حقایق قرآن تنها عامل تعمیق معرفت و پرهیز از ایجاد باور کاذب دردانشجویان است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی معرفت بدون حقیقت را عامل ایجاد باور کاذب در جامعه دانست و گفت: تنها اتکا به حقایق قرآنی می تواند مبانی معرفتی دانشجویان را همسو با تاکیدات رهبری تعمیق بخشد.

مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان به خبرنگار شبستان گفت: تعمیق معرفت نیازمند جهت گیری های مشخص است در غیر این صورت باور بدون اتکا به حقیقت در جامعه رشد می یابد، بنابراین فعالیت های همسو با این مهم باید مبتنی بر حقایق باشد.

وی با بیان این مطلب که قرآن منبع عظیم ترین حقایق در عالم هستی است، اظهارکرد: تمسک ما به اهل بیت(ع) به دلیل استناد آنها به حقانیت وحی است، بنابراین تعمیق مبانی معرفتی در جامعه به ویژه در میان قشر اثرگذار دانشجو باید پیوندی ناگسستنی با کتاب الهی و آموزه های برحق آن داشته باشد.

فیض با اشاره به وجود فلسفه های متعدد در جهان علمی امروز تصریح کرد: این فلسفه ها با وجود جاذبه های متنوع مبتنی بر حقایق نیست و چه بسا انسان را به گمراهی بکشاند، آنچنان که قرآن می فرماید: برخی انسان ها به باطل ایمان آورده و زندگی خود را در راه آن به تباهی می کشانند، بنابراین تعمیق معرفت در فضای برگرفته از قرآن باید وجهه اصلی همت در دانشگاه ها قرار بگیرد.

 

مسابقات قرآنی محل عرضه دستاوردهای دانشگاه ها

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که برگزاری مسابقات قرآن بهانه ای برای تحقق هدف مذکور است، ادامه داد: مسابقات زمانی ارزشمند است که نتایج مهم فعالیت های قرآنی را عرضه کند از این رو اگر مسابقات بدون اتکا به این فعالیت ها باشد نتیجه ای درپی ندارد، در فعالیت های قرآنی دانشگاه ها باید جنبه های عمومی در نظر گرفته شود و برگزیدگان آنها به میدان رقابت راه بیابند.

وی توجه به سابقه فعالیت های قرآنی در مسابقات را ضروری دانست و بیان کرد: تفاوت فعالیت های قرآنی کنونی با دوران طاغوت در اهتمام نظام به این عرصه است امری که در دوران سیاه پهلوی نادیده گرفته می شد، از این رو فعالیت ها باید با جنبه رسمی برای همه دانشجویان لحاظ شده و برگزیدگان آن در میدان مسابقات به عرضه توانمندی های خود بپردازند.

فیض با ابراز خرسندی از اهتمام نظام به گسترش فرهنگ قرآن در فضای دانشگاهی ابرازکرد: برخلاف فضای داخل نمی توان در عرصه بین المللی به آسانی نخبگان قرآنی را شناسایی کرد اما به دلیل زمینه مساعد این هم در داخل کشور باید کوشید تا سرآمدان و چهره های شایسته در رقابت ها حضور بیابند.

 

پژوهشکده های قرآنی، گشایش فصلی جدید در مطالعات میان رشته ای

وی با اشاره به تلاش جهاد دانشگاهی برای راه اندازی پژوهشکده های قرآنی عنوان کرد: جهاد دانشگاهی همواره درپی انجام اقدامات بدیع و اثرگذار است، این پژوهشکده ها نیز با رویکرد میان رشته ای می توانند فصلی جدید از مطالعات قرآنی را در جامعه علمی کشور بگشایند و ابهامات محققان و پژوهشگران را پاسخ دهد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی فرضیه سازی و تولید سوال از متون دینی به ویژه قرآن را رویکرد اصلی این جهاد معرفی کرد و ادامه داد: استخراج فرایض علمی از قرآن و آزمایش آنها در میدان عمل می تواند به رد و تایید این فرایض بینجامد که با توجه به ایمان به حقانیت قرآن در ارائه آموزه های علمی دیگر هیچ شبهه ای برای ما باقی نمی ماند.

 

حقانیت، وجه تمایز فرایض مستند قرآنی با دیگر فرضیه ها

وی حقانیت را نقطه تمایز فرایض قرآنی با دیگر فرایض دانست و خاطرنشان کرد: این سبک علمی و فرضیه پردازی در جهان علمی امروز در صورت رد به بن بست می رسد اما درباره قرآن عکس این امر صادق است، یعنی اگر فرضیه ای قرآنی رد شد حقانیت آن رد نمی شود بلکه ما باید شیوه تحقیق خود را تغییر دهیم تا به آنچه در ژرفای وحی است، دست یابیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 13266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha