مهدی قره شیخ لو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره دستاوردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی و شورای تخصصی آن در طول سه سال گذشته به خبرنگار شبستان گفت: طی دو سال گذشته تمرکز شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی بر مسائلی همچون تصویب و تخصیص اعتبارات مستقل در قالب بودجه نیم درصدی باعث شده که انجام برخی دیگر از کارها به تعویق بیفتد.
وی با بیان این مطلب که نمی توان از موازی کاری ها و تداخل ها به اختلاف میان مجموعه های قرآنی تعبیر کرد، افزود: خوشبختانه با قرار گرفتن بحث بودجه در مسیر پیش بینی شده، در جلسه اخیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره طراحی مهندسی جدید برای فعالیت های قرآنی بحث شد و طرح کلی آن برای تصمیم گیری های بعدی به مجمع مشورتی این شورا سپرده شد.
قره شیخ لو اظهار کرد: این اقدام برای آن است که اگر موازی کاری در جایی وجود دارد، برطرف شود و اگر کاری بر زمین مانده به سرانجام برسد.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره توفیق شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اجرای طرح های مصوب تصریح کرد: تاخیر در اجرای برخی از این طرح ها متوجه دستگاه های مجری نیز می شود. نمی توان انتظار اجرای تمامی فرآیند را از شورای توسعه داشت. البته باید توجه داشت که تجربه های جدید برای به سرانجام رسیدن در مرحله اجرا در مقایسه با دیگر طرح ها به زمان بیشتری نیاز دارند.
وی با بیان این مطلب که برخی از طرح ها به ذات زمانبر هستند، عنوان کرد: طرح راه اندازی صندوق حمایت از فعالیت های قرآنی تصویب و ابلاغ شده است اما عملیاتی کردن آن در مقایسه با دیگر طرح ها به زمان بیشتری نیاز دارد. به نظر می رسد فعال تر عمل کردن دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرانی بتواند این ایراد را نیز مرتفع کند.
قره شیخ لو درباره میزان اثرگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر افزایش مشارکت های مردمی همسو با اهداف مصوب در منشور ابراز کرد: این مسئله به طور مستقل در دستور کار شورا قرار نگرفته است. اما دستگاه های عضو از طرق مختلف به ویژه با واگذاری اجرای طرح ها به موسسات مردمی زمینه این مهم را فراهم کرده اند.
وی ادامه داد: سازمان دارالقرآن الکریم در تخصیص بودجه نیم درصدی به این مهم توجه دارد و برای هزینه کرد این بودجه از مجرای موسسات مردمی برنامه ریزی کرده است. از سوی دیگر راه اندازی انجمن خیران قرآنی نیز گامی است که می تواند زمینه ساز این مهم هسو با اهداف مصوب در منشور توسعه فرهنگ قرآنی باشد.
قره شیخ لو مشارکت حداکثری مردم در فعالیت های قرآنی را نیازمند اقدامات زیربنایی دانست و بیان کرد: نمی توان انتظار داشت طی مدت کوتاه دو سال همه اهداف مصوب در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سرانجام برسد. به نظر می رسد اولویت بندی اهداف ضرورت دارد که دبیرخانه شورا می تواند این مهم را ساماندهی کند.
وی با اشاره به وجود فضای صمیمی و فارغ از تشنج در شورا توسعه فرهنگ قرآنی و اعضای آن تصریح کرد: اگر اعضای اصلی نیز حضوری پررنگ تر داشته باشند و جدی تر عمل کنند به نظر می رسد که خروجی شورای توسعه فرهنگ قرآنی ذیل مفاد منشور بسیار پربارتر و کاربردی تر می شوند.
قره شیخ لو با تاکید بر لزوم وجود عقبه کارشناسی فعال در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: این عقبه به دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کمک می کند تا با شناسایی موضوعات و اولویت بندی آنها زمینه کار و اجرای مصوبات تسهیل شود.
منشور توسعه فرهنگ قرآنی مصوب جلسه 643 شورای عالی انقلاب فرهنگی است که سیاست های کلان در حوزه قرآن را اتخاذ کرده و به دستگاه های عضو برای اجرا ابلاغ می کند. تصویب صندوق حمایت از فعالیت های قرآنی، طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم و رایزنی برای تخصیص اعتبارات نیم درصدی در قانون بودجه سال 90 به فعالیت های قرآنی از مهمترین دستاوردهای عمر سه ساله این منشور و شورای تخصصی آن است.
پایان پیام/
نظر شما