیاد بوده است.
وی ادامه داد: مشترک بسیار زیادی بین ایران و ترکیه وجود دارد و ما باید به این مشترکات تأکید کنیم.
اوغلو اظهار کرد: ایران و ترکیه در حل مشکلاتی که در جهان معاصر اسلام وجود دارد بسیار تأثیرگذار بودهاند. آنها محرک اصلی قیامهای انقلابی علیه دیکتاتوری بودند و امید تازهای را در دلها روشن کردند. هماکنون در جهان اسلام قیامها علیه رژیم ظالم شروع شده که باید مورد تحلیل قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: ایران و ترکیه از نظر تمدن و جستوجوی دموکراسی جزء ملتهای پیشرو هستند. برای تحکیم این پیشگامی باید در وهله اول یک محیط گفتوگوی سالم تشکیل شود. در ترکیه حوادثی که در دو قرن گذشته اتفاق افتاد موازی با حوادثی است که در ایران رخ داد. همانگونه که تمدن اسلامی در قرن هفت و هشت در حیطه ترجمهها بهم منتقل شد ما هم باید تجربیات 200 ساله گذشته را از طریق ترجمه بهم منتقل کنیم خصوصا حوادث دنیای عرب زمینهساز همکاری ترکیه و ایران باید باشد چرا که دنیای عرب در راه جدید است و الگوبرداری غرب به درد او نمیخورد. ایران و ترکیه الگویی برخاسته از ارزشهای اسلامی دارند که نمونهای بکر برای کشورهای عرب است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جلسه امروز بسیار مهم است و باید رهبران سیاسی از آن حمایت کنند و این گفتوگوها باید ادامه پیدا کند چرا که ایران و ترکیه اراده خود را در تشکیل دولتهای مقتدر نشان دادهاند. گفتوگوی ما باید فرامذهبی شود و بر مبنای برادری و مبارزه با امپریالیسم غرب ادامه یابد.
پایان پیام/
نظر شما